2 év körüli gyermeketek hogyan szólítja magát?

az enyém még sehogy :) másfél éves
de szerintem egyáltalán nem gáz, hogy babának szólítja magát, sőt szerintem nagyon aranyos :D
én is babának hívom néha a kisfiamat, szóval lehet majd ő is így lesz ezzel, de valószínűleg nem fogják életük végéig babának hívni magukat, úgyhogy nem kell ezzel foglalkozni :)

okt.végén töltötte a fiam a 2.életévét.és még mindig "baba".bár ő igazából most kezdett el több szavat használni.minden napra jut egy-két újonnan tanult szó.
de pl mondja hogy te,és megböki a mellkasát.-
amit észrevettem,hogy a napokban felismerte(végre) magát a tükörben.mert engem már régen megmutatott,de maga mindig a tükörkép volt.

Az enyémnél a leggyakoribb a "já", tehát az én. (két anyanyelvű orosz/magyar) Meg mondja, hogy "Daia" (Dária)
Magyarul nem mondja hogy "én", ott csak Daia van.
Off:
De néha mond olyat is, ami szerintem nem természetes, hogy Já voltam. (ezt szokta legtöbbször)
Meg néha, amitől kicsit félek, hogy
Já jem almát. Já pju tejet.
Ilyet nem mond rendszeresen, csak néha, amúgy tudja, hogy apával orosz, anyával meg magyar, de amikor ilyet mond, kicsit félek!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!