Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy oldjátok meg a gyerekülés...

Hogy oldjátok meg a gyereküléses gondot?

Figyelt kérdés

Nagylányom 2,5 éves.

Eddig 9-18 kg-os ülése volt, most veszünk neki 9-36-ost, hogy a kistesó megkaphassa a 9-18-ast.

De ahhoz már hosszú a lányom, hogy nyújtott lábbal üljön, mert eléri az előtte lévő első ülést, még ha az legelőrébb is van állítva-így meg megdönteni már végképp nem lehet az ülést, hogy aludjon. Ezért többnyire törökülésben ül.

Ahhoz viszont túl kicsi még, hogy az ülés eleje a térdhajlatánál legyen, és rendesen be tudja hajlítani a térdét, amikor ül, mint mi, felnőttek.

Ahhoz, hogy annyit nőjön, még legalább egy év kell.

Lányom addig kénytelen törökülésben ülni?

Egy 4 órás útnál ez nem hiszem, hogy túl előnyös...

De akkor hogy lehet másképp?

2010. dec. 6. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
milyen kocsitok van? én ilyet még komolyan nem is hallottam.
2010. dec. 6. 17:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Pontosan ismerem a problémát! 2,5 éves, 96 cm magas lányomnak egy Cybex 15-36 kg-os autósülést vettünk. Úgy ül benne, hogy előrecsúszik, és így a térdhajlata az ülés szélén van. Ebben a pózban is biztonságosan ül, rendesen fogja az öv, még aludt is így kb 1 órát. :)
2010. dec. 6. 17:28
 3/7 A kérdező kommentje:

VAn egy alfa rómeónk, egy daewonk, de ugyanez a helyzet anyámék suzukijában is.

ha annyira előrecsúszik, hogy a lába lelógjon, akkor a háta görbül, kétlem, hogy az úgy egészséges lenne, és még nem is kényelmes... nem utazhat úgy 4 órát...

2010. dec. 6. 19:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk új Suzukink van,de ugyanez a problémánk.

9-18 kg.-s ülésünk van,a kisfiam a vezető mögötti ülésen ül,aki apa,és magas.Hátra van tolva az ülése.A kisfiam lassan összehajtogatja magát,hogy kényelmes legyen.

Ülhetne mögöttem is,de én is magas vagyok,és sokszor,ha nyűgös fognom kell a kezét!

Az a baj ezekkel az ülésekkel,hogy az alja mindegyiknek egyformán hosszú...

A kisfiam is sokára lesz 15 kiló(most,2 évesen 12),hogy azt az egyszerű ülést használhassuk,amit csak az autó övével kell bekötni.

Ült középen is,de akkor apa karjához ért a lába

Kíváncsi vagyok mások javaslatára is.

Az a baj,hogy belülről minden kocsi egyformán kicsi,csak a szülők kisebbek esetleg.

(Hétvégén a barátnőmék autójában ültem hátul,alig fértem el,a mi kocsinkban a 2 gyerek mellett is kényelmesen elférek)

2010. dec. 6. 20:51
 5/7 anonim ***** válasza:
1. vagyok. tök érdekes dolog ez, mert tényleg senkitől nem hallottam még ezt a problémát. bár az isemrőseim közöl mindenkinek 9-36 kilós ülése van, a fiamnak is. lehet, h ennek más a mérete, v nemtom, de én ezzel az üléssel sosem tapasztaltam ilyet. 20 hónapja használjuk. szóval használtuk saját övvel is, most pedig az autóéval.
2010. dec. 6. 21:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk van egy szivacs betét a háta mögött, hogy kényelmesebben üljön, így vettem az ülést.Különben meg habszivacsból van egy méretre vágott nagyobb darabunk, amit a két ülés közé raktam be, hogy meg tudjam támasztani a lábát.
2010. dec. 6. 21:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Elsőnek! Nekünk Audi A8-as, és A6-osunk van. Nem éppen kicsi autók, és nálunk is volt ez probléma...
2010. dec. 7. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!