Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért verekszik a 2 éves...

Miért verekszik a 2 éves kisfiam mióta bölcsis?

Figyelt kérdés

Mit csináljak?Hogyan szoktathatom le a verekedésről!

A nagy mamáját,engemet is meg mindenkit csak mert valamit nem engedünk meg neki,ezért vagy arconvág,vagy a kezünkre,vagy rugdosni kedzd!

Mit lehet ez ellen tenni!

2009. febr. 12. 16:07
 1/3 anonim ***** válasza:
valószínűleg nagyon megviselte a bölcsibe szoktatás,az elválás,leválás és emiatt dühös rátok és teljesen egészségesen ki is fejezi dühét. Sok-sok foglalkozással,közös programokkal,dicsérettel!! (ez nagyon fontos!), összebújásokkal,beszélgetésekkel tudjátok leszoktatni a verekedésről. mindig beszélgessetek arról,hogy mit csinálsz míg ő bölcsiben van,mondd el mennyit gondolsz rá,hogy mikor ő ebédel te is ebédelsz stb. stb. délutánonként legyetek együtt,de ne egy térben,hanem igazán együtt: legyenek programjitok,rajzoljatok,meséljetek stb. mondd el milyen büszke vagy ré stb. stb.
2009. febr. 12. 16:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez szerintem szeparációs szorongás. A kisfiad attól fél ,h elhagyod,hogy nem mész érte,hogy azért van a bölcsiben ,mert te már nem akarsz vele foglalkozni nem szereted. Még ha nem úgy viselkedsz ,hogy ez helytálló legyen akkor is előfordulhat ,h ilyen problémái vannak. Amire figyelj, próbáld meg elmondani neki ,h miért jár bölcsibe, esetleg egyszer mikor nem dolgozol vidd be a munkalyedre h lássa te hol vagy míg ő a bölcsiben, mindig tartsd be neki az igéreted és mindig mond meg neki h mikor jösz érte, de úgy hogy megértse, pl ne azt mond ,h 4 órára érte jösz mert neki még fogalma sincs mi az a 4 óra és egyfolytában kérdezgetni fog és várni ,hogy mikor jösz már, mikor lesz már 4 óra, mond azt ,h a délutáni alvás után játszol egy kicsit és én már itt is vagyok, vagy uzsonna után jövök érted, ezen felül pedig, probáld a konfliktus helyzetek közben is biztosítani arról ,h szereted ,de ezt meg azt most nem lehet ezért meg azért, mutasd ki a kötődésed és idővel ha ezeket megszokjta és megértette javulni fog az agresszió is, ami jelen esetben csak figyelem felhívás vagy védekezés az ellen ,hogy te nemet mondasz neki, az ő kis fejében azzal ha most nemet mondasz vagy rendre utasítod csak azt erősíted h nem szereted, nagyjából hirtelen ennyit tudtam mondani erről és persze ennyiből az sem biztos ,hogy valóban szeparációs szorongásról van szó, de egyáltalán nem ritka és egy biztos ha betartod azokat a dolgokat amiket írtam rontani semmiképpen nem rontasz a helyzeten , sőt
2009. febr. 12. 16:48
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Már vittem be a munkahelyemre is!Megmutattam hogy mig ő bölcsiben van,hol vagyok én!Rengeteget foglalkozom vele,már nagyon sok mindent tud.

Járok vele pszichologushoz,mert nagyon megviseli azis hogy különmentünk az apjával.

Csak és kizárólag mindig vele van foglalkozva.Ügyes kisfiu,hamar tanul,és sokat érdeklődik,kiváncsi!

2009. febr. 12. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!