Származik valami hátrány abból, ha csak 4 évesen adom óvodába?
Nagyobbik lányom is 4 lesz, mikor megy. Én nem érzem hátrányát, hogy itthon van velem meg a kicsivel. És ő is élvezi.
Mivel év vesztes úgyis, 3 évet jár majd így is óvodába, ha csak idén szeptemberben kezd.
Az ég világon semmi hátránya nem lesz.
(oviban dolgozó gyógypedagógus)
Talán annyiban,hogy később tapasztalja meg milyen egy közösség tagja lenni,konfliktus helyzetet kezelni,türelemmel várni,alkalmazkodni több gyerekhez.
Az én lányom 3,5 évesen kezdte az ovit,vágyott a gyerekek társaságára és már kevésnek bizonyult az én vele való "tanításom szaktudása":) Remélem érted mire gondolok?Kicsivel itthon vagyok így néha előfordul,hogy nem viszem.De csak nagyon ritkán mert szeret járni,szeret énekelni,verset tanulni,tornázni,játszani...élvezi a gyerekekkel való együtt étkezést,alvást stb.Lelkesen meséli mindennap hazafelé mit játszottak,kivel játszott,milyen új éneket tanultak,ki az aki esetleg sírt ma,ki hogyan bohóckodott,merre voltak sétálni,mi volt az ebéd és még sorolhatnám.Na ezekből maradna ki a gyermeked.
5 éves kortól kötelező az óvoda ugynevezett iskola előkészítőként,ismerek olyat aki 2 gyerekét is csak 5 évesen adta oviba most a harmadikkal van otthon.
Szóval ezt mindenki maga tudja mi a legjobb a gyerekének,én nem beszéllek se rá se le róla,ezt tényleg neked kell látnod,csak a tapasztalataimat meséltem el,amiből biztosan akad bőven ellenkezője is,hogy nem szeret járni a gyerek.Nekünk bevállt
Láttam egy riportot Ranschburg Jenővel, ő azt mondta, hogy az lenne az ideális, ha a gyerek 4 éves koráig valamelyik szülőjével otthon lehetne. Szerinte az ilyen gyerekek sokkal magabiztosabbak. Az biztos, hogy kevesebbet lesz beteg.
Az én lányom most lesz 3, már elkedztük a beszoktatást. 2 napot ment, 2 hete van itthon, a kisbabám is elkapta a náthát, 2 hete nem alszom. A férjem azt mondta, hogy hagyjuk a fenébe, majd ráér, ha lejár a GYED, és muszáj lesz. Ez kinek hiányzik? De ő nagyon jól érezte magát egyébként, hiányzik már neki a gyerektársaság. De ha le tudod kötni, vagy van más gyerek is a közelben, szerintem jó lesz ez így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!