Miért tiltok mindent?
2.5 éves a fiam, és azon veszem észre magam, hogy állandóan tiltom mindentől. Lassan az összes mondatom úgy kezdődik, hogy NE - aztán persze ha ő mégis, akkor meg leszidom :-( nagyon szégyelem magam, és tudom, hogy rosszul csinálom, de abban a pillanatban ez jön ki, még 10-ig számolni sincs időm...
Hogyan változtassak ezen?????????????

igen-igen... Tudom, hogy a tapasztalatszerzés révén tanul sokmindnet - és nem is nyúl tiltott dolgokhoz, de sokszor azon veszem észre magam, hogy olyanért rászólok, ami tényleg nem oszt nem szoroz az emberiségnek, de meg nekem sem!
Alapban én egy mindent féltek, mindenre vigyázok tipus vagyok, és a gének uralmának nehezen tudok ilyenkor annyit is mondani - mi vagyunk a tárgyakért, játékokért, nem azok értünk! Pedig józan ésszel tudommmmmmmmm :-(

Fáradt vagy !
Mivel tudod a hibádat ez jó hír, így igenis akarjad ne csak próbálni, hanem gyakorlatba is vinni, hogy figyelsz magadra. Kezdetnek csinálhatod úgyis, pl, hogy most erre szánok negyed órát, hogy játszok vele, és hagyom játszani amivel Ő akar. Persze azok játékok legyenek ! Aztán néhány óra múlva megint játsz ilyet. Ez a te terápiád.
Így attól félek eldurvul a helyzet majd, és nem veszi a szavadat figyelembe stb.
Figyelj magadra, és amikor tudsz pihenj, totál a gyerek nélkül, hogy tényleg ki tudj kapcsolódni.
Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!