3 év körüli fiatokkal hogy haladtok a számolással és szinek tanulásával?
Az én lányom is 3 éves, és nagyjából tudja ezeket, dehát neki van két bátyja, akiktől szívesebben tanul, mint tőlem.
Ne erőltesd, még kicsi, majd megy oviba, és ott mindent szépen megtanul, főleg, ha majd látja, hogy XY miket tud. Nincs még elkésve semmivel. Ha erőlteted, csak megutálja.
szia! én is tudom, hogy vannak ezen a téren ügyesebb gyerekek az átlagnál, de egy háromévesnek nem kell még tudnia a szineket és 10-ig számolni!
Persze lehet játékosan tanulni, de nem kell frászt kapni, mert nem produkálja még ezeket a gyerek...
Engem ebben a védőnőnk és óvónéni ismerős, két pedagógus nagyszülő is megerősített.
Szia! Egy 3 évesnek ezeket még nem is kell tudnia! Főleg, hogy egy ennyi idős kisgyereknek még nincs is számfogalma... Persze, az egy, kettőt megértik, ennél többet az átlag nem. Annak meg, hogy versszerűen felsorolja egytől tízig a számokat, sok értelme nincs. A színeket is igazán óvodáskor végére kell pontosan ismerni. Persze, vannak ügyesebb gyerekek, akik ezt már tudják hamarabb is. MNe akard iskolásan tanítani! Nekik a legfőbb tevékenységük ebben a korban még a játék. Ha tanítani szeretnél neki valamit, azt mindig tevékenységbe ágyazva, játékosan csináld! azaz pl. menjetek vásárolni és keressen a boltban piros színű dolgokat vagy hozzon a polcról bizonyos számú dolgot, amit venni akarsz. Soha ne csináld azt, hogy akkor most üljünk le és számolunk, vagy mondd meg ez milyen színű... ez baromi unalmas és hamar meg fogja unni.
Írod, hogy a mesét, verset meghallgatja... ennél többre ne is várj! Örülj, hogy szívesen hallgatja ezeket, de ne várd el tőle, hogy fel is mondja. Lehet, hogy képes lenne rá, csupán nincs hozzá kedve vagy épp nem tartja érdekesnek. Egy kisgyerek csak azt csinálja úgyis, amihez kedve van.
A többi gyerekkel ne hasonlítgasd össze soha! lehet, hogy a többiek felsorolják a számokat... Na és? mi értelme van ennek? Semmi. Magát a számok közti összefüggéseket egyáltalán nem értik. Nem tudják, hogy a 3 az mindig 3 darabot jelent, nem tudják, hogy a 2-nél a 3 eggyel több, stb,... a számfogalom pedig ezt jelentené... ez meg csak első osztályban követelmény, nem 3 évesen. egy pedagógus anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!