20 hónapos, és még nem mond egy szót sem?
Tanácstalan vagyok, hogy rendben fejlődik-e a kisfiam. Mutogatással nagyon ügyesen kifejezi magát, és sokat gajdol babanyelven. Érti amit mondunk neki, tehát a hallásával valószínű nincs gond. Mit csinál 20-21 hónapos gyermeketek? Mivel játszik?
Ez azért is érdekelne, mert ha az én gyerkőcöm is hasonlókat tud, talán nem lennék annyira megijedve.

Szia!
Gyerkőcöd mutogat-e képeskönyvben állatokat, ha kérdezheted, hogy pl. "melyik a zebra?" " melyik a nyuszi?" stb?
Hivószóra figyel-e? Egyszerű utasításokat ért-e?
Mert ha igen, akkor semmilyen gond nem lesz, egyszerűen csak még élvezi a babanyelvet. Ekkora gyermekek aktív szókincse kevés, de ha csak sejtenéd hogy a passzív hányszorosa.....:)

Szia!
Azt mondják az okosok,hogy 2 féle módja van a gyermek beszédfejlődésének.Az egyik,hogy rögtön elkezdi a szavakkal,vagy a szavak elejét mondja.A másik,hogy halandzsázik és csak később kezdi el rendesen (de akkor már általában egyből folyékonyan!) a beszélgetést.Az én fiam szinte egyáltalán nem halandzsázott,most 20 hónapos és gyönyörűen beszél,szinte mindent,vagy utánozza amit mi mondunk.A húgom pedig 3 évesen kezdett el folyékonyan beszélni,addig csak babanyelven nyomta.Szóval nyugodj meg,én mindkét fajtával találkoztam.3 éves koráig kell,hogy megszólaljon.....még van ideje.:-)

A kislányom 20 hónapos lesz jövő héten. Kb. 30 szava van, de ennek sokszorosát megérti. Ebből a kb 30 szóból már kapcsol is össze: Anya gye! Szia mama! Apa do. (dolgozik) meg ilyenek.
Mindaddig meg voltam elégedve vele, míg karácsonykor meglátogattak bennünket a távol lakó barátnőmék. Az ő kislányunk 19 hónapos és így köszöntött bennünket: Szia! Boldog karácsonyt! Bemutatkozott vezetéknév és keresztnévvel( kérésre) és megmondta az anyja nevét, apja nevét, kutyájuk, macskájuk nevét. Anyukája segítségével mondókákat mondott (ecc pecc kimehetsz, cini-cini) és egyfolytában mondott mindent.
Ez nekem olyan szinten "betett", hogy azóta sem térek magamhoz, hogy az én gyerek sehol nem tart hozzá képest.
Aztán megnyugtattam magam azzal, hogy a kis Petra a korához képest meglehetősen fejlett, az én gyermekem meg átlagos.
Legalábbis remélem, hogy így van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!