Dzsesszika, Vanessza, Dzsenifer, Denisz, Zsáklin, Kevin és társaik. Még mindig menők? Vajon miért ad egy szülő ilyen csicsa nevet a gyerekének? Feltűnési viszketegség?
Ezt általában a cigányok szokták a gyerekeiknek adni.
Szerintem nagyon gáz nevek,de a cigányok szeretik a csicsát ezért gondolom ,hogy ez a név is azért tetszik nekik mert olyan csicsás.Főleg azért hangzik hülyén mert ezek külföldi nevek...
Én meg ismerek Dzsenifert és Vanesszát. És nekik sincs valami különleges vezetéknevük, mégsem csodálkozik rajtuk senki. Valószínűleg azért kapták a nevüket, mert tetszett a szülőknek és kész. Teszem hozzá, mind a kettő magyar gyerek (Dzsenifer 19 éves, Vanessza 14), semmi kisebbségi beütéssel.
De ezeket a neveket is külön kell választani. Manapság teljesen elfogadott már a Vanessza, a Dzsenifer és a Kevin. Senkit nem lep meg. A Dzsesszika, Denisz, Zsáklin nevek még mindig újkeletűek. De mondom, szerintem az ok: mert tetszik a szülőknek. Ez amiatt is evidens, mert ma már elég cikinek számít ilyen túlontúl ritka külföldi nevet adni a csemetének. Miért vállalná be a megmosolygást az anyuka, ha nem azért mert neki nagyon tetszik? (És itt csak az átlagos magyar szülőkre gondoltam.)
Kedves kérdező !
Én szívesen kivárnám, míg felnőtt leszel, és azon fogsz gondolkodni, hogy milyen nevet adjál a gyerekednek.
Az összes név a szülőknek köszönhető. Vannak divatos nevek, és vannak régi-szép magyar keresztnevek. Az a ti bajotok, hogy emberekhez, vagy kisebbségi csoportokhoz köttök bizonyos neveket, és ezek alapján mondotok véleményt. Nem helyes. Téged hogy hívnak? Magad kérted a neved?
szerintem rémesek ezek a nevek, de én ugyanilyen rémesnek találom pl a rékét, petrát, hannát, tehát a tucatneveket. azért adja ezt a szülő, mert ez tetszik neki, lelke rajt, én ismrek Zsáklint, nem cigány, egyetemista csaj, aranyos, rendes. elsőre a furcsa volt a neve, de aztán senki sem foglalkozott vele, így hívják, kész. Dzsenifert is ismerek, ő sem cigány. amúgy mindketten szeretik a nevüket ezek a nevek külföldön rendes nevek, nem csicsák, csak nekünk tűnik annak. szerintem az egész világ kicsit "nemzetközi" lett, nevek terén ez belefér. egéybként hétköznapokban mindannyian eredeti írásmóddal írják.
nem gondolnám, hogy a neve miatt lesz valaki cigány vagy ilyesmi. szerintem is bugyuta nevek, de ha valakinek tetszik, miért ne adhatná?
Én olyanokat hallottam, hogy Bogdán Odüsszeusz meg Tóth Achillesz.
Elvileg ha hivatalosan kisebbségnek vallod magad, nem vonatkoznak a magyar helyesírás szabályai a viselt nevekre. Csak egy nyilatkozat kell, hogy pl. örmény vagy (csak mondtam valamit, nem célzás volt) és úgy írod a nevét, ahogy akarod. Legalábbis én úgy tudom.
A tapasztalat az, hogy a mai szülők mindenképpen azt szeretnék, hogy a gyerek kiemelkedjen a tömegből, de sajnos a hülye nevek adásán kívül semmit sem tesznek ezért..
Ja, és mindenféle idióta fejlesztésre járatják már pár hónaposan, amihez a fejlődési feltételei meg sincsenek még szegénynek. Sőt, már az anyaméhben fejlesztés van :))
De odafigyelni rá, szeretgetni, foglalkozni, játszani vele, a saját dolgaimat félretéve az én szabadidőm rovására törődni vele, na azt nem.
És ráadásul kénytelen vagyok belátni, hogy a korosztályom szúrta el... (32 vagyok) nagyon sok rossz példát lehet látni. A névadási hülyeség csak a jéghegy csúcsa, meg okot ad arra, hogy a tanárok minden szeptemberben jót röhögjenek a tanáriban az osztálynaplón :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!