2 év körüli gyermeketek hogyan szólítja magát?
Figyelt kérdés
Kisfiam januárban lesz 2 éves és "baba"-nak nevezi magát. Nem a nevén, nem máshogy, hanem, ha szeretne valamit, akkor azt mondja, hogy "baba csinálja".2010. dec. 26. 19:36
2/24 anonim 

válasza:

Azt nem mondja, hogy én, hanem E/3 személyben a nevén.
3/24 anonim 

válasza:

AZ addig rendben lenne, hogy egyes szám harmadik személy, de ha "baba" néven, akkor ott TI csináltok valamit nagyon rosszul, mert ti is igy szólitjátok öt - pedig azért van neve, hogy azon szólitsanak egy gyereket.
4/24 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy az a baj, hogy a neve mellé mindig hozzátettük, hogy baba?
Amikor felsorol, akkor is: anya, apa, mama, cica, baba.
De a pici gyereket is az utcán, könyvben, stb. babának hívja, nemcsak saját magát.
2010. dec. 26. 19:51
5/24 A kérdező kommentje:
Márcsak a nevét mondjuk, mégis így szólítja magát.
Most kell tenni valamit? Vagy majd átszokik a saját nevére?
2010. dec. 26. 19:52
6/24 anonim 

válasza:

Az én fiam is babának nevezi magát. Mi a nevén szólítjuk többnyire, de szoktuk babának is nevezni. De ha a nevén hívjuk odafigyel és ha megkérdezem, hogy ki ő, akkor mondja a nevét.
7/24 A kérdező kommentje:
Ő is hallgat a nevére, nagyon önálló, ügyes, épp ezért furcsállom, hogy a nevét még sohasem mondta ki.
Önállóan öltözik, vetkőzik, minden kérést ért, teljesít, teljesen megérteti magát.
2010. dec. 26. 19:59
8/24 anonim 

válasza:

Az én kisfiam babának vagy Barninak szólítja magát és az én helyett általában azt mondja, hogy Barni te, pl.Barni te kérek inni.
9/24 anonim 

válasza:

2 évesen tök normális, enyém is baba-ként emlegetette magát, most 3 éves, és kikéri magának, ha nem a nevén szólítjuk. Ezen ne aggódj!
10/24 anonim 

válasza:

Nem nagyon szólítja, nevezi magát, de ha én utalok rá valahogy, akkor azt mondja: öcsike. Így szólítjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!