A kalória számolással valóban könnyebb fogyózni, mint bármely mással?
Egy tévéműsorban hallottam egy dietetikustól.
Elsősorban olyanok véleményére vagyok kíváncsi, akik ezzel tudtak lefogyni.
Csináltam az orvoslexikon segítségével egy személyes programot magamnak, azt akarom elkezdeni, de előbb mások tapasztalatai is érdekelnének.
Köszi!
Nemcsak,hogy könnyebb,de tudatosabb is az egész,plusz önismeretet is tanulsz.
Összeírni,kiszámolni meg nem egy nagy dolog.
A kimérés mérleggel szintén nem ügy,kb 1perc.
Pár hónap alatt olyan szinten megismered az adagokat a kalóriamennyiségeket,hogy pontosan tudni fogod,hogy adott mennyiségű bevitt tápanyagtól,egy hónap múlva hány kiló leszel.
Egyébként nem csak fogyni kell így,hanem tömeget növelni is.
Én nem mérlegeltem sose a kaját, kb--ra ettem mindig (1500 cal).
Mellé sok-sok sport (bicaj, torna, súlyzók napi 2-3 órában, heti 5-6 alkalom), és lement 31 kg az idén.
Egyáltalán nem diétásan ettem, minden jöhetett.Egy kis nasi is (1 szelet csoki pl.).
Fecó! az még diétás, gondolom a többi kajád is az volt.
Kérdező! hmm "probably.. not"
milyen szubjektív kérdés ez? :D könnyebb fogyózni vele, mint kötelet húzni.. de legkönnyebb a 90 napos sz.arral fogyózni, csak azzal fogyni nem fogsz. tehát.. könnyű nem könnyű, de egészséges, meg pl. fogyhatsz vele zsírból.
ha már bele megyünk mi könnyű, nekem a has ütések nehezek. már amikor nekem kell állnom őket, az nehéz. és számos dolog csak könnyebb lehet nála. még kcal számolással fogyózni is. de remélem nem csak energiát számoltok ilyenkor, hanem tápanyag mennyiséget is.
Betartva a leghatékonyabb módszer, nekem is az volt, lefogytam, és súlytartáshoz pedig máig ugyanúgy méregetek, számolok és jegyzetelek. De tényleg nem "könnyű", sőt, szörnyen macerás, de meg kell szokni.
Tavaly november óta vezetek kajanaplót, és nekem azóta sem alakult ki ez a bűvös szemmértékre belövés, továbbra is mérnem kell az adagokat. Az általam leggyakrabban fogyasztott kaják kalóriatartalmát már nyilván vágom, de még így is rendszeresen búvárkodnom kell a kalóriatáblázatokban.
Viszonylag sok időt vesz el az örökös p.öcsölés, és valszeg sokszor lesz, hogy a pokolba kívánod az egészet (saját magamból kiindulva), de hidd el, megéri.
igen. miért?
mert az elhízás oka a túlzott kalóriabevitel. hogy ezt zsírból, olajból, szénhidrátból vagy bármi másból viszed be az egy érdekes kérdés lehet, a lényeg viszont a kalória érték...
a kalória gyak energia mérésére szolgáló mértékegység, amivel tudod hogy mennyi energiatartalma van az adott tápanyagnak amit beviszel. ha kordában tudod tartani a bevitelt akkor fogyni fogsz. ennyire egyszerű.
az elején macera mert számolni kell, meg matekozni, mérlegelni. aztán egy két hónap után rutinból megy és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!