Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dohányzó nagyszülők, máshol...

Dohányzó nagyszülők, máshol is megy a vita emiatt?

Figyelt kérdés
A szüleim elváltak, mind a kettőnek új családja lett. Mind anyumék, mind apumék nagy dohányosok. Amikor viszem hozzájuk a 2 éves lányom(ott szokott náluk aludni néha 1-2 napot) mind a ketten azt mondják, hogy nem dohányoznak a gyermekkel egy szobában. Anyukáméknál efelől nincs kétségem, mert anyuék mindig a konyhaablakban vagy az erkélyen szívják, akármilyen idő van, és ha náluk van a lányom nem is érezni a ruháin a dohányfüstöt. Ám apukámék is azt mondják, hogy ők is a kazánházban szoktak vagy az udvaron, de szerintem sántít a dolog, mert a lányomat ma is úgy hozták vissza, hogy ömlik belőle a cigiszag, még a plüss játékából, ruháiból is(azokból is, amiket fel sem vett!) Kérdeztem, hogy biztos nem egy légtérben vagytok vele, de ők váltig állítják, hogy sosem füstölnének a gyerek orra alá. Szerintem meg hazudnak. Hogy létezhet, hogy 2 eset közt ekkora "szagbeli" különbség legyen, ha állítólag mind a ketten elkülönülve bagóznak a gyerektől? Ez nekem rejtély..
2010. dec. 16. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy olyan lakásban ahol rendszeresen bent dohányoznak beleivódik mindenbe a szag ha a szekrénybe teszitek a ruháit - a fel nem vett darabokat is azok is beszivják magukba. Egy idő alatt ha csak egy napig volt ott a ruha akkor valóban egy légtérben cigiztek vele.
2010. dec. 16. 14:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ebből nincs vita, anyukám dohányzik egyedül, de mindig illatos a lányom ugyanúgy mint mikor odamegy.

Helyedben szólnék, hogy a gyerek cigiszagú, ne nézzenek hülyének!

2010. dec. 16. 14:42
 3/7 A kérdező kommentje:
De ezt írtam, már szóltam, de tagadnak! Tegnap délelőtt vitték el, ma hozták haza, ahogy elmentek lekaptam róla az összes ruhát, meg amit hoztak, indítottam is a mosógépet a macijával együtt...
2010. dec. 16. 14:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős...A nagyszülők nálunk is cigiznek,odabent a házban.Mielőtt mennénk hozzájuk,kiszellőztetnek,de teljesen felesleges,mert -ahogy már írta az egyik válaszoló- mindenbe beleivódott a füstszag.Falak,függönyök,bútorok,minden áporodott bagószagú.

Persze,ők ezt nem érzik és én vagyok a h.lye és képzelődöm.

Mit is tudsz tenni?Próbálj minél kevesebbszer te menni és inkább hívd a nagyszülőket magatokhoz vendégségbe.

Kideríteni úgysem tudod,hogy valóban a kislányod mellett dohányoznak-e.Ha tényleg így van,szégyellhetik magukat.

2010. dec. 16. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A cigiszag akkor is megmarad a ruhában, ha nem mellette dohányoznak.

Apósom cigizik, de ha épp nem is, csak átugrok megkérdezni valamit már cigiszaga van a ruhámnak, hajamnak, utálom. Az egész lakás cigiszagú, mindent bevesz...

Szóval a különbség nem tudom mitől van, mert ha az abakalban dohányoznak is, azért érehni lehet...

Lehet apudnál sem vele egy szobában dohányoznak, de bent a lakásban, az biztos...

2010. dec. 16. 16:57
 6/7 anonim ***** válasza:

A kulonbseg ott lehet ~ s igy lehet, hogy mindenki igazat mond ~, hogy ha az anyukadek sosem cigiznek a lakasban, csak az erkelyen, akkor a lakas berendezesi targyai nem ittak magukba a dohanyszagot. Ertelemszeruen nem is lesz cigiszagu a kislanyod ruhaja.

Mivel edesapadek lakasaban mar a berendezesi targyakbol akkor is arad a dohanyszag, ha akkor epp nem is gyujtanak ra, a kislanyod ruhaja magaba issza a szagot, ha csak leul a kanapera vagy alszik a nagyiek agyaban. Anyosomeknal is ez van sajnos. Utalom.

2010. dec. 17. 00:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam el az előző válaszokat, de ha megbízol bennük, most is higgy nekik! Mert az én szüleim is szintén dohányoznak, amikor megyünk, előtte mindig jól kiszellőztetnek! Ettől függetlenül a gyerek haja, ruhája igencsak hamutál szagú! Minden tiszta nikotin, így nem csoda!!! Nálunk általában mindig ilyenkor van hajmosás! :-)
2010. dec. 17. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!