Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ma fogadták el, de mikortól...

Ma fogadták el, de mikortól lép érvénybe, hogy a gyed első 6 hónapjára jár csak szabadság a kismamáknak az eddigi 12 hónap helyett?

Figyelt kérdés
Nekem most jár le a gyes-em nemsokára. (Novemberben). Vajon kiket érint ez?
2011. júl. 5. 23:52
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
2011. júl. 5. 23:55
 2/11 anonim ***** válasza:

[link]

itt a törvény következő időállapota 2011.12.31 (jobb felső sarokban tudsz váltani a jelenleg hatályos és a következő időállapot között...

2011. júl. 6. 00:59
 3/11 anonim ***** válasza:
.
2011. júl. 6. 08:38
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Ha jól értelmezem, akkor azokra fog vonatkozni, akik idén július 5-től mennek gyedre.... Igazodjon ki aki tud, annyira jó, hogy nem írják le sehol, hogy ez most kikre lesz érvényes.
2011. júl. 6. 11:15
 5/11 anonim ***** válasza:
A gyed másfél évig jár, ha a tgyást a szüléstől számított 6 hónapban vetted igénybe, nem? És egész végig jár a szabi, nem igaz? Most ezt azokra értem, akik még a jelenlegi rend szerint kapják a szabit.
2011. júl. 6. 13:50
 6/11 anonim ***** válasza:
"de jó...." erről nem is hallottam, még jó, hogy hétfőn lesz prog.császárom...
2011. júl. 6. 14:09
 7/11 A kérdező kommentje:
A GYED a gyerek két éves koráig jár. Mindegy, h a tgyás-t szülés előtt, vagy a szülés napjától vetted igénybe.
2011. júl. 6. 14:18
 8/11 anonim ***** válasza:
oké, értem, de miért írtad, hgy az első 12 hónapra jár csak a szabi?
2011. júl. 6. 14:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Azért írja, mert csak a GYED első évére jár szabi. A másodikra már nem.
2011. júl. 6. 16:47
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem.. nem azért írtam. Hanem azért, mert eddig a GYED első évére (12 hónap) járt szabadság, ezt vehettük ki (és kaptunk érte fizetést). Most pedig az új trv. értelmében már csak 6 hónapra fog járni szabi... Azaz durván félhavi fizutól elesik minden gyes-ről visszatérő...
2011. júl. 6. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!