Ovikezdés pocakosan 2 kicsivel. Hogy volna a jobb, könnyebb?
Sziasztok!
Jövőhéten indul az ovi, teljesen "kezdők" leszünk.
Vegyes csoport van.
A 4 és a 3 éves kisfiam is ugyan abban a csoportba fog járni.
(a 4 éves is most kezd)
A kisebbik elvileg csak november 24.én mehetne, akkor tölti a 3 évet.
Viszont november 25-re vagyok kiírva a 3. babával :)
Szerintetek érdemes kérnem az ovit, hogy a kicsi is kezdhessen jövő héttől (teljesen szobatiszta) vagy nem érdemes "kikönyörögni"?
Hogyan lenne könnyebb a kicsinek? Ha maradna velem még itthon kb. másfél hónapot és külön szoktatnám be, úgy, hogy már ott várja a bátyus vagy inkább együtt lenne jó beszoktatni őket?
Attól félek, hogy ha időben jön a legkisebb, akkor nehogy azt gondolja a középső, hogy most a tesó miatt "kell" oviba mennie :(
Akkor sok lenne a hirtelen változás, nem?
Megéri megkérni az ovivezetőt, vagy ilyenkor már csak az óvónénivel kell megbeszélni a dolgokat?
Segítsetek légyszi, mert tényleg nem tudom mi lenne a legjobb megoldás :(
Szívem szerint egyszerre szoktatnám be őket, de nem tudom, hogy megéri-e 5 hét miatt "kuncsorogni"?
Én pedig nem vinném a kisebbiket még oviba, csak jövő szeptembertől. Tudom, miről beszélek, nálunk 4.5 évesek az ikrek, és csak most kezdik, a dec. - ben 3 - at töltő harmadik kislányomat még ebben a tanévben nem is viszem, itthon marad velem és a most 11 hós hugával.
Tavaly szeptemberben született a legkisebb, akkor is egyértelmű volt, hogy nem kezdik az ikrek (akkor voltak 3.5 évesek), mert szerintem szar érzés űgy nekimenni az ovinak egy ksgyerek számára, hogy Anya otthon van a picivel, én pedig mehetek...
A kisebbik gyerekeddel tök jól ellenátek otthon, segítene "vigyázni" a picire, szerintem ne vidd Őt ebben az évben!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!