1 hónap az oviig, szobatisztaságra semmi hajlandóság. SOS ötletek?
sziasztok! őszintén kezdek kicsit pánikolni, mert a lassan 3 éves fiamat fölvették oviba, de a szobatisztaságra egyelőre semmi hajlandóságot sem mutat. Néha szól, hogy pisilni kell, ügyesen bilizik ilyenkor, máskor meg a kakis pelust is alig tudom róla lekönyörögni... úgy érzem, egyszerűen nem akarja, nem pedig nem tudja...
volt már valaki hasonló helyzetben a gyerekével? mi működik ilyenkor?
köszönöm, ha írtok!
utolso:és ha nem adod rá a pelust?igy eléri h bömböléssel visszaadd,és persz h ujra hisztizni fog.
mondd h nincs és ennyi...
Én feltettem a lányomnak egy nagy színes kartonpapírt a szekrényére (ő választotta ki a színét) , volt egy rakás matricám (spárban amit osztottak nemrég, az állatos), és mondtam neki ha szól hogy pisilni kell, kakilni kell, jó viselkedik, akkor ragaszthat a lapjára matricát. Szorgalmasan gyűjtöget, és mutogatja a rokonoknak.
2,5 éves múlt.
sziasztok! köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
nem most kezdtük a bilire szoktatást, másfél éves kora óta van bilije...
volt olyan nap, hogy a pelusba semmi sem ment, ügyesen bilizett. majd minden visszaállt a régi kerékvágásba.
volt, hogy szólt, nem kell pelus. nem adtam rá, megbeszéltük, hogy akkor bili (vagy wc). bizonyos időnként kértem,kérdeztem,firtattam a bilizést. nem kell anya -jött a válasz, majd 5 perc múlva szól, hogy bement s pisi/kaki... nem szidtam érte, de világosan megbeszéltük, mit kell tenni...stb. a végén visszakérte a pelust.
a felejtsd el a pelust elmo sokat segített, amikor nézzük, utána jobban figyel erre, de másnap nem érdekli az sem, ha kakis fenékkel játszik.
biztosan rosszul csinálok valamit, de a lényeg megrekedtem.
az tényleg segít, ha napokig balesetezünk? mármint, rájön a dolgokra? mert azon a napon, amikor ezzel próbálkoztunk (pisi-kaki ment mindenhova) láttam rajta, hogy elkeseríti a kudarc. nem szeretnék rosszat tenni neki, értitek...
az unokatesója szobatiszta, de csak otthon kakil, ami miatt egészségügyi problémái lettek. na én biztos túl érzelgős, óvatos vagyok, de nem akarok frusztrációt a gyerekemnek...
várok még ötleteket, tanácsokat! a cseszegtetők meg hidegen hagynak, szóval nyugodtan kiélhetik magukat :D
az egész nyarunk ennek a jegyében telik :(
azért most tettem fel ezt a kérdést, mert kifutottam az ötletekből.
hiába nem adok rá pelust, állandóak a balesetek és június eleje óta így van. sokat próbálkoztunk főleg az elmúlt 3 hónapban pelus nélkül, de nem haladunk...
Mondjuk ha van balesetmentes nap,nem adnám vissza a pelust.mi akkor kezdtük,mikor pelusban itthon szólt h bilizni szeretne.Ügyes volt,és itthonra(kizárólag) nem adtam ezután sose pelust.
Utána a boltig is elmerészkedtünk igy,mert cseles volt,ha adtam rá pelust,belepisilt,ha nem volt rajta,nem volt baleset.Egyszer pedig egy órás sétánál elfelejtettem h hosszu utra megyünk,és nem adtam rá...és ekkor se volt baleset.na innentől nappalra elfelejtettük a pelust.
szia! az én fiam be is pisil, be is kakil pelus nélkül. legutóbb egész nap takarítottam, mostam (ami nem érdekel, ha látnám, hogy van értelme).
ma reggel is felkeléskor mondtam bilizzünk, elkezdte a bőgést, hogy nem akar. na basszus, akkor mit csináljak? erőltetni nem nagyon akarom...most pelus nélkül van. megírom majd, mire jutottunk ma. köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!