Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 év körüli gyermeketek...

2 év körüli gyermeketek hogyan szólítja magát?

Figyelt kérdés
Kisfiam januárban lesz 2 éves és "baba"-nak nevezi magát. Nem a nevén, nem máshogy, hanem, ha szeretne valamit, akkor azt mondja, hogy "baba csinálja".
2010. dec. 26. 19:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
67%
Azt mondja magára hogy te, vagy Ferkó
2010. dec. 26. 20:10
 12/24 anonim ***** válasza:
88%

az enyém még sehogy :) másfél éves

de szerintem egyáltalán nem gáz, hogy babának szólítja magát, sőt szerintem nagyon aranyos :D

én is babának hívom néha a kisfiamat, szóval lehet majd ő is így lesz ezzel, de valószínűleg nem fogják életük végéig babának hívni magukat, úgyhogy nem kell ezzel foglalkozni :)

2010. dec. 26. 20:50
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
December 22.-én töltötte Kislányom a kettőt és Ő is babának szólítja magát!!! Semmi gond ezzel szerintem!
2010. dec. 26. 21:06
 14/24 anonim ***** válasza:
73%
2 eves fiam sehogy sem szolitja magat, mert meg nem beszel. Szoval nincs gond a babaval.
2010. dec. 26. 21:20
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

okt.végén töltötte a fiam a 2.életévét.és még mindig "baba".bár ő igazából most kezdett el több szavat használni.minden napra jut egy-két újonnan tanult szó.

de pl mondja hogy te,és megböki a mellkasát.-

amit észrevettem,hogy a napokban felismerte(végre) magát a tükörben.mert engem már régen megmutatott,de maga mindig a tükörkép volt.

2010. dec. 26. 21:55
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Szeptemberben volt a fiam 2 éves, és még mindig babának hívja magát. Ha megkérdezem melyik baba, akkor mondja, hogy Botond baba. De a baba akkor is ott van. Majd leszokik róla.
2010. dec. 26. 22:46
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Enyém is babának szólítja magát régóta. Mondja a saját nevét is ha megkérdezik hogy hivnak a teljes nevét is mondja, hallgat is a nevére. Mégis babának hivja magát. A legújabb hogy a vezetéknevét mondja előre és utána hogy baba :) Papp baba.
2010. dec. 26. 23:36
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémnél a leggyakoribb a "já", tehát az én. (két anyanyelvű orosz/magyar) Meg mondja, hogy "Daia" (Dária)

Magyarul nem mondja hogy "én", ott csak Daia van.

Off:

De néha mond olyat is, ami szerintem nem természetes, hogy Já voltam. (ezt szokta legtöbbször)

Meg néha, amitől kicsit félek, hogy

Já jem almát. Já pju tejet.

Ilyet nem mond rendszeresen, csak néha, amúgy tudja, hogy apával orosz, anyával meg magyar, de amikor ilyet mond, kicsit félek!

2010. dec. 27. 06:04
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
most lesz 2 évesen de már jó pár hónapja a saját nevén szólítja magát,a vezetéknevét is megmondja ha kérdezzük.Ha azt kérdezzük ez ki?arra is a saját keresztnevét mondja,ha meglátja magát fényképen,ott is mondja hogy ott a Tomika.De úgy is mondja,hogy ez az enyém,ez a tied.
2010. dec. 27. 07:59
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
baba. Februárba lesz 2, még nem is igazán beszél. Pedig a keresztnevén hívjuk. Nincs ezzel baj nyugi.
2010. dec. 27. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!