Mit adtok 2 éves gyerkőcnek, ha náthás, köhécsel, de nem lázas?

Propoliszt nem láttam még gyógyszertárban, inkább mézboltokban árulják, mert ezt is a méhek "csinálják". Esetleg még bioboltban, gyógynövényes boltban, vagy ilyen helyen lehet beszerezni. Nálunk mindig sokat segít.
Ezt írják róla, ennyi mindenre jó :)
"A propolisz már ismert tulajdonságai:
- Erősíti az immunrendszert;
- természetes antibiotikum (szerű) és gyulladáscsökkentő hatású;
- használható légcsőhurut és allergikus jellegű asztma esetében.
- Vírus, baktérium és gombaölő, - használatos például influenza, herpesz és egyes bőrbetegségek ellen;
- növeli az erek rugalmasságát;
- segít megfázásos megbetegedések esetében;
- vérnyomáscsökkentő hatású, valamint
- használják még fekélyek, vérkeringési és szívbetegségek kiegészítő kezelésére is, valamint
- sebgyógyításra, reumatikus bántalmakra, ízületi, derék -és gerincfájdalmakra;"

Mézes tej, teá.
Babyluft balzsam.
A radiátorra teszek ilyenkor vizet párologtatni és bele 5-6 csepp eukaliptusz olajat, és néha pár csepp teafaolajat(fertőtleniti a levegőt). De pl most a rossmannba volt léguttisztitó illóolajkeverék, most ezt teszek bele(én vagyok náhás,és jó az illata is).

Utolso vagyok: azt elfelejtettek, ilyenkor adok nekik mézet is a lázcsillapitós fecskendővel, imádják kiszivni.
Amúgy 25 hós ikrek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!