Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen telhetetlen?...

Miért ilyen telhetetlen? Miért nem tud annak örülni, ami van?

Figyelt kérdés
6 éves kislányról van szó. Ha éppen cukrot akar enni, és én nem adok neki, azt mondom először vacsora van, akkor már durcázik, és nem is örül a sajtos kenyérnek, pedig legutóbb, amikor párizsit tettem rá, akkor meg azért sírt h sajtot kér. Miért nem tud örülni annak ami van? Borzasztóan fárasztó. Mindig a nagyobb kell neki mindenből. 6 évesen ez normális? köszi
2010. dec. 21. 19:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy el van kényeztetve, megszokta, hogy sokszor az történik, amit ő akar. Csakhogy Te vagy a szülő, Te vagy a főnök. Ha durcázik, hisztizik, nem szabad engedni neki. Néhány alkalom után rá fog jönni, hogy nem úgy történnek a dolgok, ahogyan ő gondolja.
2010. dec. 21. 19:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Én a fenti példát így csinálnám:

Ha cukrot kér vacsi előtt, annyit mondanék, hogy nem kapsz. Sem vacsi után, sem előtt, és akkor örül a sajtos szendvicsnek.

(amúgy is cukor-ellenes vagyok)

2010. dec. 21. 19:29
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát itt a gyerek a főnök és Ő nevel Téged,és nem fordítva.

Félsz a hisztitől,ezért mindent ráhagysz.Nem kéne.Mert később nagyon megbánod.

2010. dec. 21. 19:32
 4/10 A kérdező kommentje:
nem is szokott cukrot kapni. ráadásul sosem ugrok a hisztijére, azért nem értem h miért csinálja. ha már csak nekikezd, már mondom, h én ezt a hangnemet nem hallom meg. még sem un rá...
2010. dec. 21. 19:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ha van lehetőséged adj neki két választást, és akkor talán jól érzi magát, hogy valahol Ő dönthet.

Aztán időnként kihagyod a választást.

Úgy gondolom normális, de nagyon vigyázz, nehogy Ő legyen a főnök otthon, mert az nagy hiba lehet a jövőre nézve.

2010. dec. 21. 20:33
 6/10 anonim válasza:
És az apuka..?
2010. dec. 21. 20:44
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítségeket. Nem az én kislányom, az au-pair vagyok itt, és valóban nehéz, mert hiába is próbálok következetes lenni, ha a szülei nem így nevelték. Megpróbálom a lehető legjobbat kihozni belőle mindkettőnk érdekében.
2010. dec. 21. 20:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Ú jaj, én is voltam a cipődben... Hát nem lesz könnyű. Meg van kötve a kezed. Én kinyitottam a szám, és szóltam a szülőknek, hogy szarul vannak nevelve a gyerekeik. Nem örültek neki túlságosan, 4 hónap után haza is küldtek.

Egyébként a gyerkőc egy idő után rájön, hogy kinél mik a határok. Nálam is hamar megtanulták, hogy nem lehet mindent úgy, mint anyunál meg apunál.

Próbálj meg valahogy közeledni a gyerekhez, ha megkedvel, akkor már könnyebben fog szód fogadni, és jobb dolgod lesz vele.

Kitartás!

2010. dec. 22. 09:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok: még az jutott eszembe, hogy lehet hogy rajtad vezeti le a dühét, hogy a szülei "lepasszolták" egy au-pairnek. Nem?

Az én vendégszüleim még akkor is rám bízták a gyereket, amikor ők ott voltak, csak nem akartak velük foglalkozni, a gyerekek meg ki voltak, hogy miért nem lehetnek anyuval/apuval, és eleinte emiatt is rám voltak mérgesek. :( Nehéz ügy.

2010. dec. 22. 09:30
 10/10 A kérdező kommentje:
nagyon szeret engem ez a kislány, most a legutóbbi hiszti után odajött bocsánatot kérni és még rajzolt is. pedig nem haragudtam rá, csak rosszul esett amit csinált, ezt láthatta rajtam. Tényleg nehéz, h amikro nekikezd egy ilyennek és ott van az anyukája is meg én is, akkor értelem szerűen nem kezdem el a saját módszereimet, mégiscsak az anyukája a döntés, h h reagál rá, de néha már nem bírom, mert borzasztóan nem azt reagálnám rá, amit az anyukája...
2010. dec. 22. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!