Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogilag vagy egyébként is mit...

Jogilag vagy egyébként is mit tehetnék szerintetek ebben az ügyben? (gyerekbántalmazásról van szó! )

Figyelt kérdés
A kerületben ahol lakom, van egy játszó, ahova a másfél éves kislányommal gyakran kijárok. kb 2 hete igen furcsa gyerekek jelentek meg, akiken a hideg, nedves idő ellenére nem volt más csak egy harisnya, meg egy pulcsi...amikor először láttam őket, döbbenten kérdeztem a kislányt, hogy miért nincs rajta cipő legalább (csurom víz volt a lába meg sár) "Apa így hagyott itt minket" mondta. Teljesen kiakadtam, mondtam is az egyik anyukának, mire mondta, hogy ne foglalkozzak velük, most költöztették ide őket valami putriból és ez náluk így szokás. Megdöbbentett az anyukák általános viselkedése, hogy vonják el a gyereküket a kislányok mellől, és amikor megjelenik apuka, mindenki elfordul...pedig édes, 4 év körüli, eleven és barátkozós kislányok. Ma ért viszont a döbbenet, hogy a kisebbik arca totál véraláfutásos volt. Kérdeztem, mondta h az apja bántotta pedig nem is rosszalkodtak nagyon....a szívem szakadt meg...mondta, hogy már máskor is megütötte, akkor vérzett a szája...kérlek mondjátok meg mit tehetnék, az egyik anyuka még meg is jegyezte, h inkább ne is szóljak a gyerekekhez, mert akkor az apjuk engem fog bántani, hogy mit kérdezősködök, mindenki csak a vállát vonogatta, de én így nem bírok, ennek tudatában létezni sem. Szeretnék mindent megtenni, hogy ennek ne kelljen így lennie...csak nem vagyok hozzá okos, nem tudom kihez fordulhatnék, úgy hogy valóban azért ne sodorjam veszélybe a saját kislányomat is akár...
2010. nov. 17. 23:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Családsegítő szolgálatot keresd fel és mondd el névtelenül az esetet!Ők majd tudják mit kell tenni.Remélem segítenek nekik. De részletesen mondd el nekik mit láttál!A gyerekek elhanyagolása is bűncselekmény, a bántalmazás meg főként.Sajnos nyoma is van de így szerintem ha kimennek a családsegítők tudnak majd orvosi látleletet intézni.

És igen tényleg nagyon elkeserítő a MAGYAR emberek viselkedése.Nem értem miért fordítják el a fejüket ilyen esetben.Hogy tudnak aludni?Ők nem gondolnak erre mikor lefektetik megpuszilják a saját gyereküket?Nem gondolnak rá, hogy azokat a gyerekeket nem puszival altatják.Sírni tudnék.Komolyan.De ha csak páran vagyunk akik teszünk valamit a gyerekek érdekében az már jó.

Még annyit hogy a családsegítőknek gyámügyeseknek sincs könnyű dolguk ha jól tudom.Köti őket a sok hülye törvény.Nagyon nehezen veszik el még az ilyen szülőktől is a gyereket.Mert a gyereknek a törvény szerint az a legjobb, ha a vér szerinti szülőjével van.

REmélem sikerrel jársz.

2010. nov. 18. 00:25
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

amiket az előző írt, én is azt tudnám javasolni.

nagyon szomorú dolog, valóban. :(

szerintem járjatok másik játszótérre egy ideig legalább.

te sem fájdítod a szíved, és elkerülhetsz egy csúnya incidenst is.

mert lehet, hogy később az ott lévő anyukákon kérné számon a gyerek apja a feljelentést.

meg lehet, hogy úgysem bírnád ki, hogy ne szólj neki. semmi szükség rá, hogy visszaszóljon, esetleg megüssön.

2010. nov. 18. 00:46
 3/14 anonim ***** válasza:
75%

Annyira rossz ezt írni, de szerintem hagyd a francba a dolgot. A családsegítő hatékonyságában se hiszek. Valamilyen úton módon úgyis kijátsza őket az apuka. Ebben az esetben azért fogja bántani a kisgyereket, mert járt a szája a játszótéren.

Annyira jó ezeknek a szervezeteknek a küldetése, de tapasztalataim szerint nem jellemző rájuk a hatékonyság.

2010. nov. 18. 07:36
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, szegényke. Próbáld meg a családsegítőt és írj, hogy mi újság. Ne hagyd annyiban.
2010. nov. 18. 08:15
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is a családsegítőre szavazok. Ha nem akarsz bemenni, hívd fel őket névtelenül telefonon. Ha nem akarsz bajba kerülni, akkor ritkábban látogasd azt a játszóteret, nehogy gyanút fogjon az apuka (már ha lehet ilyen embert apának nevezni). Írd meg azért légyszíves, hogy mire jutottál!
2010. nov. 18. 08:28
 6/14 A kérdező kommentje:

van nálunk a családsegítő központban egy játszóház, ma gondoltam pont, hogy kipróbáljuk, ha már ilyen rossz az idő. Felkutatom kivel tudnék ott beszélni. Köszi a válaszokat!

Írok, ha lesz fejlemény, nem hagyom annyiban!

2010. nov. 18. 08:42
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

Én is azt mondom, jobb , ha az ilyennel nem húzol ujjat...

Megértem, hogy bánt, de sajna ezek tényleg így élnek...

Amúgy első körben a védőnő az illetékes, ő megmondja, hova mehetsz.

2010. nov. 18. 14:21
 8/14 anonim ***** válasza:
Sikerült valamit elintézned?
2010. nov. 19. 23:37
 9/14 anonim ***** válasza:
Ne haragudjatok, ide semmi hasznosat nem tudok írni, de érdekel, hogy mi lesz a két szegény kislánnyal. :(
2010. nov. 20. 00:53
 10/14 anonim ***** válasza:
Ez sajnálatos. Egyébként magyarok??
2010. nov. 20. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!