Hallottátok hogy szeptembertől lehet fizetni kell a bölcsiért és a oviért?
Nem minimálbért keresek, éppen ezért nem jár semmi támogatás: nem jár fűtéstámogatás, nem lakom ingyen a lakásomban (mert rendesen fizetem a hitelt és a rezsit), most már a bölcsi is drága lesz nekünk, nem kap makjd a gyerekem ingyen tankönyvet. Komolyan mondom, ha kiszámolnám az jönne ki, hogy annyi marad magunkra mintha minimálbéres lennék. Olyan, mintha büntetnék a magasabb keresetűeket.
Fizetek és többet szívesen, de akkor az én fiam kapjon jobb kaját, legyenek jobb játékai a bölcsiben, mint annak aki ingyen kapja ugyanezt. Több pénzért magasabb színvonalú szolgáltatás járjon.
Abba már bele sem megyek, hogy aki ingyen kapja a bölcsit, azt is én fizetem meg az adómból, mert fizetek adót nem keveset.
Persze mennyivel kényelmesebb otthon maradni gyes-es a bab lelkivilágára hivatkozva...
Most tuti le fogtok pontozni, de én nem értek egyet azzal, hogy ha otthon van az anyuka kisgyerekkel, ne járhasson a nagyobb bölcsibe. Decemberben múlt két éves a fiam, január elején kezdtük a bölcsit. Újra munkába állok, de ha még idén besikerül a második, a fiam még bőven bölcsibe fog járni a (második baba után járó) TGYÁS lejárta után is, hiszen idén szeptemberben/decemberben férőhely hiánya miatt nem veszi át az ovi. Na most hogy magyarázod meg egy 3-3,5 éves gyereknek, aki egy éve már bölcsibe jár, hogy mostantól nem mehetsz a gyerekek közé? Arról meg igazán nem tehetek, hogy nem tudom előre borítékolni, mikor fogan meg a kistestvér. Az is lehet, hogy évek múlva. Addig meg nem tudom és nem is akarom a gyerekek közé vágyó fiamat itthon tartani.
Egyébként pedig én is csak remélni tudom, hogy az itteni önkormányzat nem él majd a térítési díj bevezetésének lehetőségével, vagy ha igen, akkor a jövedelemhatár, ami felett fizetni kell reálisan lesz megállapítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!