1 hónap az oviig, szobatisztaságra semmi hajlandóság. SOS ötletek?
sziasztok! őszintén kezdek kicsit pánikolni, mert a lassan 3 éves fiamat fölvették oviba, de a szobatisztaságra egyelőre semmi hajlandóságot sem mutat. Néha szól, hogy pisilni kell, ügyesen bilizik ilyenkor, máskor meg a kakis pelust is alig tudom róla lekönyörögni... úgy érzem, egyszerűen nem akarja, nem pedig nem tudja...
volt már valaki hasonló helyzetben a gyerekével? mi működik ilyenkor?
köszönöm, ha írtok!
akkor csináljátok a kicsivel is!! ÉN ISMÁSFÉL ÉVESEN LETTEM SZOBATISZTA!
hátha ugy kedvet kap.lehet a kicsit sürübben kell pisiltetni,de majd akkor ős is ráérez h hogyan kell visszatartani.látja a nagy h a kicsi kap pelust,és ezért kell neki lehet,és nem akar szobatisztulni,h figyelj rá is ugy mint a kicsire.ha a kicsire azért figyelnél h bilizzen,sztem jo hatással lenne a nagyra.
sziasztok! képzeljétek, nem tudom mi ütött a fiamba (talán ma jobb lábbal kelt), de ma reggel nem kért pelust, pisilt a bilibe (kisebb noszogatásra). elvonultak játszani a hugával, én főztem a konyhában. egyszer csak megjelentek a bilivel, benne a pisi! és ma egész nap csak kisgatyában volt, figyelt a kakira is, csak egy kis "nyeles fifike" tévedt a gatyóba és egy pár ml pisi. nagyon büszke vagyok rá!
a délutáni alváshoz kapott bugyipelust, de csak azért, mert 2 percenként kiugrált kakilni, de csak puki jött. így megnyugodott és elaludt.
remélem, folytatódik ez a lelkesedés! és ténlyeg nem tudom az okát. talán tényleg van úgy, hogy a gyerekek egyszer csak gondolnak egyet...
De jó neked, most kicsit irigykedek:)
Nálunk semmi változás, talán annyi, h éjszakánként felsír, este altatni kell, pedig sosem kellett...
Ha lehet, még rosszabb lett, én vmit nagyon elszúrtam.
képzeljétek, egész nap nagyon ügyes volt! a délutáni alvásból azzal kelt, hogy letépte a pelust és irány pisilni! én csak pislogtam!
este bepisilt egyszer, annyira kiborult miatta, alig bírtam megvígasztalni! azt hajtogatta, hogy nem volt ügyes.
remélem, holnap folytatjuk ebben az ütemben :D
nagyon boldog vagyok!
kedves utolsó! kívánom, minél előbb jöjjön el nálatok is a forulat, ami nálunk sem tudom, mitől volt. ha tudnám, megírnám...
sziasztok! nem akadályozom én a kicsit, dehogy! :D
csak vicces, hogy míg az egyiknak ezért könyörgök, hogy üljön bilire, a másiknak azért, elég lesz már ez a fél óra...
a kicsi ugyanis alibinek használja a bilit! csak nem keljen aludni menni, vagy olyan csinálni, amit nem akar :D persze leül, feláll, leül, feláll...amikor szólok, hogy ha végzett, gyerünk, rögtön visszaül, hogy "kakilok".
tegnap délelőtt azt játszotta, hogy be-berohangált a fürdőbe és utána kiabált, hogy "kakiltam", persze csak elbújt. neki most ez vicces és jó játék. én meg lelkesen asszisztálok!
sziasztok! a kisfiam mostanra teljesen szobatiszta lett, még alváshoz sem kell pelus! gyakorlatilag 3 nap kellett a dologhoz, teljesen magától ment minden.
nagyon boldog vagyok!
kiemelem a kérdésemet, hátha biztatást jelent azoknak, akik hasonló cipőben járnak. én sem nagyon hittem el, hogy így történhet ez. a pár nap pelus-nélküliség arra nagyon jó volt, hogy a fiam megérezze, milyen jó a pucér fenék. az Elmó sokat segített ezekben a napokban, meg tudtam így vele értetni, hogy próbálkozni kell és a kicsi kudarcoktól nem kell elkeseredni (tudtam elmóval példálózni).
most úgy érzem, a szülő feladata segítséget nyújtani a fejlődéshez, de nem szabad piszkálni a gyereket, inkább támogatni kell, mert az "áttörés" leginkább rajta múlik. szerintem nekem pont sikerült elkapnom azt az alkalmat, amikor foglalkoztatta a bilizés gondolata és sikerélményt tudtam nyújtani neki a segítségemmel. utána már mindent magától csinált. nem kellett kérdezgetni sose a bilizés miatt, magától ment az első naptól és büszke volt, hogy már nagy fiú :D
mindenkinek kitartást és hasonló sikereket! nekem ez a szülői erőpróbák közül az eddigi legnagyobb volt :D
Szia!
Én panaszkodtam fentebb, szóval nálunk is nagy áttörés van, ma először bilibe pisilt, nem kellett győzködni, ráült, pisilt:)
Meglepődött ő is nagyon :)
Az számít valamit, h tettem meleg vizet a bilibe, és úgy pisilt? Tehát most csak reflex volt, vagy tényleg ő engedte el, a meleg víz csak segített?
Azért tettem bele vizet, mert egy hete mindig belepisilt a kádba, előtte ilyen sosem volt, gondoltam háta segít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!