Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miert nem jarnak a gyerekek...

Miert nem jarnak a gyerekek bolcsibe manapsag?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy rossz a kerdes feltevesem, de a sajat korosztalyomban is az a tapasztalatom, hogy nagyon keves gyerek jart bolcsibe, sot olyan is, aki oviba is csak nagycsoportba. Ennek mi lehet az oka? En kifejezetten szerettem jarni mindkettobe, sot bolcsibe is azert lettem beiratva, mert sovarogva neztem a jatszadozo gyerekeket.
2010. dec. 13. 07:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A doktornő mondta, hogy mi elfelejthetjük a bölcsit és még az ovi kiscsoportját is, mert befulladt a gyerek egyszer és ezért.
2010. dec. 13. 09:39
 12/21 anonim ***** válasza:
27%
Nem vagyok bölcsi párti. Szükséges rossznak tartom. DE!Mondom ezt úgy hogy megtehetem hogy itthon legyek, szeretek itthon lenni, a gyerekem nem igényli a közösséget,jól elvagyunk. az viszi bölcsibe,akinek elég volt már itthon és arra fogja hogy a gyereknek társaság kell. Nem kell egy 2 évesnek, kisebbnek meg főleg. Az Anyja kell neki.De ez az én véleményem.
2010. dec. 13. 10:14
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyen még bölcsőde sincs, nemhogy esély arra, hogy felvegyék. Egyébként valóban azt támasztják alá a kutatások, hogy ha a bölcsőde nem kifejezetten első osztályú, kiváló, akkor a gyereknek iskolás korig jobb otthon. (mivel a trendet említetted, Spock is ezt írja, pedig ő "trendek" előtti, anyáink is ezt olvasták, mint gyereknevelési bibliát)
2010. dec. 13. 11:40
 14/21 anonim ***** válasza:
91%

Talán azért, mert az anyák a gyerekeikkel szeretnének lenni, és nem azért szültek, hogy bölcsibe adják.

Sose adnám, ha nem lenne muszály-gondoltam ezidáig.

De nagylányom most 30 hós, és én is beadnám, ha bevennék, mert nagyon sok energiája van, és imádja a közösséget, tudom, hogy szeretné.

Az oviba meg sokan azért nem járnak, mert anya otthon van a kicsivel, akkor otthon van a nagy is- és miért ne? Van akinek ez jobb, bár én is híve vagyok annak, hogy a gyerek járjon közösségbe.

Most lehet rákényszerülünk hogy bölcsisek legyenek, de kislányom nagyon sajnálom, ő még csak 9 hós...

Szóval szerintem az anyai ösztön dolgozik.

2010. dec. 13. 11:44
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem csak a helyhiány az oka,ill.hogy a gyereknek 3 éves koráig az anyja mellett a helye.Én nagyon szeretek együtt lenni a kislányommal,nap mint nap látni,ahogy elkezd beszélni,fejlődik.Olyan sokat lehet majd még közösségbe,és olyan gyorsan nőnek,hogy minden időt szeretnék kihasználni,amíg együtt lehetek vele,és csak rá koncentrálhatok.(persze az is igaz,hogy ezt nem mindenki teheti meg)
2010. dec. 13. 13:18
 16/21 anonim ***** válasza:

én nem adom be a köv. okok miatt:

-elég anyás, még nincs azon a fokon, hogy egész nap nélkülem legyen, egyébként járunk gyerektársaságba

-vélemyénem szerint a bölcsi nem olyan mint az ovi, ellátják a babákat, és slussz, legalábbis a legtöbb helyen így van. nem fejlesztőheyl, hanem megőrző (ezt a véleményemet két óvónő barátnőm is megerősítette)

-szerencsére nem szorulunk rá hogy visszamenjek dolgozni

-nincs hely - tehát ha akarnám se nagyon tudnám beadni.

2 éves kislány anyukája

(egyébként én magam jártam bölcsibe anno, és nem lett semmi bajom)

2010. dec. 13. 13:46
 17/21 A kérdező kommentje:
Koszonom az ujboli valaszokat. Azoktol kerdeznem, akik nem adtak/adnak bolcsibe a gyereket, hogy ha a gyerek kerne, hogy jarhasson es lehetoseg is lenne ra, akkor elengednek, vagy akkor inkabb otthon tartanak tovabbra is?
2010. dec. 13. 14:19
 18/21 A kérdező kommentje:
Helyesbites: akkor elengednek, vagy inkabb otthon tartanak tovabbra is?
2010. dec. 13. 14:20
 19/21 anonim ***** válasza:
87%

Utolsónak: igaz,a bölcsiben nincs kifejezett fejlesztés, "oktatás", de erre nincs is szükség ilyen kicsiknél abban a szervezett formában, mint az oviban. Azért foglalkoznak velük, persze ez gondozónő-függő, a mieink nagyon kedvesek és lelkiismeretesek.

A fejlesztő hatást mégsem ez, hanem a többi gyerek társasága jelenti. Hogy látja a másikat esetleg öltözni, egyedül enni, és ez ösztönzőleg hat. Az én lányom csak szeptember óta jár, de megugrott a beszédfejlődése, sokkal önállóbb lett, a játékokban ügyesebb (építőzés, stb), kifejezetten szeret járni, most egy hosszabb betegekedés után visított örömében, mikor újra bölcsibe mehetett.

2010. dec. 13. 14:24
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk(Bp) nagyon hosszú a várólista,mind a két bölcsiben,az én kisfiamat felvették..

Én is voltam bölcsis,30 éves vagyok:).Ahova én jártam,az ma öregek otthona,egy másik bölcsi pedig másmilyen szociális segítő intézmény.

Sajnos sok bölcsit bezártak,így rákényszerülnek a szülők,hogy otthon maradjanak.

El van öregedve az ország,lásd majdnem 3 millió nyugdíjas van!!!

2010. dec. 13. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!