Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tovább? SZobatisztaság

Hogyan tovább? SZobatisztaság

Figyelt kérdés
2 éves a gyermekem. Már két hónapja a wc-be kakil, mindig szól, hogy kell és megyünk. Viszont a psisivel gondok vannak. Eddig nem erőltettem, nem is igazán foglalkoztunk vele. Múlt héten megkérdeztem, hogy kér-e kisgatyát. Azt mondta igen kéri, nem kell a pelus. Viszont nem hajlandó a Wc-be pisilni. Látom rajta, hogy pisilnie kell, kérdezem kell, menjünk, azt mondja nem és fél perc múlva bepisil. Ha meg a WC-re akarom vinni, ordít. Viszont akkor is ordít, ha azt mondom elég volt, visszakapod a pelenka. Lényegében nem akar pelenkát felvenni, de a WC-be sem hajlandó pisilni. Ilyen helyzetben mit lehet tenni?
2010. nov. 30. 14:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk meg gatyeszba kakil , de pisil bilibe/wcbe. Egyik sem szuper eset:) állva pisilteted vagy ülve? Mert először itt hibáztam, hogy ülve akartam. Aztán egyik este, 22 hósan, fürdès elött nem kèrdeztem semmit, meztrlen volt már, odaltartottam a wc elé ugy, hogy a térdemmel hátul megtámasztottam. Igy pisilt. Esetleg àllitsd rá vmire, egy kis sámlira, vagy ruháskosárra és állva pisiltetsd.
2010. nov. 30. 14:18
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi a választ. Igen próbáltam már állva is.
2010. nov. 30. 14:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is fordított a helyzet.A kaki még mindig csak pelusba megy,pedig már fél éve wc-be pisil.Én is szeretném tudni a megoldást!(Bocs,hogy nem tudtam segíteni!)
2010. nov. 30. 14:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Ne kérdezd meg, hogy kell e pisilnie, hanem automatikusan tedd rá a wc-re, vagy a bilire. (kb. 2 óránként). Majd 3 év körül fognak megbízhatóan szólni.
2010. nov. 30. 22:13
 5/10 anonim ***** válasza:
35%
Utolsó:3 év körül fognak megbízhatóan szólni?????????Ezt megcáfolom!Az én fiam 2 és fél éves,és 3 hónapja megbízhatóan szól,ha pisilni,vagy kakilni kell!Egyszer sem volt baleset!
2010. dec. 1. 21:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok, 22 hósan bőven szólt, mielött jött a pisi vagy kaki, az kár más kèrdés, hogy pisilni igen, de kakilni nem hajlandó bilibe-esetetekben forditva. Szól ő, csak épp visít, ha a bilire teszed, hogy pisiljen. Azt mondják, hogy eröltetni egy pillanatig sem lehet, mert teljesen befusztrálja a bili téma és kitoljuk a szobatisztaság idejének elérését, tehát csak bajt csinálunk. Egyébként én is arra akartam kilyukadni, hogy ne kérdezd meg, csak tartsd a wc fölé pl kétóránként.ha vègre párszor belepisil, amit komoly anyai dicséret követ, nem kell két nap sem és simán fog pisilni a wcbe. Szerintem a pisit egyszerübb megoldani, mert azt nem tudja visszatartani ugy, mint a kakit. Csak a pillanatot kell elkapni és kész a siker.
2010. dec. 1. 22:27
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem tudom sem a WC sem a bili fölé odatartani, mert ordít, rúg-kapál, megfeszíti a testét. Na ugyanez, ha be akarom pelenkázni. Szerintem a fiam élvezi, ha belepisilhet a gatyájába. Mert szól hogy pisilni kell, csak épp nem hajlandó elmenni a WC-re. Mostanában úgy néznek ki a napjaink, hogy reggel "engedek neki" és gatyát kap, aztán miután 2-3 alkalommal lepisilte a kanapét, utána visszaadom rá a pelenkát, ez olyan délután körül lehet. Mindig megfogadom hogy másnap nem engedek neki, és akárhogy ordít ráadom a pelust, de nem tudom ez jó lenne-e.

2010. dec. 2. 14:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is a kakával van gond,igaz a pisi sem ment simán,nálunk fürdéskor pisilt a kádba,sokáig,de meguntam a napi 8x kádmosást,és rá tudtam dumálni a wc-re fellépővel.A kakálás csak gatyába megy,előtte ha a wc-n próbálkoztunk,utána csak fél nap múlva bogyózott.Most szól hogy kakálni kell,ráülünk kb.5 ms,majd közli nem jön,kap egy pelust ,belekakál1-2 percen belül,kivesszük és kész.De januárban 3 éves lesz,kezdenénk az óvit...
2010. dec. 7. 13:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom most 21 hónapos és a napokban szól hogy pisilni kell,de a kakinál ő se szól pedig láttom rajta hogy erőlködik,de nem akar a bilibe.de a pelenkát se nagyon pisilés után.mit kell ilyenkor ilyen időbe rá adni vagy hogyan csinálja hogy ne fázón meg?de azért tanulja meg szépen hogy a wc/bilibe kell csinálni?bocs hogy nem válaszoltam hanem kérdeztem,köszönöm
2010. dec. 8. 15:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Ilyen tiltakozás nálunk a bili ellen volt. Mint utóbb rájöttünk, az volt a baj, hogy nem ő választotta. Elmentünk egy üzletbe, hagytuk, hogy ő válasszon. Elmagyaráztuk, hogy a brumi (macisat választott) nagyon szeretné, hogy oda pisiljen ezentúl. Na nem is kellett több, kb. két nap alatt szobatiszta lett abszolút megbízhatóan.
2010. dec. 8. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!