Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szoktatok vinni a bölcsibe...

Szoktatok vinni a bölcsibe ezt-azt, hogy jobban érezzék ott magukat a gyerekek?

Figyelt kérdés

Gondolok itt játékra,gyümölcsre,zenére. Múlt héten kezdtük a beszoktatást,ott voltam vele egész héten. Ültünk a csendben,holott van CD lejátszó, tízóraira csak üdítőt kapnak,a játékok is száz évesek már.

Vittem be 3 CD lemezt gyerekdalokkal, vittem nekik tízóraira mandarint,almát,meg játékokat is néztem otthon,ami már nekünk felesleges. Furi,hogy más anyukának ez nem jutott eddig eszébe.

2011. jan. 11. 22:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%
Nem, mert nem adom bölcsibe a gyerekemet. Szerintem amúgy sokaknak megterhelő lehet anyagilag, hogy x gyereknek vigyen be tízóraira gyümölcsöt. Bármilyen fura is, de sokan vannak, akiknek ez valószínűleg "drága mulatság" lenne.
2011. jan. 11. 22:53
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem minden nap kellene vinni tízórait,mivel sokan vannak egy csoportban, elég lenne 10-15 naponta. A másik meg 4-5 db alma nem visz anyagi csődbe. Az se,hogy a netről letöltöttem 3 meselemezt.
2011. jan. 11. 22:58
 3/15 anonim ***** válasza:

Szia,

Az h ültek a nagy csendben a gondozónők hibája. Az hogy a játékok kőkorszakiak arról nem ők tehetnek, hanem a fenntartó szerv.

A bölcsi ahova a fiam jár sincs eleresztve játékokkal, de mikulásra és karácsonyra is kaptak új játékot, a szülők segítségével. Ezer ft. kellett beadni, abból jutott a gyerekeknek is, a csoportnak is.

A régi játékokkal is lehet azért játszani, itt 30 éves játékok is vannak kifogástalan állapotban, pl: pötyi, mágnes tábla, fa építőkocka, mesekönyv - a gyerekek nem azt nézik, h milyen régi, hanem h mi a rendeltetése.

Azt h csendben ücsörögtek az a gondozónők hanyagsága, mert lehetne énekelni, mondókázni, megmozgatni a gyerkőcöket. - a fiamnál én pl. ezt látom, hallom h teszik.

Én 9-re viszem a gyereket, olyankor már énekelnek ezerrel bent, foglalkozások közben is énekelnek a gondozónők. Itt gyurmáznak, színeznek, ragasztanak, gyöngyöt füznek, vizfestékkel festenek, stb. ...

A tízórai más kategória, mert ugye innivalót ad a bölcsi, gyümölcs van az ebédhez. Sok szülő nem engedheti meg magának, h havonta bevigyen 3 kg mandarint, h minden gyereknek jusson. Ez nálunk megint csak úgy van, h a tisztasági csomaghoz "ajánlott" valami ropogtatni-valót tenni tízóraira. Igy kaphatnak pár szem kekszet, ropit vagy bármit az innivaló mellé. Mivel a fiam nem édesszájú mi általában ropit, kölesgolyót vagy hasonlót viszünk. De tudom h édes dolgokat is kapnak, hisz mindig egyforma nasit kapnak, ami épp soron következik.

2011. jan. 11. 23:09
 4/15 anonim ***** válasza:
Nálunk a bölcsibe TILOS bevinni enni és innivalót. A meselemez az nem rossz ötlet :)
2011. jan. 12. 00:03
 5/15 anonim ***** válasza:
18%
Nem szabadna bölcsibe vinni a gyerekeket.Az első 3 évet a szüleivel kellene tölteniük,ez lenne a normális,főleg ha meg is oldható.Nekem meg sem fordult a fejemben hogy beadjam az ikreimet,akik most 2,5 évesek.Az első 3 év talán a legfontosabb a nevelésben,erre nem mindíg jók a bölcsik szerintem.
2011. jan. 12. 02:02
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy működött eredetileg, hogy szülinapra/névnapra kértek be sütit/ üdítőt/ gyümölcsöt, esetleg a nagyobb ünnepségekre is.

2 éve mikor a nagylányom volt bölcsis, ez működött is. De mára az önkormányzat nézetet váltott és nem csak dolgozó anyukák gyerekei vannak, hanem hátrányos helyzetű gyerekek így jutnak ingyen étkeztetéshez.

