Be kell vinni az ügyeletre? 2 éves gyerekem apró műanyaggolyókat evett.
Szerintem inkább vidd be "feleslegesen" az ügyeletre, mint hogy várj vele, és nagyobb baj legyen.
Vigyél ezekből a golyókból is pár darabot, és irány az ügyelet.
Szerintem felesleges bevinned, de azt csak azért mondom, mert 1 hete túl vagyunk rajta.
1 éves lányom múlt héten lerágta az egyik plüss szemét és lenyelte. Össze-vissza telefonálgattam, az egyik kórházban azt mondták, hogy azonnal be kell feküdni, de nem vittem.
Végül megtaláltam az "idegentest ambulanciát" ami füll-orr-gégészet" volt igazából. Bevittem, ráment az egész délutánunk. A doki megvizsgálta és azt mondta, ha a légcsövében lenne akkor köhögne, ha a nyelőcsövében lenne akkor nyáladzana nagyon. Egyik sem állt fent, megnyugtatott, hogy majd ki fog alul jönni és így is lett 2 nap múlva. Felkészített, hogy hihetetlen sok dolgot képesek lenyelni, és még biztos többször elő fog fordulni hasonló.
Pár nap múlva jött a védőnő, meséltem neki az esetet, annyit mondott, hogy csak a gombelemmel kell vigyázni, mert az savas, a többi dolog ártalmatlan, ha a fenti tünetek nem állnak fent.
Ha még nem mentetek el, és egyik sincs a gyermekednél, akkor nem szükséges szerintem mennetek.
az az igazság műanyaggal nem tudnak mit kezdeni, fémet meg szokták nézni hol van röntgennel.
De én betelefonálnék és megkérdezném, mert ha a gyomorsav oldja a golyót, lehet mérgező. Mondjuk nem hiszem, hogy egy gyerekjátékba belekerülhet ilyen anyag. Telefonálj kérdezd meg mit tegyél, itass tejet esetleg?
Közben sikerült tájékozódni, közzéteszem, hogy mindenki okulhasson: sok folyadék, ha hányás lép fel vagy bágyadtság, akkor kell orvoshoz vinni, és figyelni kell a székletet, hogy mikor jön ki. Szerencsére a csomagoláson rajta volt, mit evett meg a gyerek, és az nem veszélyes az egészségre. Egyébként a bűnös egy gumipatkány, az szakadt ki, vagy harapta ki, nem tudom, de elvettük tőle.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!