Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi van, ha nappalra visszaadom...

Mi van, ha nappalra visszaadom rá a pelenkát 3 hónap után? 3 hónap múlva lesz 3 éves.

Figyelt kérdés

2 és fél éves korára, azaz szeptemberre szobatisztává nyilvánítottuk a fiam, bár a szó szoros értelmében ez nem igaz (szobatiszta elvileg az a gyerek, aki SZÓL ha wc-re kell menni, vagy kimegy magától és sosincs bepisilés, bekakilás). Kb óránként rákérdezve illetve ráültetve a wc-re egyáltalán semmi baleset nem fordult elő pisinél, kakinál pedig magától szólt minden alkalommal. Éjszaka soha semmi baleset nem volt. Tehát szeptember közepén láttunk pelenkát utoljára. Október, november így telt.

Ez a hónap egy katasztrófa (illetve az előző, mert már január van :)) december eleje-közepe óta először csak kb hetente egy-két alkalommal fordult elő, hogy bepisilt, és legelőször csak a nagymamánál. Betudtam ezeket annak, hogy biztos elméjülten játszik. De azóta sokszor volt ilyen, és itthon is egyre többször, mindig nappal. Akkor kezdtem meglepődni inkább, mikor a kaki eleje, vagy az egész becsúszott a bugyiba.

Most tartunk ott, hogy ma pl 3x kakilt be (egyszer délelőtt, egy picit, pisivel együtt, rajzfilmnézés közben, kétszer meg egymás után estefelé, és mindkétszer szólt, hogy kakilni kell, de láttam, hogy nyomja közben) és 2x bepisilt, vagyis kb 3x végezte rendesen el a dolgát a wc-be. Elfogyott a ruhája (a szennyesben vagy fertőtlenítőben hevernek) és az összes bugyija gyakrolatilag szakadtra van sikálva a kakifoltok miatt, és elfogyott a türelmem is...

Este fürdés után ráadtam egy pelust, mert pizsamát másikat végleg nem tudok keríteni holnapig, szóltunk neki, hogy menjünk wc-re ha kell, levesszük a pelust akkor. Nem szólt, alvás előtt levettem róla és volt benne pisi. Alváshoz nem adtam rá, elvégre szerencsére éjjel szobatiszta maradt, majd meglátjuk reggel mi lesz.

Nagyon visszavetem a fejlődésben ha újra pelusozunk, és kezdem vele elölről az egész wcre szokás-témát?

Egyébként az okokat szerintem tudom, sok a stressz mostanában, ez egy összetett probléma és nyilván igyekszem neki kiegyensúlyozott életet biztosítani, de tudom, hogy látja rajtam, hogy nincs minden rendben. Nem hibáztatom amiért visszaesett, már ha ez az és nem inkább az eddigi "szobatisztaság" volt csak kezdeti lelkesülés és valójában még nem érett meg rá...szóval nem vagyok dühös, vagy csalódott, azt is tudom hogy nem pelenkában megy majd az iskolába, de szeretnék helyesen dönteni, ahogy neki a legjobb. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, vajon ártok-e vagy használok hosszútávon neki, ha megint pelenkázunk??

2011. jan. 1. 21:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
22:54-es vagyok ismét: ha muszáj lenne, bugyipelenkát vennék, amit bármikor letolhat, vagy ő is letolhatja, mint ha bugyi lenne rajta. És azt is mondanám, hogy ez egy vastag, téli bugyi, azért, hogy ne fázzon a popója, és szóljon továbbra is, ha pisilni/kakilni kell. Ha mégis becsurog, szó nélkül csere. Vannak jó kis mesefigurásak, szinesek. Talàn ezt tudom kevésbé pelusszerü dologként elképzelni.
2011. jan. 2. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!