Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kb. mennyi pénzt szánsz...

Kb. mennyi pénzt szánsz gyereked karácsonyi ajándékára?

Figyelt kérdés
Karácsonyra veszed a legdrágább ajándékot vagy inkább a szülinapjára?
2010. nov. 22. 18:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
80%
Kb 3 ezer forintnyit szánunk rá mind születésnapra, mind a karácsonyi ajándék vonatkozásában. Rengeteget nézelődök, keresgetek, hogy ebből a lehető legjobbat hozzuk ki! Idén karácsonyra építőkockát, fa montessori tornyot kap. Szülinapra szánkót, meg hordóépítőt. Nagyszülőktől fog még kapni kb ugyanekkora értékben. Évközben sem veszünk nagy és drága játékokat, csak amit jónak és szükségesnek látunk. 1 éves lesz, játékra kb 20 ezret költöttünk mióta megszületett, és van többféle jó játéka. Megtehetnénk, hogy nagyobb ajándékozást rendezzünk, de ami pénzünk van havonta a megélhetésen felül, azt megtakarításba tesszük inkább, minthogy legyen ugyan nagy és sok ajándék, egy elkényeztetett gyerekünk, de semmi tartalékunk később..
2010. nov. 28. 14:11
 22/27 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk a következő lett a megállapodás:

Férjem édesanyja sajnos kezelhetetlen ilyen szempontból, így ő azt vesz a két gyerekemnek amit akar.

Az én családomnál az a szokás, hogy mindenki ad a gyerekenként 2000 forintot a szülőknek, ebből a pénzből veszünk ajándékot a gyerekeknek, ez idén 6000 forintot jelent gyerekenként.

Mi szülők még nem tudjuk pontosan, hogy mi lesz az ajándékuk, de nagyon megterhelő lesz anyagilag, az biztos (sajnos), 5000-5000 forintnál drágábbra sajnos nem futja. Tavaly egy picit jobban ment, mint idén, akkor elég sok ajándék volt a fa alatt nekik. Nem is értékeltek belőle jó formán semmit. Így azzal nyugtatom magam, hogy ha csak egy ajándék is lesz a mi fánk alatt, az legyen olyan, ami tényleg érdekli a gyereket, és akkor már úgy is látom az örömöt az arcán.

2010. nov. 28. 14:57
 23/27 anonim ***** válasza:
81%
én azt vettem észre, hogy nem szabad sok játékkal elhalmozni a kisfiamat, mert akkor nem is tudja, hogy hova kapjon, így a végén nem játszik semmivel. Nagy a család, 4 nagyszülő (elváltak), dédik is vannak, a mi tesóink is, így sok helyről kap ajándékokat. emiatt mi a karácsonyfa alá 1-2 apróbb,de tartalmas játékot és könyvet teszünk (pl. fajáték nálunk minden mennyiségben jöhet), és megkapja az ajándékokat a rokonoktól. Ha nem kap olyat, amit mi szeretnénk neki venni,akkor megvesszük neki később. most 2 éves, szerintem maga a bontogatás lesz neki a nagy izgalom és az, hogy mindenki körülrajongja és vele játszik. Na, meg ugye a fa. :))
2010. nov. 28. 16:03
 24/27 anonim ***** válasza:
78%

utolsó vagyok: én nagyon szeretném értékekre nevelni a fiamat, jó lenne, ha a karácsonyról nem a fényűzés jutna eszébe. Megtehetnénk, hogy sokat költünk rá, de nem látom értelmét. Év közben is szokott egyébként játékot kapni, használtat is, ha látom, hogy tényleg leköti és érdekli.

Idén vele is szeretnék ajándékot készíteni a család többi tagjának, firkál majd valamit, sógyurmázunk kígyót, csinálunk kézlenyomatot festékkel és azokat is a fa alá tesszük, hogy ő is adjon.

2010. nov. 28. 16:06
 25/27 kisnita ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Gyesen lévő anyuka vagyok, a párom dolgozik, bár nem keres jól sajnos, egy 16 hónapos kisfiunk van. Úgy tervezzük, hogy kb 5 ezer Ft összértékben vásárolunk a családnak, nagyszülőknek, ezt úgy oldjuk meg, hogy bemegyek a kreatív boltba, megveszem az alapanyagokat és itthon megcsinálom az ajándékokat ez elvisz kb 3 ezer Ft-ot. + előhívatjuk a legszebb fényképeket a gyerekről ez kb 2 ezer Ft lesz 100 kép esetében. Fényképes karácsonyfadíszt, naptárt, képeslapot és fényképalbumokat fognak kapni a rokonok. + mellé mindenki kap mézeskalácsot szépen becsomagolva. A rokon gyerekeknek egy-egy kis apróságot veszünk pár száz Ft értekben, dominót, ilyesmit.

A fiunknak rajztáblát veszünk kb 2 ezer Ft lesz.

Ránk szülőkre már nemigen fog jutni, ajándékok helyett inkább idén veszünk élőfenyőt és bőségesebb lesz a vacsora is karácsonykor vagyis majd ahogy alakul :)

Kevesebből is ki lehet hozni, csak akarni kell.

Közhely, de igaz, hogy nem az ajándék értékét kell figyelembe venni.

A párom szülei idén drága ajándékot (valami hiper-szuper legó duplót) fognak venni a kisfiunknak, többek közt ezért is nem veszünk mi olyan nagy dolgot. Szerintem most ők nem fognak pénzt adni, de egyébként szoktunk kapni egy 10-est tőlük. Az én anyukám nem szeret pénzt adni, inkább vásárol, apukámnál változó, a nagymamám mindig pénzt ad, minden unokának 5 ezer Ft-ot (szegény egész évben gyűjt 7 unokája van és 11 dédunokája), a párom nagymamája karácsonyra és húsvétra is szokott adni 2 ezer Ft-ot minden unokának és dédunokának. Úgyhogy ha összeszámoljuk kb 7 ezer Ft-ot kapunk a családtól ami legtöbbször el is szokott menni újévre.

Nem ítélem el aki többet költ, aki 50 ezert költ csak ajándékra, ha megtehetnénk akkor mi is elköltenénk, de nekünk 50 ezer Ft jut összesen mindenre, kaja, ajándékok, fenyő, stb

2010. nov. 28. 17:33
 26/27 anonim ***** válasza:
77%

Kamasz gyerekeim vannak,egyik 16 éves lány másik 20 éves fiú.Lányom új telefont kap (kb.400 Euro) fiam pénzt kap (2-300 Euro).

Kellemes Ünnepeket!:)

2010. nov. 28. 18:37
 27/27 anonim ***** válasza:
82%
sziasztok. én már vettem neki egy babát 4ezerért meg egy játékkonyhát akarok még neki 11ezer forint.
2010. nov. 28. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!