Annyira idegesít, amikor azt mondják, hogy elkényeztetem a kislányomat! Mit mondjak nekik?
Nekem nincs szívem hagyni sírni, ezért felveszem, és ezért szekálnak, hogy már el is van kényeztetve!
Nem tudna valaki valami frappáns válszt erre, hogy vegyék észre magukat(persze nem akarom megbántani)?!
Előre is köszi!
Teljesen jól teszed, hogy nem hagyod sírni!
Ezzel nem elkényezteted! Ő még nem tudja másképp jelezni, ha valami gondja van (ez lehet annyi is, hogy hozzád akar bújni, de ezt sem tudja még elmondani), és természetes, hogy azt várja, hogy Te reagálsz a jelzésére. Ha nem így tennél, lehet, hogy egy idő után abbahagyná a sírást, de nem azért mert megvigasztalódott, hanem mert feladta, elveszítette a bizalmat abban, hogy "anya jön és segít, ha gond van". Neki még erről szól a világ! Ne hagyd, hogy elveszítse a bizalmát benned és a világban! Ettől nem elkényeztetett lesz, hanem magabiztos. És igazad van: eljön az idő, amikor nem kér a babusgatásodból. Azt is észre kell majd venni (ugyanilyen jó ösztönökkel, mint ahogy most érzed, hogy fel kell venned), hogy MAJD AKKOR ne kösd túlságosan magadhoz!
Előző válaszoló vagyok.
Bocs, nem írtam , hogyan reagálhatnál a környezeted piszkálására.
Ha hosszasabb megyarázatra van lehetőséged, akkor mondd el, amit az előbb írtam. Ha nincs, csak egy mondat kéne, hogy hagyjanak békén, akkor talán mondd azt, hogy a saját gyerekét mindenki úgy neveli, ahogy ő jónak tartja, Te így tartod jónak és ha tanács kell, majd szólsz.
Köszi a válaszokat, majd megpóbálkozom elmondani nekik:)
Ha visszamehetnénk a múltba, azért megnézném Ők hogy csinálták!:)
Nekem ugyan még nem született meg a kislányom, 29 hetesek vagyunk, de valószínűleg én sem hagyom majd sírni, pont abból az okból kifolyólag, amit az előző válaszoló mondott. Különben is, még ha el is kényeztetnéd, ugyan kinek mi köze van hozzá? Ki van a picivel, te, vagy ők? Szüljenek, neveljenek ők gyereket ahogy akarnak, te meg ahogy te látod jónak.
A természeti népeknél meg lehet figyelni, hogy az anyukák egy percre se teszik le a babájukat, a hátukra kötik, úgy dolgoznak. Pedig azok a gxyerekek igazán nincsenek elkényeztetve. De egy pici babának a legfontosabb a biztonságérzet, amit nálad talál meg. Ha nyugodtan, szépen alszik a kiságyában, akkor minden rendben, ha sír, felveszed, mi mást is tennél? Amúgy - bocs a párhuzamért - tesóm cicájának most születtek kiscicái. Őket se hagyja sírni az anyjuk, ha valamelyik nyávog, a mamája azonnal megnyalogatja, hogy megnyugodjon.
Csak magadra hallgass és legyél nagyon boldog anyuka! Minden szépet és jót a picurnak!
Csak mondd, hogy " már nem" és kész
Ezzel lezárod rövidre.
Ha valakit tényleg érdekel, annak részletesen elmesélheted, és szerintem igazat ad, ha elmondod. De csak annak az 1 vagy két embernek
A többi érje be ennyivel.
Vagy az is jó, hogy "16 év múlva már úgyse lehet megpuszilni se"
és kész.
vagy: ne állj szemben, mond, hogy hát tényleg.. nagyon elkényeztetetm, igaz, buba? és dugd a homlokod a babáéhoz, és ingassátok együtt, mint a szerelmesek.
Akkor látják, hogy reménytelen eset vagy és feladják.
csak azt hiszik, nem veszed észre, és akarnak szólni. Ha tudják hogy direkt csinálod, és nem félsz a következményektől akkor rádhaggyák. Jól teszed, hogy feléveszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!