Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyedül hagynád a lakásban 3...

Egyedül hagynád a lakásban 3 éves fiadat, miközben a kicsivel kint sétálgatsz a ház előtt?

Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 12:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Kertes házba úgy,hogy a bejárati ajtó előtt tologatom a kicsit és sűrűn ránézek a nagyra igen.Egyébként nem!
2011. jan. 17. 12:56
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem a bejárati ajtó előtt tologatja :( amúgy azon nem is lehet átlátni (a bejárati ajtón).
2011. jan. 17. 12:57
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen. De a 3éves miért nem futkozhat addig velük kint?
2011. jan. 17. 12:58
 14/24 A kérdező kommentje:

Nem az hogy nem futkározhat kint, hanem megkérdezi tőle hogy mit szeretne és a kisfiú nem szeretne kijönni. Állítása szerint.

Mondjuk el tudom képzelni hogy ha egy 3 évest megkérdezünk hogy bámulni szeretné e a tévét akkor azt választja de ez olyan mintha megkérdezném h csokit enne vagy ebédet...nyilván az előzőt.

2011. jan. 17. 13:00
 15/24 anonim ***** válasza:
48%
Attól függ ilyen a gyerek. Én is otthagytam párszor, 5-10 percre, hasonló helyzetben. Addig simán elrajzolgat, vagy nézi a mesét, ha meg gondja van akkor kikiabál nekem. És persze először sűrűn ránézegettem mi a helyzet, de rájöttem, hogy nincs ebből probléma. Kertes ház, ésaz ajtótól 5 lépésre tologattam a kicsit. Sőt egyszer akkor vettük észre hogy elhagyta a nagy a maciját, mikor hazaértünk a boltból. Akkorra a kicsi elaludt a babakocsiban. Így mindkettőt otthagytam, mert a nagy meg üvöltött hogy ő már nem jön vissza még egyszer, mert ő is álmos volt. 10 perc volt, míg elrohantam a boltig meg vissza. addigra a nagy is elaludt.
2011. jan. 17. 13:03
 16/24 anonim ***** válasza:
Nyilván célszerű lenne a két gyerek levegőztetését egyszerre megoldani, mert a nagyobbnak is inkább a levegőre lenne szüksége, mint a tv-re. Nem vagyunk egyformák, van, aki nagyon lazán fogja fel a dolgokat. Én sajnos nem. Én félnék, hogy magára ránt valamit, felmászik valahová, késsel, ollóval próbálkozik, ilyesmi...
2011. jan. 17. 13:05
 17/24 A kérdező kommentje:
Hát én is aggódós vagyok (sajnos vagy nem..) csak azért tettem fel a kérdést mert voltak mások is akik helyeseltek neki, aztán elgondolkoztam hogy lehet hogy én parázom túl a dolgokat és mások is úgy gondolják,hogy simán egyedül hagyható?
2011. jan. 17. 13:08
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom... Én is aggódós szülőnek tartom magam, de azért ennyire nem parázom túl a dolgokat. Ha pl. kint a teraszon tologatom a kicsit a babakocsiban, hogy elaludjon, miért ne maradhatna bent a nagy mondjuk autózni, rajzolgatni stb. Ennyi erővel akkor az ebédet se tudom megcsinálni sőt wc-re se tudok elmenni, mert se a konyhából se a fürdőből nem látok be a nappaliba, hogy éppen mit csinál. Én pl. rendszeresen úgy teregetek a teraszon, hogy a gyerekem bent a nappaliban tesz-vesz. Vagy kimegyek a postáért, kiviszem a szemetet stb. Persze nyilván ez a gyerektől is függ,hogy milyen természetű. Ha az a hobbija, hogy a csilláron hintázik, nyilván nem hagyom egyedül egy percre sem, de azért ez elég extrém eset.

Mi kertes házban lakunk, persze más a szitu, ha mondjuk panelban laknék, biztosan nem hagynám fönt a lakásban a gyereket, amíg én pl leviszem a szemetet.

2011. jan. 17. 13:34
 19/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom, azért a lakásban nem csukom magamra az ajtót egyik helyiségben sem akármit is csinálok, itt meg csukva van a bejárati ajtó és nem lát rá úgy tologatja fel alá szóval szerintem meg se hallaná ha a nagyobb hívná mondjuk. Azért ez érzésem szerint más mint a háztartási munka gyors elvégzése (teregetés) de nem akarok senkit meggyőzni:) Teregetni én is kimentem az ajtó elé nyáron amíg a gyerekek bent voltak.
2011. jan. 17. 13:39
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
alapvetően nem a válaszom, de az is igaz, hogy mióta megszületett a második gyerekem, azóta többször is felülírtam az addig szilárdnak hitt elképzeléseimet. Pl a nagyobbat mindig kivettem a kocsiból ha tankoltam, most próbáljuk megoldani, hogy Apa tankoljon az enyémbe is, de ha mégsem megy akkor úgy álltam meg a kúton, hogy a kasszához legközelebb esőt választottam, adtam a srácnak egy +100ast és megkértem, hog álljon a kocsi mellett. Ezen kívül felhívtam anyámat és a nagyobbik vele beszélt addig a pici meg aludt. Ha fent van, sosem hagyom bent a kocsiban őket. Ez van az oviban is. Előtte megrökönyödtem, hogy Anyukák hogyan képesek kint hagyni a picit a kocsiban, míg bemennek a nagyért. Aztán velem is előfordult, hogy a pici bizony aludt, tél volt, a nagyért menni kellett, így odatelefonáltam, hogy valamelyik óvonő öltöztesse fel és csak beugrom érte. De még így is kalapált a szívem, hogy mi van ha kicsi felébred. SZóval én tuti nem hagynám csak azért bent, mert a nagynak nincs kedve kijönni. Különben is, a levegőzés nem kívánság műsor...legalábbis nálunk
2011. jan. 17. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!