Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem járunk közösségbe, és a...

Nem járunk közösségbe, és a védőnőnk szerint sem baj, ti mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés
2 éves a lányom, de nem jár bölcsibe, sem ilyen klubokba, sem hasonló "vigyorgunk egymásra, mert itt mindenki tökéletes és pénzes" társaságba. Engem kifejezetten irritálnak az ilyen összegyűlések. Lehet antiszociális vagyok, de inkább megyek a családomhoz vagy a szomszédba, mint ilyen helyekre. A védőnőm szerint ez nem baj, mert ha ovis lesz a lány, akkor neki is lesz társasága.
2011. febr. 1. 11:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:17

Juj, de nem szeretem az ilyen hozzászólókat! Arrogánsan köpköd másokra, miközben azt bizonygatja, hogy ő mennyire intelligens. Az intelligencia ott kezdődik, hogy normális hangnemben, másokat nem sértve tudom közölni a mondandómat, még ha a véleményem nem is egyezik a többi hozzászólóéval.

Hiába ordítod hangosbemondóba, hogy intelligens vagy, ha ez nem fedi a valóságot!

2011. febr. 1. 12:30
 12/19 A kérdező kommentje:

" az én stílusommal nincs semmi baj, számodra valószínűleg azért meglepő mert 100 felett van az IQ-m. "

Mint az előbb írtam, tanult nő vagyok, és látod, pont az ilyen anyukák miatt nem megyek a klubba, mert az észt osztani azt tudják, de egy mondatot helyesen leírni már nem..

2011. febr. 1. 12:34
 13/19 anonim ***** válasza:
55%

Én járok vele menőmanótornára (énekes hangszeres, tornázós foglalkozás, hetente egy óra), amit nagyon imád, ha a közelben sétálunk, már kiabál, hogy be szeretne menni. Imádja a gyerekeket, és nagyon jókat játszik ott velük.

Nem vagyunk se tökéletesek, se pénzesek (más pénztárcájába mondjuk nem látok bele), de mindenki jól érzi magát, csak azért, mert látja, hogy a gyereke milyen vidám, és milyen jól elvan.

Neki és nekem ez az igényünk, de nem hiszem, hogy ezért hülye lennék. Van akinek nincs erre igénye, azt sem hiszem, hogy ő hülye lenne.

Kedves kérdező, azért, mert te antiszociálisnak érzed magad, és irritálnak ezek a rendezvények, még nem kell ledegradálni pénzes sznoboknak azokat, akik odajárnak. Már a kérdésed is sértő pl. rám nézve, mert annyira általánosít, hogy az már szégyellnivaló.

Szerintem nem azzal van a baj, hogy nem jársz ilyen helyekre, hanem azzal, ahogy a többi, számodra ismeretlen emberről ítélkezel, pedig csak annyit tudsz róluk, hogy másként gondolkoznak mint te.

2011. febr. 1. 12:34
 14/19 anonim ***** válasza:
89%

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:17

te aztán marha okos lehetsz, főleg h itt isteníted magad, h ilyen meg olyan okos vagy és ennyi meg ennyi az iq-d, őszintén!! kit érdekel??

2011. febr. 1. 12:43
 15/19 anonim ***** válasza:

Mindenki döntse el, hogy mit csinál, mit érez jónak.

A 62%-os válaszoló, aki saját maga szerint intelligens, hát valóban, több hozzászólásodat felismerem már messziről, és süt az értelem, az empátia, az intelligencia mindegyikből:)))

Egy korábbi válaszoló, akinek szólt a fent említett....

2011. febr. 1. 12:58
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Anyukák, már megint egymást szapuljátok....

Az én 2 évesemmel sem járok sehova, de azért mert nincs hova. Faluban élünk és nincsenek klubbok, meg ilyenek. Oviban van bölcsis csoport, oda fog járni tavasztol. Hetente csak egyszer látja a nagyszüleit, hétköznap meg csak engem és az apukáját. Sajnos kevés a vele egykoru, és azok sem járnak ki, hacsak nem a boltban futunk össze. Attol még nagyon barátságos a kislányom, és biztosan tetszene neki, ha járna közösségbe. Én sem szeretem az olyan klubbokat, ahol például röhögni kell, mert muszály, meg ahol vigyorognak mint a vadalma a 6 gyerekes anyukák. De nagyon szivesen hordanám játszoházba, ha lenne.

