Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dzsesszika, Vanessza, Dzsenife...

Dzsesszika, Vanessza, Dzsenifer, Denisz, Zsáklin, Kevin és társaik. Még mindig menők? Vajon miért ad egy szülő ilyen csicsa nevet a gyerekének? Feltűnési viszketegség?

Figyelt kérdés
Ráadásul a magyar helyesírás szabályai szerint (máshogy azt hiszem nem is lehet). Szerintem kitolás a gyerekkel: egy életen át kell viselnie, miközben jót mosolyognak mások a szülők bugyutaságán. (Ismerek egy kislányt, aki Tóth Dzsenifer. Szegény...)
2010. jún. 13. 09:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
88%

Én sem értem meg a szülőket, akik ilyen neveket adnak a gyermekeiknek.

Párom munkatársának kisfia Tarzan, kislánya pedig Ofélia. Ezek sem kispiskóták.

2010. jún. 13. 13:47
 22/30 anonim ***** válasza:
89%
Mindenki olyan nevet ad a gyermekének ami nekik tetszik. Ami neked tetszik az is lehet hogy másnak nem tetszik. Mindenkinek nem tudsz jót tenni és nem is kell. Az én kislányomnak igen ritka a neve (nem az amiket felsoroltál) és van akinek nem teszik, de nem érdekel. Nekem sem tetszik sok név de az sem érdekel. Nem vagyunk egyformák és ezt el kell tudni fogadni.
2010. jún. 13. 15:44
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

szerintem meg az a gáz, ha valaki a nevek alapján ítéli meg a másikat. mert biztos cigány meg feltűnősködik és társai. arra még senki sem gondolt, hogy biztosan az tetszik neki. hogy ő Dzsesszikának akarja szólítani a gyerekét. olyan kicsinyes dolog ezen rágódni. én úgy bírom, hogy valakinek ez a legnagyobb baja, mármint a nem hétköznapi neveken való bosszankodás. amiket felsoroltál én sem adnám, mert rémesek, de ha tetszene akkor egy percig sem gondolkoznék rajta. kérdezd meg a dzsennifer nevű ismerősöd hogy mit gondol a saját nevéről.

én is ritka nevet fogok választani(na nem szappanoperából és nem ennyire külföldit), mert azok tetszenek. ez csak egy név, senki sem lezs tőle sem cigány, sem buta, sem pedig menő vagy feltűnő. amerikában minden anyaköyveztethető, mégis megvannak valahogy.

2010. jún. 13. 16:56
 24/30 anonim ***** válasza:

Nálam a plafon a Rikárdó volt...

Nekem sem tetszenek ezek a nyugati szappanoperás nevek.Illetve,de!!Nagyon is tetszenek,de nem itthon,és nem magyarosítva.Meg kell mondjam,én csak kisebbségieket ismerek ilyen névvel,de ez azért van így mert a környékemen sok ilyen ember lakik.(A VIII.kerületben lakom még pár hétig.)Szóval én csak egyoldalúan tudok nyilatkozni...

2010. jún. 14. 09:21
 25/30 anonim ***** válasza:
Nekem ezek közül csaka Vanessza és a Dzsenifer tetszik.
2011. aug. 20. 16:30
 26/30 tüncibaba válasza:
100%
Van egy Kevin nevű ismerősöm és egyáltalán nem furcsa név.
2012. nov. 2. 15:27
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Az én nevem Kertész Dzsenifer, és bizony azért kaptam mert tetszett a szüleimnek. Nekem is tetszik, és ha tudni akarod kelta eredetű név. Arról pedig nem hallottam hogy mikor lett cigánynév az én gyönyörű nevemből:( (nem vagyok cigány):D
2013. ápr. 22. 15:35
 28/30 Golan Trevize ***** válasza:

Akik ilyen csicsás neveket adnak, azok csicsás ruhában is járnak, stb.

Szerintem nem feltűnési viszketegség, simán azt szokták meg, hogy nálunk minden csiricsáré.

2013. ápr. 22. 15:53
 29/30 anonim válasza:
46%
Kedves kérdező! Én is Dzsenifer vagyok és az nem igaz hogy csak cigányok adják ezt a nevet, ugyanis az én szüleim nem azok sőt bennem sincs semmi olyan vér, az làtszana is...szóval nem, és ugyanilyen biztosan mondhatom azt is hogy nem ciki ez a név.Dzsennimek elfogadható becézésképpen szerintem. Üdv.
2015. aug. 27. 09:09
 30/30 anonim válasza:
Szerintem ezek amúgy szép nevek, csak így magyarul leírva bénán hatnak kicsit. Én maradnék az eredeti formájuknál.
2023. dec. 5. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!