Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hallottátok hogy szeptembertől...

Hallottátok hogy szeptembertől lehet fizetni kell a bölcsiért és a oviért?

Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 08:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%

Nem minimálbért keresek, éppen ezért nem jár semmi támogatás: nem jár fűtéstámogatás, nem lakom ingyen a lakásomban (mert rendesen fizetem a hitelt és a rezsit), most már a bölcsi is drága lesz nekünk, nem kap makjd a gyerekem ingyen tankönyvet. Komolyan mondom, ha kiszámolnám az jönne ki, hogy annyi marad magunkra mintha minimálbéres lennék. Olyan, mintha büntetnék a magasabb keresetűeket.

Fizetek és többet szívesen, de akkor az én fiam kapjon jobb kaját, legyenek jobb játékai a bölcsiben, mint annak aki ingyen kapja ugyanezt. Több pénzért magasabb színvonalú szolgáltatás járjon.

Abba már bele sem megyek, hogy aki ingyen kapja a bölcsit, azt is én fizetem meg az adómból, mert fizetek adót nem keveset.

Persze mennyivel kényelmesebb otthon maradni gyes-es a bab lelkivilágára hivatkozva...

2011. febr. 12. 14:35
 12/15 anonim ***** válasza:
56%

Most tuti le fogtok pontozni, de én nem értek egyet azzal, hogy ha otthon van az anyuka kisgyerekkel, ne járhasson a nagyobb bölcsibe. Decemberben múlt két éves a fiam, január elején kezdtük a bölcsit. Újra munkába állok, de ha még idén besikerül a második, a fiam még bőven bölcsibe fog járni a (második baba után járó) TGYÁS lejárta után is, hiszen idén szeptemberben/decemberben férőhely hiánya miatt nem veszi át az ovi. Na most hogy magyarázod meg egy 3-3,5 éves gyereknek, aki egy éve már bölcsibe jár, hogy mostantól nem mehetsz a gyerekek közé? Arról meg igazán nem tehetek, hogy nem tudom előre borítékolni, mikor fogan meg a kistestvér. Az is lehet, hogy évek múlva. Addig meg nem tudom és nem is akarom a gyerekek közé vágyó fiamat itthon tartani.

Egyébként pedig én is csak remélni tudom, hogy az itteni önkormányzat nem él majd a térítési díj bevezetésének lehetőségével, vagy ha igen, akkor a jövedelemhatár, ami felett fizetni kell reálisan lesz megállapítva.

2011. febr. 12. 14:40
 13/15 anonim ***** válasza:
51%
Abba bele se gondoltál, hogy nem mindenki tud visszamenni? Igen, van abban is igazság, amit írsz. Mindenki saját szemszögéből nézi a dolgokat... Csak azért talán arra is gonolni kellene, hogy ez a korosztály fogja a mi nyugdíjunkat kitermelni... ha egyre kevesebben lesznek, nem tudom, hogyan... Aki meg vállal 2-3, ne adj Isten 4 gyereket, ugyanúgy hitelt fizet, ugyanúgy használ vizet (sokkal többet, min ha kevesebben lennének), ott több cipő, ruha, stb kell. Igazad van, kapnak ilyen-olyan támogatást, de azért amikor egy normális cipő 10 ezer Ft... és mondjuk 3 kell... A fizetéseknél meg nem nézik, hány gyereket is tart el az illető... Én szívesen dolgoznék, de itt, nálunk nincs semmi, amit el tudnék vállalni.. pedig 2 diplomám van... Költözni meg több gyerekkel... hová? Miből? A házunkért jobb helyen egy panelt se kapnánk...
2011. febr. 12. 14:41
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én az elmúlt 10 évben piszkos keményen megdolgoztam azért, hogy visszavegyenek gyed után. Tehát magamnak is köszönhetem. Mit mondjak, sokra megyek vele...
2011. febr. 12. 14:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem is erről van szó... Hidd el, sokan dolgoznak keményen, de ha megszűnik a munkahely, nem tehetnek semmit... Én is dolgoztam, közben tanultam, képeztem magam és 4 gyereket szültem. Igaz, nem 10, hanem 20 év alatt... Mégis, most itt állok, kilátástalanul munka szempontjából... Pedig nem szeretnék itthon ücsörögni.. Bocs, ez Off....
2011. febr. 12. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!