Miert nem jarnak a gyerekek bolcsibe manapsag?
Az anyák otthon vannak 3 évig. Ma az a trend,hogy a gyereknek mindig "csak" az anya mellett a helye,ha bölcsibe adják,akkor sérül a kislelke. Pedig sokkal jobban érezték magukat a picik a velük egykorúak társaságában,közösségben.
A másik ok,hogy nincs elég bölcsöde és csak azokat veszik fel (legalábbis az államiba),akinek az anyukája dolgozik.
A magánbölcsi drága,és kevesen tudják megfizetni.
Koszonom a valaszokat, en is gondoltam arra, hogy esetleg helyhiany miatt.
Olyanok valaszat is szivesen vennem, akinek lett volna lehetosege bolcsibe jaratni a lurkot, de megsem elt a lehetoseggel. Ha van ilyen, abban az esetben mi volt az indok?
Én nem adtam, nem adnám. Igaz, egyébként is itthon vagyok az öccsével, ebből kifolyólag még az sem biztos, hogy kiscsoportba felveszik. Nem fogok akkor sem a kardomba dőlni.
Az én véleményem az, hogy egy gyereknek legalább 3 éves korig az anyja mellett a helye. Persze más, ha valakinek muszáj visszamenni dolgozni, akkor nincs más választás, mint a bölcsi (feltéve ha nincs nagyszülő, aki vigyázna rá).
Közösségből addig elég annyi, amennyit a játszótéren együtt vannak (igaz, ilyenkor télen ez nincs, de mi pl. járunk hetente egyszer mozgásfejlesztésre, és ott találkozik a korosztálya beli gyerkőcökkel).
Nem hinném, hogy mellettem kevesebbet tanulna, fejlődne, mint közösségben. (Talán az önállóságra szokás kicsit lassabban meg, de azt gondolom, azzal ráér az oviban is.)
Sokat énekelünk, mondókázunk, festünk, tépkedünk, és sokat játszunk együtt. Minden nap kimegyünk (kivéve ha szakad az eső, vagy szélvihar van).
Mitől kapna kevesebbet az én gyerekem, mint az, aki bölcsibe jár?
Lesz még éppen eleget közösségben, viszont azt a 3 évet soha nem kapnánk vissza, amit most együtt tölthetünk.
( egy pedagógus anyu)
Nincs hová visszamennék dolgozni.
Ha találok is munkát, 9-17- ig kell dolgoznom, 1 óra mire hazaérek, férjem is 6-ra ér haza, mamik vidéken 200 km-re laknak, nincs ki elhozza a gyereket a bölcsiből oviból.
Barátnőim 6- órában mentek vissza dolgozni, más mű
kakörben vagy csökkentett órában, 3-ig dolgoznak hogy 4-re a gyerekért tudjanak menni.
Na meg nálunk is helyhiány van a bölcsiben, oviban is, ha ha a kisebb gyerekkel otthon van az anya fel sem veszik bölcsibe a gyereket, oviba is csak délig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!