Több gyerekes anyukák! Hogyan és mit csináltok nagyobb gyereketekkel, amit a kicsivel még nem lehet? Illetve mit csinál addig a kicsi?
Elsősorban a 2-3 év korkülönbségesekre gondolok.
Szívesen bele vonnám nagy lányomat olyan dolgokba, amiket a kicsinek még nem szabad, vagy még nem tudná, de mivel ő is ott van, és mindent akar csinálni, amit a nővére, így legtöbbször inkább nem is kezdek bele a nagylányos dolgokba. :o(
4 és 2 éves lányok anyukája
Inkább sütés-főzésre gondolok.
Pl. a rakott krumpli összerakásában tud segíteni a nagy. Amit tud:
a tojást a szeletelő géppel felvágni, a virslit egy (életlenebb) késsel felvágni, és szintenként bepakolni a tepsibe. Egyszer már megcsináltuk régebben, amikor még kisebb volt a pici, és valahogy eljátszott, de most úgy éreztem nem menne. Ő csak megenné az alapanyagokat, ha odaengedem. :o)
Meg a teregetés. Pici lányomnál a saras földön landolnak a vizes ruhák, lehet újra mosni (a kertben teregetünk).
Ilyesmi.
Gyurmázni, filc tollazni együtt szoktak.
Meg van a nagy lányomnak egy "kézműves doboza", abban van az olló-ragasztó, azokkal csak a nagy asztalnál alkothat, ez rendben is van így.
Amúgy tartunk "lánynapot" néha, olynkor elviszem valahová, az tényleg jó.
kishiján 3 év van a nagyok között amikor ennyi idősek voltak simán mondtam a kicsinek h neked ezt még nem lehet mert ........... és elmondtam miért nem
de ebben és ebben majd te segítesz nekem majd és nem a nagytesó
de sokszor nem is hívtam csak a nagyobbat segíteni amíg a kicsi szépen elvolt vagy akkor mikor aludt
megoldható h ö is kap egy tojást és kis segítséggel neki is menne
vagy a teregetés is a kicsi adja a zoknit pl előre válogasd ki neki vagy a ö adogatja a csipeszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!