Hallottátok hogy szeptembertől lehet fizetni kell a bölcsiért és a oviért?
Csak azoknak kell majd fizetni, akik bizonyos összeg fölött keresnek. Ebben azért van ráció... Ha valaki megteheti, miért is ne járuljon hozzá a gyereke ellátásához?
Szerintem önkormányzatfüggő lesz. Én Nyíregyházi vagyok és a városi közgyűlés most szavazta meg az új rendeletet miszerint a bölcsődékben napi 500.-Ft-ot kell fizetni + a napi étkezés díja (350.-)+ Az étkezés 30 %-a.Ez összesen napi 955.-Ft lesz.
Hozzáteszem hogy itt szigorúan nézik,hogy csak olyan gyereket vegyenek fel akinek a szülei tényleg dolgoznak.Kérik a munkáltatói igazolást,sőt van ahol még a GYED-ről lemondó nyilatkozatot is,ha a gyerek nincs még 2 éves.
Menj el egyszer egy bölcsöde felé sétálni 3-4 óra felé és nézd meg, hogy a gyerekek 90%-át olyan anyukák viszik haza, akik tologatják a kisebb gyereküket a babakocsiban....
Nem kellene azokat a gyerekeket felvenni, vagy ki kellene rakni őket, hogy azoknak, akik tényleg dolgoznak legyen hol hagyni a gyereküket.
Fizetni az ellátásért...Hát keres a szerencsétlen minimálbért, fizet albérletet vagy lakáshitelt, rezsi, napi élelmiszer, ruhák, bölcsis étkezés...Miből fizetné a napi külön ellátást?
A mi környékünkön sajnos mondjuk csak magán bölcsi van, és én amikor elgondolkoztam hogy el kéne menni dolgozni hogy jobban kijöjjünk anyagilag, aztán rájöttem hogy tök fölösleges, mert az esetleges fizum 70%a ment volna bölcsire a maradék pedig az úti költségre ha támogatja a munkáltató az utazást, ha nem akkor arra már nem is maradt volna.Szóval ugyan ott lettem volna ahol a part szakad. :(
Szóval ez a feneség, hogy szüljél gyereket mert kevesen vagyunk aztán pusztulj meg... :(
Na mind1, ez a mi országunk.
Én nem is értem hogy azok aki csak 2 évig kaptak GYES-t mit csinálnak szegények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!