Fogszabalyozos gyerekek es szüleik, hozzatartozoik, milyen gyakran cumiztatok es meddig? Vagy ha helyette az ujjat szopta valaki, meddig?
A cumit gyakran teszik felelösse a kesöbbi fogrendellenessegek miatt, de ujjszopasrol is hallottam mar.
(Erdekelne, mennyire van valosag alapja, mennyire fontos leszoktatnom a gyermekemet a cumirol.)
Nem vagyok szakértő, de leírom az én esetemet és a véleményemet.
Én kiskoromban nem cumiztam, de szoptam az ujjam, a tejfogaim mégis rendesen álltak. 7 éves koromban kezdtek kicserélődni, de ekkor már rég nem szoptam az ujjam:P Fogszabályzó nekem azért kellett, mert nem volt elég helyük az 'új' fogaimnak és egy kicsit egymásra csúsztak, viszont ennek semmi köze nem volt az ujjszopáshoz.
Nem tudom mekkora a gyereked, de az ujjszopás, amitől tényleg előre állhatnak a fogak, szerintem csak akkor veszélyes, ha már kicserélődtek a fogai.
20/l
Én 7 éves koromig cumiztam:D De nem volt szükésgem soha fogszabályzóra:)
23/l
Én viszonylag sokáig 4 éves koromig cumiztam, de erről leszoktattak a szüleim, és a tejfogaim rendesen álltak.
Nekem azért kellett a fogszabályzó, mert mikor a maradandó fogaim jöttek, a tejfogaim nem estek ki, így előre felé nőttek a fogaim.
De éjjeli fogszabályzóval nem tudták egészen helyrehozni, mert az állkapcsom is kicsi volt a 32 foghoz, így húzni kellett, és most állandó fogsz.-t hordok, és látványosan javul...
16L
Anyukám elmondása szerint nem cumiztam sokáig, és nem is szoptam az ujjamat. Mégis fogszabályzóra lenne szükségem, az alsó fogsorom ugyanis iszonyat. Kevés a hely a 16 fognak, úgyhogy nagyon össze vannak torlódva. Akkor javult kicsit a helyzet, mikor az egyik fogamat ki kellett húzni, így egy picit széjjelebb kerültek, de még mindig olyan, mintha egy foggal több lenne, mint kellene.
És látod, nálam semmi köze ennek a cumizáshoz vagy ujjszopáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!