Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, átvertek már titeket...

Anyukák, átvertek már titeket is a csalók?

Figyelt kérdés

Bekopogott egy férfi a baba-mama csomagra hivatkozva, hogy bekerült a gyermekem egy válogatásba és jövő hétre beszéljünk meg egy időpontot mert fotóznák a kisfiamat.Kérdeztem mibe kerül ez nekem, azt mondta az illető hogy semmibe, csak egy egyszeri 5000.- forintos regisztrációs költségbe (de több képet is fognak adni ezért teljesen díjmentesen.)sőt még a cég fog fizetni nekünk ahol megjelenik a gyermekünk fényképe!Elég fura volt ez az egész, több okból is.Egyrészt hogy csak úgy bekopog minden féle előzetes telefonálás nélkül.Aztán már az is furcsa volt hogy csak egy darab papír meg egy toll volt a kezében....Na mikor elkezdtem kérdezgetni hogy ki is maga,ha jól emlékszem megadtam a csomag átvételekor a telefonos és email elérhetőségemet is,és különben is valami igazolvány vagy valami nem ártana....stb...fogta magát és eltűnt...Erre felhívtam a Felicitas-céget akitől ugye valóban kaptuk a baba mama csomagot a kórházban és közölték hogy milyen jól tettem hogy őket hívtam mert csalás az egész!De a rendőrség nem foglalkozik az esettel mert 20000.- alatti összegeket csalnak ki a szülőktől!

Sajnos már nagyon sok családot átvertek 5-10 ezer forinttal, de a rendőrség nem foglalkozik az esetekkel.

Engem hála az égnek nem sikerült átverniük, de sajnos sokakat igen!

2010. júl. 30. 15:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

többek között ezért sem szeretem megadni fűnek-fának a nevünket, lakcímünket, tel.számunkat és még ki tudja, milyen adatainkat... persze lehet, hogy téged is csak látott a babával és gondolta, hátha beugrasz!

köszi, hogy szóltál!

2010. júl. 30. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Eddig szerencsére nem történt hasonló incidens.

Kövezzetek meg,de én azt gondolom,vessen magára,akit sikerül átejteni ebben a szituációban.A mai világban nagyon óvatosnak kell lennünk.

köszi,hogy megosztottad velünk!

2010. júl. 30. 16:55
 3/9 anonim ***** válasza:

Az ilyen csalók miatt normális cégek sem tudnak érvényesülni. Hozzám tavaly kopogott be egy nő, hogy babafényképész, és kedvezményes áron 3 évig évente 2-szer jönnének a gyereket fotózni. Most csak 6900 Ft, de valami 16 ezer Ft-os előleget akart kérni 3 évre. Én elhajtottam, ki megy ebbe bele? És tényleg fényképész volt, a barátnőm belement a dologba, és járnak hozzá rendszeresen.

Második babámhoz is megjelent egy fényképész, ő is előleget akart. Végülis neki is azt mondtam, hogy semmilyen előleget nem vagyok hajlandó fizetni, ha itt van a fényképész, és fotóz, akkor esetleg, de úgy nem, hogy majd jönnek egyszer. Azt mondta a pasi, hogy minden fényképész ezt csinálja, mindenki kér előleget. Hát, lehet, de én nem adok így pénzt senkinek, az tuti.

2010. júl. 30. 17:58
 4/9 anonim ***** válasza:

hozzám a héten kopogtatott egy fiatalember. magas vékony barnahajú és csak egy darab papír volt a kezében áthúzott nevekkel meg egy toll. ő is a felicitas csomagra hivatkozott és hogy érdekelne e fotózás. szerencsére egyből mondtam hogy nem. nem hiszek az ilyenekben.

és még mondta hogy úgy tudja más gyerek is lakik a lépcsőházban aki olyan korú mint a kisfiam. mondtam ők már elköltöztek.

amúgy kisfiam másfél éves és székesfehérvári vagyok.

ti hol laktok?

2010. júl. 30. 21:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Múlt héten jött egy nő, hogy fotózni akarja a fiamat. Kerítésen keresztül ráztam le, hogy magam is fotós vagyok, nem érdekel a mondandója sem.
2010. júl. 30. 23:34
 6/9 A kérdező kommentje:

21:27

Ő az!Igen! Én is székesfehérvári vagyok!

2010. júl. 31. 08:16
 7/9 anonim ***** válasza:

21:27 -es vagyok

ez azért tényleg nem semmi. én már szóltam az ismerőseimnek.

te merre laksz? én a deák f.

2010. júl. 31. 21:49
 8/9 A kérdező kommentje:

Én meg melletted a Lövöldén:)

Ezek szerint a környéket járják....

2010. aug. 1. 09:37
 9/9 anonim válasza:
Nem csak a Ti környéketeket járják. Mi a Ligetsoron lakunk és a szomszédunkat is levették 10000 forinttal. A Mészöly Géza úti orvosi rendelőben a faliújságra is kiírta egy szülő, hogy senki ne dőljön be a csalónak. A szomszédom felhívta utólag a Felicitas-t is, akik mondták neki, hogy tudnak róla, hogy valaki visszaél a nevükkel. Bár ezt igazán közölhetnék a honlapjukon is, mert én ott semmit nem találtam. :(
2010. aug. 3. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!