Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most mit csináljak? Átvertek

Bettty kérdése:

Most mit csináljak? Átvertek

Figyelt kérdés
Rendeletem egy játékot az interneten kisfiamnak. És egy játék helyett kettőt csomagoltak be és erről csak akkor értesítettek amikor már átadták a futárnak. Tehát ma megkapom és 16000-et kéne fizetnem. SWzerintetek visszaküldthetem mert nem vagyok hajlandó kifizetni amit meg se rendeltem.Ja és két különböző játékot kapnák.
2010. dec. 20. 10:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen felhívnám őket még egyszer és jelezném nekik, hogy nem ezt rendeltem meg, nem fogom kifizetni, ergo átvenni.

Az a baj, ha átveszed (kifizeted), akkor van olyan játékod, amit nem rendeltél meg, nem kellett neked. Azt már visszavenni nem fogják, vagy nem egyszerűen veszik vissza. Persze, ha olyan játékról van szó, amit egyébként is nézegettél vagy tudod hasznosítani (és jó áron van), akkor elgondolkoznék rajta, de alapvetően a mentalitással van bajom. A csomag összeállításánál tudták, hogy nem azt csomagolják bele, amit kértél, az lett volna a tisztességes, ha előtte felhívnak, hogy ez van, mit csináljanak.

2010. dec. 20. 10:43
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem venném át! Csak azt, amit kizárólag én rendeltem! Ha nem lehet velük megegyezni, akkor vigye vissza a futár.
2010. dec. 20. 10:46
 3/16 A kérdező kommentje:
A gond ott van hogy nem is tudok ennyit fizetni félre volt téve a pénz a gyereknek ajándékra és nem 16000
2010. dec. 20. 10:48
 4/16 A kérdező kommentje:
én még így nem jártam pegig már100 szor rendeltem neten sose volt probléma
2010. dec. 20. 10:49
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Felhívod őket,vagy ha nem éred el akkor egyszerűen jelzed a futárnak,hogy valami gubanc van,mert te nem ilyen összegben rendeltél,úgyhogy az egyszerűség kedvéért nem vennéd át előbb egyeztetsz velük.

Én is szoktam rendelni még nem volt gondom,de így járnék el.

Nem feltételezném,hogy kiszúrásból jártak el így,karácsony van sok a megrendelés,az ember meg szokott hibázni....

Biztos van rá mód,hogy egyeztess velük és megrendeld újra,vagy egyszerűen ezt nem veszed át,és rendelsz máshonnan...

( én is most rendeltem 14 000-ért,ha azt mondja a futár,hogy 26 000 hát vakartam volna a fejem):))

2010. dec. 20. 11:42
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Hívd fel őket! Kérdezz rá, hogy szétszedheted e a csomagot, s csak az általad rendeltet fizeted ki, a másik felét pedig visszaadod a futárnak. Kérd meg őket, hogy erről a futárt is tájékoztassák. Ellenkező esetben nem veszed át a csomagot, de a visszaszállítás költségét sem állod.

A rendelésedet pedig nyomtasd ki, a futár által hozott szállítólevelet fotózd le (így bizonyítani tudod, hogy te nem azt rendelted).

Jogszabály szerint az átvett (de ekkor ugye ki is kellene fizetni) árut 8 napon belül visszajuttathatod az eladónak (elállás joga), de ekkor a visszaszállítási költséget te vagy köteles állni. Épp ezért kell tudnom bizonyítani, hogy te nem ezt rendelted.

2010. dec. 20. 12:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én felhívnám őket,és megbeszélném velük,hogy a megrendelésem alapján küldjenek még egy csomagot,azt,ami pedig már úton van,egyszerűen nem veszem át,a futárnak akkor kötelessége visszaszállítani.Ennek a kötlségét a játékboltnak kell állnia,mert az ő hibájukból történt az egész.
2010. dec. 20. 13:21
 8/16 A kérdező kommentje:
Már hívtam őket és azt mondták fizzessem ki a 16000-et és aztán adjam fel nekik a felesleges játékot postai csomagban. De nincs fölösleges 16000 ft-om. ugyhogy nem veszem át és kész amúgy már a futár úton van vele.
2010. dec. 20. 13:50
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp se vedd át! Amikor megrendelted a terméket, akkor kellett, hogy kapj visszaigazolást. Ha azon csak az az egy tétel szerepel, amit Te valóban rendeltél, akkor nekik kell újracsomagolni és újra kiküldeni, nem pedig Neked postázgatni és majd egyszer csak visszakapod az árát, mi? Eszük tokja!
2010. dec. 20. 14:43
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne vedd át!

Amit nem rendeltél meg, azt nem vagy köteles átvenni, bármennyire is ezt sugallja feléd az áruház! Ez nem lenne korrekt, sőt!

Ha átvetetnék velem, tuti, hogy nem hagynám annyiban a dolgot, és többet soha nem rendelnék tőlük, mert ez nem tisztességes eljárás!!!

2010. dec. 20. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!