2011. febr. 1. 14:43
 17/19 anonim ***** válasza:
63%

Őszintén szólva, én csodálkozom a védőnődön is.

Az én fiam 14 hónapos, és egészen kicsi kora óta a társasági élethez szokott úgymond. Az idegenektől nem félt soha, és már egy ideje igényli is a hasonló korúak társaságát. Persze minden gyerek más. Bölcsibe nem jár ő sem, mert nincs is a környékünkön, de szerintem imádná. Néha az oviba benézünk és alig akar eljönni a többi gyerektől. Egyébként semmilyen klubba nem járunk, bár ha lenne a közelünkben, biztosan kipróbáltuk volna már.

Én azt vallom, hogy igen is minden gyereknek szükse van a hasonló korúak társaságára. Persze van amelyik gyerek visszahúzódóbb, nehezebben oldódik, de ez a felnőtteknél is így van. Nem muszáj ilyen helyekre vinni, de ha az ismerettségi körödben vannak kisgyerekek, akkor én velük legalább azért összejárogatnék alkalmanként.

2011. febr. 1. 14:45
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem járunk.

A kicsi jól elvan a játszótéren jó időben. Nyáron nagyiék, ahol más kicsikkel el tud játszani (szintén korabeliek a nagyinál).

Voltunk...egyik hely nem tetszett, messze volt, közlekedés pocsék a fél városon keresztül kellett toloncolnom. Másik hely...beteg kicsiket is hoztak, természetesen 2 hétig magas lázzal szenvedtünk (a mi esetünkben veszélyes, lázgörcsre hajlamos a gyerek, nézzen utána aki erre legyint) Harmadik hely...vegyes korcsoport, a 2,5 éves fiúcska simán ráesett az akkor 10 hónapos kicsimre, megrúgta amiért az útjában volt, az anyuka meg fel volt háborodva, mikor arrébb húztam a neveletlen kölykét.

A másik kipletykálásáról nem beszélve :( A legundorítóbb szokás és erre természetesen az anyukák a legfogékonyabbak. Pont mert az életkörülményeik megváltoztak, unatkoznak és a másik szapulása igazolja önnön nagyszerűségüket a saját szemükben.

Köszönöm nekem elég volt. Lehetek antiszociális vagy bármi hasonló, én a saját gyerekem nézem.

Aki úgy érzi, hogy szívesen eljár és a baba is igényli tegye. Aki pedig nem megy az sem számít. A gyerkőc előbb-utóbb úgyis közösségbe kerül. :)

2011. febr. 1. 15:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Tudom, miből származik a nézeteltérés. A kérdés feltevőjével az a baj, hogy olyan, mintha általánosítana. ÉS van, akinek ez rosszul esik. Én pl. sose beszélgetek sem sorozatokról sem másokról ha ilyen foglalkozásokra eljutunk. Hanem örömmel nézem saját és mások gyerekét és összeteszem a kezem, hogy van ilyen foglalkozás, el tudunk menni és amelyket kell, ki tudom fizetni. (nem mind fizetős!) Voltam én is olyan helyen, ahol anyuka csak tergenyészett észre sem vette miket művel gyereke. A legtöbb foglalkozáson felszabadult kislányom, de volt olyan, amelyiken nem érezte magát jól, ott én sem. Nem minden napjuk egyforma!! De mint ahogy másból sem, egy alkalomból nem lehet véleményt kialakítani, alkotni.Lehet, ha legközelebb elviszed ugyanoda kislányod, vagy még kétszer, otthonosan mozog, barátkozik. Gondolom, a játszótéren sem úgy viselkedett első alkalommal, mintha az ő kis megszokott helyén lett volna. HA mégis, akkor meg ügyes kislányod van. Mert ilyen gyerek is van.Kár vitatkozni, mert a magatok szemszögéből mindenkinek igaza van kicsit. Próbáljatok meg a másik fejével gondolkodni!
2011. febr. 2. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!