Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem járunk közösségbe, és a...

Nem járunk közösségbe, és a védőnőnk szerint sem baj, ti mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés
2 éves a lányom, de nem jár bölcsibe, sem ilyen klubokba, sem hasonló "vigyorgunk egymásra, mert itt mindenki tökéletes és pénzes" társaságba. Engem kifejezetten irritálnak az ilyen összegyűlések. Lehet antiszociális vagyok, de inkább megyek a családomhoz vagy a szomszédba, mint ilyen helyekre. A védőnőm szerint ez nem baj, mert ha ovis lesz a lány, akkor neki is lesz társasága.
2011. febr. 1. 11:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
74%
Mi sem jártunk soha ilyen klubokba, a lányaim 3 és 4 évesen kezdték az óvodát. Itt bölcsőde nincs, és nem is vittem volna egyiket sem, csak akkor, ha dolgoznom kellett volna. Mi játszótérre, mamákhoz, barátnőmhöz jártunk sokat, és nem volt gond a beilleszkedésükkel egyáltalán. Nagyon jól elvoltunk együtt.
2011. febr. 1. 11:11
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
Én se fogom ilyen helyekre vinni a gyerekemet, megértelek, elég ha majd ovis korában kerül ilyen társaságba, de ha jól megválasztod az óvodát akkor nem kell attól félned h majd a gyereked nem érzi magát jól vagy olyanná válik mint ők.
2011. febr. 1. 11:12
 3/19 anonim ***** válasza:
75%
Mi se jártunk sehova az elsővel amíg 3 éves nem lett, és oviba nem került. Bölcsi nincs is felénk, klubokra meg nem volt igényem. Épp elég neki a játszótér, mama-papa, barátnő, bolt.
2011. febr. 1. 11:15
 4/19 anonim ***** válasza:
6%

valszeg a gyereked is jócskán antiszociális, ha még csak nem is igényli a hasonló korúak társaságát. Nem baj ez, max majd amikor huszonéves lesz, együtt jártok moziba mert nem lesz neki barátja, barátnője.

Az én kislányom egy nagyon barátságos, mosolygós kislány, járunk játszóbölcsibe, mert igényli és én sem szeretnék belőle antiszociális embert nevelni. Nem vagyunk egyformák.

Amúgy meg egyszer elmehetnél egy "vigyorgunk egymásra, mert itt mindenki tökéletes és pénzes" társaságba és rájönnél, hogy mennyire szűklátókörű vagy.

2011. febr. 1. 11:37
 5/19 anonim ***** válasza:
58%

"Kedves" utolsó! A te stílusod sem valami kifinomult, még tanulhatsz a jó társaságban:)

Mi nem járunk zenebölcsibe, ringatóra, babaklubba, és nem antiszociálisak a gyerekek. Kitűnő tanulók, okosak, intelligensek és barátságosak. Ezt biztos érzed, hogy mire van igénye a gyerekednek. Nem kell követni a divatot, ha nekünk nem tetszik.

2011. febr. 1. 11:44
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
mi sem járunk,de van társaságunk,nagy a család,barátok,az utcán rengeteg az ember,és azért mert nem járok baba-mama klubba még nem antiszociális a gyerekem,sőt nagyon kedves,barátságos,nem fél az emberektől imádja a gyerekeket,de a barátokat nem 2 évesen szerzi az ember,annyit te is tudhatnál,és igaza van a kérdezőnek,a legtöbb ilyen dolog vigyorgunk egymásra, mert itt mindenki tökéletes és pénzes" társaság.ha te tagja örülj neki és élvezd,de ne bánts azért mert ezt nem igényli,hanem inkább az őszintébb kapcsolatok felé húz.
2011. febr. 1. 11:58
 7/19 anonim ***** válasza:
35%

Nemrég volt hasonló kérdés. Én már válaszolni sem merek. De a 11:37 esssel értek egyet, még ha le leszek pontozva is. Minden gyerek eltérő, mint ahogy mi szülők is. Mi járunk pár helyre, mert igényli a gyerek. Jól érzi magát ilyen helyen, felszabadult, nincs megijedve. Viszont az hogy melyik gyerek hogy viselkedik a másikkal nem hiszem, hogy attól függ, mennyire szocializálódott, hanem nagyrészt attól, hogy otthon is hogy viselkedik e tekintetben a gyerek. Az én gyerekem simogatós, 'hejtés' itthon is, a többi gyerekkel is. Viszont akinek mesélek, hova eljutunk, az mind azt mondja, hogy milyen jó nekünk, hogy van ilyen nálunk.

Jaés, nem mind fizetős!!!!

2011. febr. 1. 12:07
 8/19 anonim ***** válasza:
83%

Attól hogy az anyuka nem szeret "társaságba"járni(jó értelembe írom klubbok stb...)attól a gyerek nem biztos hogy ilyen lesz.Pl az én anyukám se vitt mindket ilyen helyekre ő jól elvolt otthon,szomszédokkal,barátokkal.És én mégis társaság centrikus lettem Ha fogalmazhatok így.

Mondjuk az én esetem tök más mert én a párom falujába költöztem 70km-re a barátaimtól és így jól is tettem hogy járok zenebölcsibe(vigyori klubba:D)ami szerintem nem csak a pénzes emberek szórakozása)mert legalább lettek barátaim.Ma is összejövetel lesz nálunk jön 3 (mondhatom már barátnőm)a gyerekeivel kicsit játszani.Holnap meg irány a KLUB!!

Nem árasz neki mert lát embereket az a gyerek és nem csak a 4 fal között van.

2011. febr. 1. 12:15
 9/19 anonim ***** válasza:
83%

mi is járunk ilyen helyekre, a gyerekem (2 éves) szereti a játszóházat, családi napközit, családhoz, barátokhoz járást.

minden gyerek más, más igényekkel.

a szülőnek kell látnia mit igényel a gyereke. de ha soha nem is voltatok ilyen helyen, a gyereknek fogalma sem lesz arról, hogy ezt szereti-e vagy sem.

2011. febr. 1. 12:28
 10/19 A kérdező kommentje:
Nem élünk rossz anyagi körülmények között, nem azért nem megyünk ilyen helyekre, hanem mert ez a jópofizós ismerkedés nem érdekel. Egyszer voltunk, kipróbálni egy helyi baba-mama klubot, de köszönjünk, mind a kettőnknek elég is volt. A lányom sem érezte jól magát, én sem. Ő szereti a gyerekeket, nagyon kedves, okos kislány, szívesen játszik a közeli ismerőseinkkel is, de ott kifejezetten látszott rajta, hogy bármit tettem, nem tudott feloldódni, mindenkivel megtartotta a két lépés távolságot, holott játszótéren is találkozik idegen babákkal, azokkal mégis elvan. Én meg egy tanult nő vagyok, tág érdeklődési körrel, és bizony engem untat, hogy ezek az anyukák a gyermekeinket kivéve csak a házimunkával, a filmsorozatokkal és a másik kibeszéléséhez értenek.. Bocsi, hogy ilyen nyersen fogalmazok, de valóban én személy szerint csak azt láttam, hogy ki mennyire van elájulva magától, a csemetékkel meg a pletykálás mellett felületesen ment a foglalkozás..
2011. febr. 1. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!