Ma már a 3 csoportból (35 gyerek) csak 16 dolgozó anyuka gyermeke.

Gondolhatod, hogy akinek azért van a gyereke bölcsiben, mert nincs otthon víz, fűtés, étel stb, az nem a többi gyereknek fog gyümölcsöt venni.

Aki meg szidja a dolgozó anyákat az vagy nagyon jó pénzügyi szakember vagy nagyon jól keres a férje, mert 25 000 Ft GyES semmire nem elég.

2011. jan. 12. 07:28
 7/15 A kérdező kommentje:

Persze mondókáztak meg tornáztak is, de nem egész nap,a nap nagy részében simán lehet zenét hallgatni. Már egy csomag kölesgolyó is hány napig elég egy csoportnak, és nem egy nagy kiadás. Persze ahol nem lehet vinni, ott nincs miről beszélni.

Az meg,hogy 3 évig anyuka mellett a helye egy gyereknek megint más tészta, a GYES-ből megélni nem lehet.A másik meg nézz szét külföldön mikor adják bölcsibe a gyereket, hát nem akkor,mint nálunk. Nem hiszem,hogy bármivel hátrányosabb helyzetű lenne az aki bölcsibe járt,mint az aki nem.

2011. jan. 12. 08:33
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sem lehet bevinni ételt.

Szerintem a legtöbb bölcsődébe nem szabad.

Pedig én is gondoltam már rá, hogy legalább heti egyszer egy-egy csomag kekszet, vagy valamit vinnék, hogy a tízóraira kapott "ivólé" (már a gondolattól is a hideg ráz, úgy utáltam az ivólevet gyerekkoromban :-) mellé legyen valami, ami energiát ad ebédig.

De nem lehet bevinni.

A zene CD nem rossz ötlet, vannak óvodai emlékeim arról, hogy hetente egy nap volt az óvodában zenehallgatás.

Nem lenne rossz dolog ezt bevezettetni a bölcsiben is.

A 3 éves korig otthon tartós anyukának meg köszi szépen!

Ha megtehetném, hidd el, hogy otthon tartanám a gyereket.

Az embernek a szíve szakad meg, hogy bölcsibe kell adni a pindurkát, de én még így is szerencsés vagyok, az én gyerekem 2 éves lesz, és most kezdtük a bölcsit, ahol másfél évesek vannak nagyon sokan, és ők már szeptember óta ott vannak.

Azaz épp csak 1 évesek múltak, mikor már bölcsisek lettek.

Örülj, hogy otthon maradhatsz, nagyon szerencsés vagy, de a bölcsis anyukák szíve igen törékeny, úgyhogy vigyázz azzal, hogy mit, hogyan írsz le. Vagy inkább ne írd le.

2011. jan. 12. 09:03
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ami bölcsinkben van zene,alvás alatt is szól nekik gyerek relaxációs cd:),és hallgatnak Halász Juditot is.

Én a kinőtt mesekönyveinket és játékainkat beszoktam vinni,vagy olyan kabalákat,ami már régen nem került el.

A mi csoportunk beszedett pénzt és vettünk rajta karácsonyra olyan játékokat amiből hiány van a bölcsiben,de karácsonyra ott is kapnak új ajándékokat.

2011. jan. 12. 09:25
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha mondókáznak a gyerekekkel, meg énekelnek, az teljesen elég, nem kell mindig valami "zajnak" lennie. Lehet olykor zenét hallgatni, nem az a baj, csak nem kell hogy mindig szóljon valami. Ha játszanak, akkor nekik ez még túlságosan megosztja a figyelmüket.

Az én fiam már egy éve bölcsis, de még sose vittem be semmit. Játékuk bőven van, nagyon sok minden. Zenét is szoktak hallgatni, de nem egész nap. Gyümölcsöt meg nagyon sokat kapnak, sokszor még haza is küldenek velük ezt azt. Amúgy nálunk a játékdolgot úgy oldották meg, hogy havonta beadnak a szülők 500 forintot, és abból vesznek kb. fél évente új játékokat. Az a havi 500 szerintem egyáltalán nem sok, ennyit talán mindenki be tud adni, és ebből fél év után már elég sok játékot lehet venni.

2011. jan. 12. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!