Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg elkényeztetem?

Tényleg elkényeztetem?

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves lány unokatesóm és mivel én egyke vagyok,ezért rengeteget van velem és az anyja szerint elkényeztetem.De egyáltalán nem rossz,nagyon aranyos.Az anyukája szinte alig van vele,mert sokat dolgozik,ha otthon van,akkor is takarít,főz,az unokatesóm pedig a nagyijával van otthon.Néha hétvégenként,ovi után én vigyázok rá,akkor pedig kifestem a körmét,megcsinálom a haját,néha kisminkelem,sétálunk a városban és néha veszek neki pár dolgot.Múltkor megtalálta a régi iPodomat és nagyon megtetszett neki,nekem pedig úgy is van már egy új,ezért odaadtam neki és rátöltöttem pár dalt,amit szeret.Amikor otthon megtalálta az anyukája,felhívott és kérdezte tőlem,hogy miért adok neki ilyen drága dolgot.

Tényleg elkényeztetem?

14/L

2011. febr. 19. 17:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
El bizony! Te nem vagy normális.... 5 éves kislányt kisminkelni és iPODOT adni?? Vegyél vissza a tempóból mert az anyjának igaza van....
2011. febr. 19. 17:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem annyira erős a smink,csak púder+szájfény.
2011. febr. 19. 17:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazat kell adnom az anyukának. Tényleg sok amit csinálsz.
2011. febr. 19. 17:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem legyél a kislánnyal ugyanilyen kedves, de tényleg figyelned kell arra is, hogy az anyja hogyan szeretné nevelni. Legközelebb esetleg mond a kislánynak, hogy előbb fel kell hívnod az anyukáját, hogy ő mit szól ahhoz, ha veszel neki valamit. Vagy amikor találkozol az anyjával beszéld meg vele, hogy hova fogtok menni, és lehet, hogy veszel majd neki egy fagyit, vagy egy kis hajcsatot...
2011. febr. 19. 18:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Tulzas amit csinalsz.Egy 5evest nem kell sminkelni sehogysem.
2011. febr. 19. 18:08
 6/12 A kérdező kommentje:

De az anyja alig foglalkozik vele.Múltkor is ott voltunk náluk ebéden és a kislány véletlenül kiborította az üdítőjét és ezért az anyja bezavarta a szobájába,nem zavarta,hogy még nem is ebédelt szegény.Nem értem,hogy miért kell olyan szigorúnak lennie vele,hiszen még kicsi...

Amúgy nem én mondtam,hogy hagy sminkeljem ki,hanem Ő mondta,hogy fessem ki szépre.De úgy nem vittem utcára,csak otthon volt úgy és elfelejtettük lemosni a sminket :S

2011. febr. 19. 18:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

O az anyja o neveli,majd ha lesz neked is akkor azt ugy neveled ahogy te akarod.

Jatszal vele olyan dolgokat ami neki valo,nezetek meset,tarsasjatek ilyesmik,azert mert o azt mondta sminkeld ki neked nem muszaly.

2011. febr. 19. 18:18
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem jó dolog drága dolgokat adni neki anélkül, hogy előtte megkérdeznéd a szüleit odaadhatod-e,

Ha meg egy ovis azt kéri, hogy fess ki akkor lehet belőle cicát vagy pillangót csinálni, de nem rendes sminket.

Az a baj, hogy ha ezt te megteszed otthon is ugyanezeket fogja követelni és ezek a dolgok tényleg nem egy 5 évesnek valók.

Aranyos vagy, hogy foglalkozol vele, de ő sem nem 14 éves sem nem egy játékbaba.

2011. febr. 19. 19:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, egy kicsit elkényezteted. Hidd el ennek csak ő és a szülei látják kárát!

Továbbá barátnőként kezeled. Öreg hiba! Ő akkor is egy öt éves kislány, akármit teszel. Jó ha vigyázol rá, és te vagy a "nagytesó", de próbálj a korának megfelelő programokat találni neki!

2011. febr. 19. 23:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Egy 5 éves gyereket nem kéne még kisminkelni. Egyrészt nem jó dolog erre már ilyen kicsi korban rászoktatni, másrészt neki még érzékeny a bőre, árthat neki. És különben is, nem a te gyereked, ha az anyja azt mondja, hogy ezt vagy azt ne csináld, akkor ne, mert az ő szava a döntő, nem a tiéd.

Lehet, hogy szerinted túl szigorúan nevelik, de ezt nem neked kell eldönteni. A saját gyereked majd úgy neveled, ahogy szeretnéd, de tulajdonképp valószínűleg az anyja már felnőtt, talán sokkal több rálátása van, hogy mit miért enged, vagy nem enged. Ha úgy nem akarsz rá vigyázni, hogy ezeket a dolgokat nem csinálhatod, akkor mondd meg, hogy nem vállalod, elvégre nem kötelességed.

2011. febr. 20. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!