Miért háborodik fel sok más szülő, ha meghallja vagy meglátja, hogy valaki pofont ad a gyerekének?
Figyelt kérdés
Nekem nincs gyerekem, nem azért kérdezem, mert én szeretném ütni, verni, amit mélységesen elítélek, de úgy gondolom, hogy néhány jó időben elcsattant pofon nem lehet ok arra hogy feljelentsenek egy szülőt. Régen mikor sokkal szigorúbban neveltek gyerekeket, nem volt ennyi erőszakos cselekmény, gondolok itt a fiatalkorú bűnözésre, vagy pl: a tanárok elleni erőszakra... érdekelne a véleményetek2009. febr. 6. 16:57
1/6 anonim válasza:
Hát ez egy nagyon jó kérdés!!! Nekem 3.5éves a fiam és amennyire lehet következetesen neveljük. Néha ugy érezzük hogy szigorúak vagyunk vele,de amikor közösségben a másik gyerek szülei azt mondogatják hogy nézd meg az a kisfiú milyen okosan viselkedik büszke vagyok a fiamra. Eleinte nálunk is volt és lesz is próbálkozás hogy az legyen amit ő akar. Nem minden esetben hagyom hogy megtehesse amit akar, és igen is ha elveti a sulyt elcsattan a pofon,de nem verem hülyére a gyereket. Bármokr elvihetem magammal mert tudja mikor minek van helye. Nincs hiszti és nyafogás mert tudja hogy nem ér célt vele.De nem kell félteni,mert megtanulta hogy a pillaremegtetős légyszi anyaaa sokkal hatásosabb,és hát annak még egy következetes szülö se tudd ellenállni. Azt fogja megtenni a gyereked amit megengedsz neki. Annó régen mi akkorákat is kaptunk hogy a fal adta a másikat,és azon kívül hogy tudtuk mi a rend semmi bajunk nem lett. Nem a gyerekverést pártolom hanem a következetes nevelést amiben benne van az 1-2 atyai pofon:D Egyébként ettől még az én kis tökösöm nekünk is feladja a leckét...de adja is hisz ettől gyerek:D mi meg szülők:D
2/6 A kérdező kommentje:
köszi a választ, teljes mértékben egyetértek:-Ö) boldog babázást
2009. febr. 6. 17:52
3/6 anonim válasza:
a kulcsszót te magad mondtad meg: jó időben elcsattant pofon.
engem anyam egesz eletemben utott vert, okkal, ok nelkul, en azert estem at a lo tuloldalara, sosem tudnek bantani senkit, de nem itelek el vkit, ha jo idoben jo helyben ad egy taslit. csak a rendszeres pofozas nem jo, mert nem tanul belole semmit, meg az nem er semmit..en pl egy ido utan mar csak mosolyogtam, amikor anyam vert, ami meg jobban idegesitette, ezert meg jobban vert, csorogtak a konnyeim, de mosolyogtam.. viszont egyik ismerosom eleteben egy pofont kapott az apjatol, es a mai napig nagyon megbecsuli, es tisztelettel beszel rola.
4/6 anonim válasza:
Én pofont nem adnék. A fenekére már csaptam, az is elég volt. De egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor volt ilyen.
5/6 anonim válasza:
Valóban nem kell hülyére verni a gyereket.Engem is vert az apám, legtöbbször ok nélkül.Akkor megfogadtam hogy az én gyerekemet nem fogom megütni.Persze nem tudhatom még hogy, hogy fogok bizonyos szituációkban reagálni, de az tuti hogy az arcát soha, max a popójára.Nem vagyunk egyformák, ki igy ki ugy gondolkozik a gyereknevelésről elitélni ezért senkit nem lehet.
6/6 anonim válasza:
nem vagyok a verés híve, de ha az agresszív gyerekeket nem nevelik meg, azt általában a szelídebb gyerekek szenvedik meg:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!