Milyen feltételekkel mehetnek a gyerekek bölcsibe, és oviba (pl. : szobatisztaságra, egyedül evésre stb. gondolok)? Mire készítsem fel pl. mikor szoktak ott aludni, enni stb?
bölcsibe mehet úgy is ha nem szobatiszta mert pelenkázzák.
ha nagyon kicsi etetik is...
oviba már elvárják a szobatisztaságot van ahol felvétel kritériuma.
egyedül evés: már tudnak egyedül enni 3 évesen. esetleg a kés lehet újdonság ha otthon nem látta.
az ott alvás minden intézményben máskor van ált. ebéd után van csendespihenő ha már megszokta az ottani rendet könnyen megy mert a napirendje részévé válik.
sajnos eléggé személyreszabott.. nincs sok általánosságban mondható tanács ezekkel kapcsolatban.
érdeklődj specifikusabban egy konkrét intézménnyel kapcsolatban vagy a vezetőségnél.
A bölcsit tudom leírni, mi ott kezdünk most. A szobatisztaság abszolút nem feltétel, nálunk az egyedül evés sem, majd ott megtanítják. A mi bölcsinkben a napirend úgy néz ki, hogy 8-kor reggeli, 9.30-kor tízórai, 11.15-11.30-kor ebéd (a korábbi időpont a csecsemő csoportosoké, a későbbi a többieké), 14.30-kor uzsi. Alvás ebéd után van, de ha kisebb még a gyerek és igényli délelőtt is esetleg, nincs akadálya, hogy lefeküdjön, habár külön nem fogják altatgatni. Nálunk a 16hónaposra azt mondták, hogy ők már nem is rácsos ágyban alszanak (pedig még a csecsemő csoportba fog járni), szóval a nap folyamán bármikor le tud feküdni a gyerek, ha akar. Hát ez érdekes lesz, szerintem.
Az ovis szobatisztaságról a családban azt hallottam, hogy alapfeltétel volt a szobatisztaság az óvodai felvételnél. De 3 éves korra egyébként is el szokták ezt érni, ha nem, akkor ott gond van/lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!