Dzsesszika, Vanessza, Dzsenifer, Denisz, Zsáklin, Kevin és társaik. Még mindig menők? Vajon miért ad egy szülő ilyen csicsa nevet a gyerekének? Feltűnési viszketegség?
A férjem előző házasságból született lánya is Dzsenifer, a másik meg Loretta. A mai napig nem tudtam megszokni őket.
Nekem se tetszenek az ilyen nevek. Nem is tudnám elképzelni hogy ha lesz egyszer lányom ilyen nevet adjak neki.
A Kevin viszont szerintem is aranyos név. Mondjuk a fiamnál eszembe se jutott hogy ezt adjam, nem volt rajta a listámon se.
Utolsó vagyok: eredetileg egyébként Tímeának hívtak, de annyira utáltam, hogy megváltoztattam, valami teljesen másra. Bemész a területileg illetékes anyakönyvvezetőhöz, és egy hónap után új anyakönyvi kivonatod van. Ennyi. 2005-ben még ingyenes volt, most nem tudom, mennyibe kerülhet.
Egyébként ez a Dzsesszikázás kicsit majmolása a nyugatnak, egyszer majd megunják, és akkor megint divat lesz Erzsébetnek lenni.
10:08-nak
"Miért vállalná be a megmosolygást az anyuka, ha nem azért mert neki nagyon tetszik?"
Nem vitatkozni akarok, mert tényleg mások véleményére vagyok kíváncsi, de ez szerintem nagyfokú önzőség az anyuka részéről.
Egyébként gyerekekkel foglalkozom, és tényleg nem csak a cigányokra jellemző az ilyen fajta nevek adása. Inkább azt mondanám, hogy az "egyszerűbb", alul iskolázott vagy a "plázacica" típusú anyák gyerekei között fordul elő. De ez csak az én megfigyelésem.
A megfigyelésed pedig szerintem helytálló, én eladó vagyok és ugyanez a tapasztalatom.
Amikor pl. másfél órán keresztül ordibált a gyerek után a csaj a turkálóban (tömegben) hogy Zselyke, gyere ide, már mindenkinek égnek állt a haja. Szerintem is önző dolog, mert ilyenkor az anyuka áll a középpontban, a gyerek meg majd él a nevével ahogy tud, amint felfogja hogy mi van.
Mégis mi közöd hozzá???????????Nem mindegy neked??? Olyat nevet adnak amilyet csak akarnak.
Gáz ez a kérdés....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!