Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hallottátok hogy szeptembertől...

Hallottátok hogy szeptembertől lehet fizetni kell a bölcsiért és a oviért?

Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 08:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem kell érte fizetni, csak ahogy eddig is: étkezést, esetleg csoportpénzt, felszerelésekre pénzt
2011. febr. 12. 08:33
 2/15 anonim ***** válasza:
66%

[link]

Csak azoknak kell majd fizetni, akik bizonyos összeg fölött keresnek. Ebben azért van ráció... Ha valaki megteheti, miért is ne járuljon hozzá a gyereke ellátásához?

2011. febr. 12. 08:49
 3/15 anonim ***** válasza:
71%
Ésszerűbb volna ha csak azokat a gyerekeket vennék fel, akiknek tényleg menniük kell. Amikor az én lányom volt bölcsödés, a 17 gyerekből kettőnek dolgoztak a szülei, a többinél anyuka épp terhes volt, vagy kisebb babája volt, akivel még GYES-en volt. A családomban van bölcsödei dolgozó, azt mondja ez a "normális" arány náluk is....
2011. febr. 12. 09:06
 4/15 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó, ott a pont!
2011. febr. 12. 09:22
 5/15 anonim ***** válasza:
67%
A bölcsődét teljesen megértem, hogy csak olyan gyerek menjen akinek tényleg kell, mert kénytelen az anyuka is dolgozni.Na de az ovit..sztem egy 3-4 éves gyereknek, igen is szüksége van a gyerek társaságra.De ez az én véleményem, de állítólag nálunk csak akkor veszik be oviba, ha dolgozok bár ez az ovi honlapján nincs feltüntetve, majd májusban kiderül.
2011. febr. 12. 09:54
 6/15 anonim ***** válasza:
61%
Miért fizetnék többet ugyanazért az ellátásért? Csak azért mert többet keresek? Naaa...
2011. febr. 12. 11:58
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem önkormányzatfüggő lesz. Én Nyíregyházi vagyok és a városi közgyűlés most szavazta meg az új rendeletet miszerint a bölcsődékben napi 500.-Ft-ot kell fizetni + a napi étkezés díja (350.-)+ Az étkezés 30 %-a.Ez összesen napi 955.-Ft lesz.

Hozzáteszem hogy itt szigorúan nézik,hogy csak olyan gyereket vegyenek fel akinek a szülei tényleg dolgoznak.Kérik a munkáltatói igazolást,sőt van ahol még a GYED-ről lemondó nyilatkozatot is,ha a gyerek nincs még 2 éves.

2011. febr. 12. 13:05
 8/15 anonim ***** válasza:
53%
Tudod, nem mindenkinek adatik meg, hogy 2-300 Ft-ot keressen... És ebbe nem biztos az ő butasága, tehetetlensége a ludas... Legtöbben bölcsődébe azért adják a kicsit, mert másképp nem tudnának megélni... nem azért, mert a x-edik dologra nem jutna vagy esetleg nem tudnának enélkül a bevétel nélkül nyaralni menni. Nem irigységből beszélek, csupán tényleg nem ártana kicsit rangsorolni...
2011. febr. 12. 13:19
 9/15 anonim ***** válasza:
62%

Menj el egyszer egy bölcsöde felé sétálni 3-4 óra felé és nézd meg, hogy a gyerekek 90%-át olyan anyukák viszik haza, akik tologatják a kisebb gyereküket a babakocsiban....

Nem kellene azokat a gyerekeket felvenni, vagy ki kellene rakni őket, hogy azoknak, akik tényleg dolgoznak legyen hol hagyni a gyereküket.

Fizetni az ellátásért...Hát keres a szerencsétlen minimálbért, fizet albérletet vagy lakáshitelt, rezsi, napi élelmiszer, ruhák, bölcsis étkezés...Miből fizetné a napi külön ellátást?

2011. febr. 12. 13:25
 10/15 anonim ***** válasza:

A mi környékünkön sajnos mondjuk csak magán bölcsi van, és én amikor elgondolkoztam hogy el kéne menni dolgozni hogy jobban kijöjjünk anyagilag, aztán rájöttem hogy tök fölösleges, mert az esetleges fizum 70%a ment volna bölcsire a maradék pedig az úti költségre ha támogatja a munkáltató az utazást, ha nem akkor arra már nem is maradt volna.Szóval ugyan ott lettem volna ahol a part szakad. :(

Szóval ez a feneség, hogy szüljél gyereket mert kevesen vagyunk aztán pusztulj meg... :(

Na mind1, ez a mi országunk.

Én nem is értem hogy azok aki csak 2 évig kaptak GYES-t mit csinálnak szegények.

2011. febr. 12. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!