Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit adtok 2 éves gyerkőcnek,...

Mit adtok 2 éves gyerkőcnek, ha náthás, köhécsel, de nem lázas?

Figyelt kérdés
2010. dec. 9. 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Köhögésre mi hagymateát szoktunk, illetve lándzsás útifű szirupot. Ha taknyos, és azért köhög (mert hátracsorog neki), akkor gyakori orrszívás (vagy ha ki tudja fújni rendesen, akkor az, bár teljesen elég kevés ennyi idős gyerek tudja kifújni), plusz orrcsepp, illetve ha rá tudod venni, akkor kamillateás inhalálás. Ezen kívül nálunk az egyes számú csodaszer, az a propolisz tinktúra, ezt szoktam teába, tejbe keverni, vagy egy kanál mézzel keverem össze, de lehet kapni propoliszos mézet is.
2010. dec. 9. 13:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ.Ezt a propolisz tinktúrát is gyógyszertában lehet kapni?
2010. dec. 9. 13:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
sinupret-et
2010. dec. 9. 13:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Én most oscillococcinumot adtam neki. A szirupot nem volt hajlandó bevenni, se a mézet ( a mézes tejes sem itta meg, a teát meg alapból nem issza), ha erőltettem akkor meg kihány mindent. Úgy hogy ez maradt, meg orrspray és gyakori orrszívás. De szerencsére helyre jött 1-2-re. Ja és babyluuf balzsammal kentem a hátát eset és délután alváskor. 23 hós
2010. dec. 9. 14:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Propoliszt nem láttam még gyógyszertárban, inkább mézboltokban árulják, mert ezt is a méhek "csinálják". Esetleg még bioboltban, gyógynövényes boltban, vagy ilyen helyen lehet beszerezni. Nálunk mindig sokat segít.

Ezt írják róla, ennyi mindenre jó :)

"A propolisz már ismert tulajdonságai:

- Erősíti az immunrendszert;

- természetes antibiotikum (szerű) és gyulladáscsökkentő hatású;

- használható légcsőhurut és allergikus jellegű asztma esetében.

- Vírus, baktérium és gombaölő, - használatos például influenza, herpesz és egyes bőrbetegségek ellen;

- növeli az erek rugalmasságát;

- segít megfázásos megbetegedések esetében;

- vérnyomáscsökkentő hatású, valamint

- használják még fekélyek, vérkeringési és szívbetegségek kiegészítő kezelésére is, valamint

- sebgyógyításra, reumatikus bántalmakra, ízületi, derék -és gerincfájdalmakra;"

2010. dec. 9. 14:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mézes tej, teá.

Babyluft balzsam.

A radiátorra teszek ilyenkor vizet párologtatni és bele 5-6 csepp eukaliptusz olajat, és néha pár csepp teafaolajat(fertőtleniti a levegőt). De pl most a rossmannba volt léguttisztitó illóolajkeverék, most ezt teszek bele(én vagyok náhás,és jó az illata is).

2010. dec. 9. 15:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolso vagyok: azt elfelejtettek, ilyenkor adok nekik mézet is a lázcsillapitós fecskendővel, imádják kiszivni.

Amúgy 25 hós ikrek

2010. dec. 9. 15:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,tök jókat írtatok!
2010. dec. 9. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!