Miért akkora baj, ha a gyerekekkel nèha elmegyünk az egyetlen helyre ahová ebben a faluban el lehet menni?
Délután vagy 7végén ha elmegyünk sétálni vagy a pályára labdázni,elfogy az innivalojuk vagy ennének egy csokit,ropit vagy vmit,de be van zárva a bolt,hova szabad ilyenkor bemenni?!
Ha a helyi presszoba bemegyek velük(vagyis csak a kinti padra,mert be nem engedem öket),azonnal leszolnak,hogy miért nem otthon ülünk.Akkor hová menjünk?Ebben a faluban se játszótér,se fagyizó se semmi nincs.mi akartunk egy pizzèriát nyitni,de mindenkitöl azt a visszajelzést kaptuk,hogy felesleges,mert mindenki inkább rendel,nem jönnének el.ugyhogy nem lett belöle semmi.most meg ha el merünk menni a presszoig (a "majd megmondom èn mit szabad csinálni gyerekekkel" anyukák) azonnal leszolnak,hogy mit képzelek én; ilyet nem szabad csinálni,mert milyen példàt mitatsz a gyerekeidnek!!!
Ebben az a lényeg,hogy hova menjek el a gyerekekkel ha egyszer nincs itt semmi,kong az ürességtől a falu?!Hová lehet menni ilyen helyen gyerekekkel csak,hogy ne mindig itthon üljünk?Van vki aki hasonló helyen él?Aki igen az hova jár el a gyerekeivel?

Jól mondja az első! Nem kell másokkal foglalkozni.
Bár őszintén, ha nálunk ilyen van, hogy elfogy az enni és innivaló, akkor amíg hazajövünk bizony nem isznak. A kocsmából én nem veszek semmit, valahogy irtózom ezektől a helyektől. Nálunk sincs egy játszótér se semmi, így elszoktunk menni a közeli városba.

Mondjuk én sem szivesen megyek be ilyen helyre,saját (apám) tapasztalat miatt,de ha épp nincs más...!mi sem sürün megyünk oda.
Nagyrészt mi is át szoktunk menni máshová,de pl ha du megyünk és már nincs buszjárat vagy csak egyszerüen néhány dl üditő,pár ropi vagy vmi miatt nem akarok legjobb esetben is elbuszozni 500 ft-ot akkor le szoktunk menni ide...
Egyébként csak egy kicsit rosszul esik,hogy nálunk sokan ahelyett hogy magukkal törödnének azt lesik,hogy kiről mit lehet pletykálni,hol lehet belekötni a másikba...annyira nem szeretem az ilyet.máshol is ezt csinálják az emberek?!

Nézd nálunk sincs bolt a faluban, de nem tudom minek kéne történnie, hogy én akár egy csokit is vegyek a gyerekemnek egy presszóban. Mondjuk legalábbis halálhoz közeli állapotban kellene, hogy legyen, de akkor is inkább hazamennék.
Én nem presszóznék a gyerekekkel, ha nem bírják csoki meg üdítő nélkül, akkor vennék a boltban, mikor nyitva van és vinném magammal. Ahogy egyébként viszem is vagy étkezésre hazaérünk.
Nekem egyébként úgy tűnik, inkább a presszózás a fontos neked, és abban igaza van anyukáknak, én sem tartom helyesnek, ha egy gyerek presszózik. Mondjuk a mi családunkban sem az alkoholizálás sem a kocsmázás nem divat, lehet ezért furcsa.

Ha neked van kedved bemenni a presszóba, vagy éppen úgy alakul, hogy be "kell" menni, akkor másokkal ne foglalkozz.
Bár nem egészen értelek, mert azt is írod, hogy te sem szívesen mész.
Ropi, víz mindig van itthon (tudom, hogy menni fogy, annyit veszek a nagybevásárláskor). A táskámban is mindig van valami kis harapnivaló.
Ha a társaság hiányzik, esetleg beszélj a védőnővel, hogy szervezzen, vagy segítsen szervezni baba-mama klubot, esetleg valami előadással, vagy csak játékkal és kis uzsonnával. Mindenki visz valami kis harapnivalót, pár játékot, ha nincs közös.
Ha van esetleg óvónő, akit meg lehetne kérni, hogy mondókázzon, énekeljen a gyerekeknek, az is nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!