Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor fog már végre megszólaln...

Mikor fog már végre megszólalni? 20 hónapos lányom még mindig nem mond egyetlen szót sem!

Figyelt kérdés
Már teljesen kiakadok az egész napos Activity-től és ha nem jövök rá rövid időn belül hogy éppen mit akar akkor jön a hisztiroham. :-S. Lassan jó lenne a szobatisztaságra is tanítani, de így semmi reményt nem látok a sikerre. Néha úgy látom nagyon okos kislány, máskor meg elkeseredek, mert azt hiszem nagyon le van maradva.
2010. dec. 16. 13:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Szintén activity

40 szót mond de szobatiszta. Ettől azért kicsit jobb nem olyan babás de beszélni nem akar csak szavakat mond. A védőnő szerint nem gond amig egy szót ugyanarra használ.

Két éves. Evvan.

2010. dec. 16. 13:16
 2/9 anonim ***** válasza:

3 éves korig nem kóros. Az meg még irtó messze van. :D

Nálunk sosem volt olyan igazi activity, biztos őrjítő lehet :(

Az enyém 20 hónapos és mondatokat mond, már rengeteg mindent mond olyanokat is, mint vödör, hullám, hajkefe, varjú, szóval nem csak alapszavakat.

De ő pl. 16 hónaposan még nem járt, de beszélt. Úgyhogy tök eltérően fejlődnek, majd belejön a tiéd is!

2010. dec. 16. 13:19
 3/9 A kérdező kommentje:
Nekem a járást is későn kezdte, 14 hós volt. Mindent később kezdett, mint az átlag :S, de a doki szerint nincs semmi baja csak lusta. De ennyire? :-)
2010. dec. 16. 13:26
 4/9 anonim ***** válasza:
26 hós a fiam, mindent később csinált, a beszéd sem jött hamarabb. Még most sem mond 10 szónál többet. Kihuzni a szájából a szavakat ugysem tudod. Csak sokat lehet velük foglalkozni, ennyit lehet tenni. Tehàt attól, hogy idegesited ezen magad, előbb beszélni nem fog. Ha nem retardált, nem sérült, bizonyára fog ő is beszélni, ahogy a többi gyerek. Én ezzel nem foglalkozom.
2010. dec. 16. 13:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, a fiam egy szót nem szólt 22 hósan, de azóta szobatiszta. Csudaszépen elmutogatta már akkor is, hogy pisi/kaki.
2010. dec. 16. 13:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam is mindent késön kezdett csinálni.Soha nem kuszott.Mászni talán egy hetet mászott majd felált és ment.Ez is 13hónapossan.Sokáig nem beszélt csak activityztünk :D

22,23hós korátol pedig naprol napra jobban és többet kezdett beszélni.Most már 28honapos és mindent mond.Be sem áll a szája egész nap.Nyugodj meg hidd el mostmár hamar beindul majd.Aztán majd visszasirod ezt az idöszakot.Kitartás.(tudom hogy nehéz)

2010. dec. 16. 13:42
 7/9 anonim ***** válasza:
13:29 vagyok. Látod, az enyém mondatokban beszél, de a kakit letagadja és esze ágában sincs WC-re, bilire ülni. Másé me activityzik és mégis megmutatja, hogy pisi, kaki, szval nem ettől függ.
2010. dec. 16. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:
bocs: 13:29=13:19
2010. dec. 16. 13:49
 9/9 anonim ***** válasza:

14 hónaposan kezdeni a járást, az nem is késő, hanem átlagos.

Az meg, hogy nem beszél még 20 hónaposan, szintén nem baj, megkésett beszédfejlődésről csak 3 éves kor után lehet beszélni.

2010. dec. 16. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!