Még elég keveset beszél a kislányom (két éves múlt), és úgy gondoltam, használna neki, ha közösségbe vinném. Beíratnám ovipótlóba, de sajnos az anyagiak miatt csak heti egyszer 4 órára tudom beadni. Szerintetek ez is használni fog?
Inkább vidd le a játszótérre.
Szerintem a közösség miatt nem tanul meg előbb beszélni, de ez az én véleményem.
Egyébként a közösség jó ötlet, azzal nincs baj, csak nem ettől fog megtanulni beszélni.
Így van! Kinek mi a kevés beszéd??
Nem kell folyékonyan mondatokat mondania, ha már 2 szavas mondatokat mond (anyu eszik), netán 3 szavasakat is (anyu itt eszik), akkor az nem kevés!
Egy kétéves gyerektől ne várd, hogy majd rendesen játszik, beszélget a többi gyerekkel! Pontosan ugyanazt fogja csinálni, mint a játszótéren - szaladgál és magában játszik. Ebben a korban még nem az együttjátszás, hanem az egymás mellett való játék a jellemző. Ez nem jár semmivel sem több kommunikációval. Viszont: a gyereket, ha eddig nem járt közösségbe, kiteszed egy komoly stressznek, hiszen ebbe az ovipótlóba is be kell szoknia csakúgy, mint később az óvodába. Ráadásul heti egy alkalom elég ritka ahhoz, hogy mindig első alkalomként élje meg az ottlétet, ez komoly pszichés terhelés számára, ami még vissza is vetheti a beszédfejlődését.
A gyerek beszédét te tudod leginkább fejleszteni úgy, hogy rengeteget beszélgetsz vele, sokat mesélsz neki, énekelsz, verseket, mondókákat mondogatsz. Nem a még hibásan beszélő többi gyerektől, hanem tőled, tőletek fog megtanulni beszélni.
Ha mindenképp közösségbe akarod vinni, valóban a játszótér a jó megoldás, illetve ha van a környéketeken dúdoló, ringató vagy egyéb hasonló zenés foglalkozás piciknek, az sokat segíthet. Ott veled együtt vesz részt, együtt modókáztok, tapsoltok, énekeltek - a kis lelkének is jó és ez valóban fejlesztheti a verbális kommunikációját is.
"A gyerek beszédét te tudod leginkább fejleszteni úgy, hogy rengeteget beszélgetsz vele, sokat mesélsz neki, énekelsz, verseket, mondókákat mondogatsz. Nem a még hibásan beszélő többi gyerektől, hanem tőled, tőletek fog megtanulni beszélni. "
Leírtad az igazságot!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!