Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szoktatok vinni a bölcsibe...

Szoktatok vinni a bölcsibe ezt-azt, hogy jobban érezzék ott magukat a gyerekek?

Figyelt kérdés

Gondolok itt játékra,gyümölcsre,zenére. Múlt héten kezdtük a beszoktatást,ott voltam vele egész héten. Ültünk a csendben,holott van CD lejátszó, tízóraira csak üdítőt kapnak,a játékok is száz évesek már.

Vittem be 3 CD lemezt gyerekdalokkal, vittem nekik tízóraira mandarint,almát,meg játékokat is néztem otthon,ami már nekünk felesleges. Furi,hogy más anyukának ez nem jutott eddig eszébe.

2011. jan. 11. 22:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

Nem akartam senkit megbántani ezzel a "nem szabadna bölcsibe adni a gyereket" témával, mert tudom hogy sok ember ezt nem teheti meg,de attól függetlenül hogy a férjem egyedül is el tudna tartani minket én is képes lennék rá,mivel én is dolgozó anyuka vagyok,csak mivel igen magas a beosztásom,kapok annyit hogy magamtól is otthon tudnék maradni.Ezt csak azért írtam,

mert rengeteg olyan ember él a környezetemben,aki már alig várja hogy vigye a gyerekét a bölcsibe,mert csak nyűg,dolgozni meg nem akar,a gyereke eltartva,ő meg költi a pénzt magára.Nem beszélve akik csak azért szülnek hogy pénzt kapjanak.Persze minden tiszteletem a dolgozó anyukáknak,ez nem nekik szólt.

2011. jan. 12. 09:47
 12/15 anonim ***** válasza:
50%
Bocs az offért, de nem kapnak a gyerekek bölcsiben reggelit, csak tízórait? ami általában ivólé? Nem tudom, jól értelmeztem-e.
2011. jan. 12. 12:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Mi ősszel kezdjük a bölcsit, a gondozónő annyit mondott, amikor ezt kérdeztük, hogy nem kötelező vinni semmit, nem várják el, de örülnek a gyümölcsnek, bulátának, teának (a lányom csak egy félét iszik meg, ezért fontos volt) odaadják a gyerekeknek. Játékot azt viszünk sajátot is, amit akarunk, ha van a bölcsibe való, azt is szívesen veszik. Könyvek dettó. A lemez jó ötlet, majd viszek azt is.

Egyébként ez nem egy nagy történet, mert ha van 20 gyerek (gőzöm sincs nálunk mennyien vannak), akkor mindenki csak egyszer visz be mondjuk 20 db almát (2-3 kg lehet, alig néhány száz forint).

2011. jan. 12. 14:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nahát, eddig azt hittem, hogy mindenhol úgy működik, mint nálunk, hogy hetente 1x viszünk pár szem gyümölcsöt, pl. 4 db almát vagy ilyesmit.

Sajnos az étkezésekhez nem jár gyümölcs, ezért az aug-i szülőin megkérdezték a gondozók, hogy egyetértünk-e ezzel, hogy így kapjanak a gyerekek gyümölcsöt tízóraira. Mindenki egyetértett, de persze sokan nem hoznak...

Ja és az oviban is ugyanez van!

2011. jan. 12. 14:39
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! De,persze,kapnak reggelit 8 órakor, utána 10-kor kapják a tízóraira a gyümölcslevet, fél 12-kor pedig az ebédet. Elvileg ez így elég is nekik, de az én kislányom 8-kor még nem nagyon éhes, nem eszik olyankor sokat, ezért szoktam neki tízóraira gyümit adni.De amikor vittem be mandarint pl, úgy rámartak a gyerekek,mint a sáskák,fél pillanat alatt elfogyott az összes,úgyhogy sztem igényelnék a gyümit tízóraira.
2011. jan. 12. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!