Jogilag vagy egyébként is mit tehetnék szerintetek ebben az ügyben? (gyerekbántalmazásról van szó! )

Családsegítő szolgálatot keresd fel és mondd el névtelenül az esetet!Ők majd tudják mit kell tenni.Remélem segítenek nekik. De részletesen mondd el nekik mit láttál!A gyerekek elhanyagolása is bűncselekmény, a bántalmazás meg főként.Sajnos nyoma is van de így szerintem ha kimennek a családsegítők tudnak majd orvosi látleletet intézni.
És igen tényleg nagyon elkeserítő a MAGYAR emberek viselkedése.Nem értem miért fordítják el a fejüket ilyen esetben.Hogy tudnak aludni?Ők nem gondolnak erre mikor lefektetik megpuszilják a saját gyereküket?Nem gondolnak rá, hogy azokat a gyerekeket nem puszival altatják.Sírni tudnék.Komolyan.De ha csak páran vagyunk akik teszünk valamit a gyerekek érdekében az már jó.
Még annyit hogy a családsegítőknek gyámügyeseknek sincs könnyű dolguk ha jól tudom.Köti őket a sok hülye törvény.Nagyon nehezen veszik el még az ilyen szülőktől is a gyereket.Mert a gyereknek a törvény szerint az a legjobb, ha a vér szerinti szülőjével van.
REmélem sikerrel jársz.

amiket az előző írt, én is azt tudnám javasolni.
nagyon szomorú dolog, valóban. :(
szerintem járjatok másik játszótérre egy ideig legalább.
te sem fájdítod a szíved, és elkerülhetsz egy csúnya incidenst is.
mert lehet, hogy később az ott lévő anyukákon kérné számon a gyerek apja a feljelentést.
meg lehet, hogy úgysem bírnád ki, hogy ne szólj neki. semmi szükség rá, hogy visszaszóljon, esetleg megüssön.

Annyira rossz ezt írni, de szerintem hagyd a francba a dolgot. A családsegítő hatékonyságában se hiszek. Valamilyen úton módon úgyis kijátsza őket az apuka. Ebben az esetben azért fogja bántani a kisgyereket, mert járt a szája a játszótéren.
Annyira jó ezeknek a szervezeteknek a küldetése, de tapasztalataim szerint nem jellemző rájuk a hatékonyság.

van nálunk a családsegítő központban egy játszóház, ma gondoltam pont, hogy kipróbáljuk, ha már ilyen rossz az idő. Felkutatom kivel tudnék ott beszélni. Köszi a válaszokat!
Írok, ha lesz fejlemény, nem hagyom annyiban!

Én is azt mondom, jobb , ha az ilyennel nem húzol ujjat...
Megértem, hogy bánt, de sajna ezek tényleg így élnek...
Amúgy első körben a védőnő az illetékes, ő megmondja, hova mehetsz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!