Milyen 2,5 - 3 év körüli gyermeked beszéde? Mikor
kezdett el sokat kérdezni?
Figyelt kérdés
Kisfiam júniusban lesz 3 éves. 5-6 szavas mondatokat tud már alkotni, elmondja amit szeretne. De úgy érzem mintha keveset kérdezne. A mi ez, és hol van kérdéseket használja, valamint mostanában miden tárgyról megkérdezi hogy ki hozta? De pl még nem kérdezi hogy miért, hogyan,stb... Valamint néha úgy érzem hogy kevés közöttünk az oda-vissza párbeszéd. Ha én kérdezem csak 1-2 szóban válaszol. Vagy ha én reagálok arra amit mond, akkor a saját válaszomat ismétli vissza.
A ket nagy folyekonyan szepen mondatokban beszelt verset mondott vissza (1-2 rovid verszak) mondokat
A kicsi 3.5 evesek kezdett addig kb 6-7 szava volt. Elaore total erthetetlenul majd tisztan viszont kellett vagy 4 ev h megertse h oke h beszel de nem allandoan es ne masok helyett
tegnap 18:36
12/17 anonim válasza:
3 évesen már fel éve kis csoportos ovis volt. Azért is vették be mert érthetően, beszedhiba nélkül kommunikált. Fima van, de 1 évesen már mondta a magáét 2 éves korára gyönyörűen beszélt hiba nélkül jó szokinccsel.
tegnap 19:02
13/17 anonim válasza:
2 és fél éves a fiam, sokat beszél, de a nagy része érthetetlen számunkra. 3-4 szavas mondatokat tud alkotni, de nem viszi túlzásba (anya gyere ide, apa megszerelte autót) Kérdezni csak azt tudja, hogy "hol van?", más még nem fordult elő.
Hasonló korú ismerős gyerekek ennél sokkal előrébb tartanak.
tegnap 19:30
14/17 anonim válasza:
Lemaradt, hogy dalokat is énekel, de azokat se tisztán mondja, néhány szóból jövök rá, hogy melyik az. (Süss fel nap, csiga-biga, száz liba, boci-boci)
tegnap 19:32
15/17 anonim válasza:
2,5 evesen konkretan alig beszelt,csak en ertettem,oviban nem is ertettek semmit. Pelenkas is volt,bepisilt meg nappal.is fel evig. Sajnos a bolcsibol elutasitottak,igy cumisan,pelusosan kezdett egy 28 fos csoportban,ugy hogy nem ertettek mit mond. Egy remalom volt. Nekunk 3,5 evesen indult meg. Most 4,5 evesen beszel ugy, ahogy elvartam volna 3 evesen tole. Most 5. Ugy erzem behozta magat.
ma 07:43
16/17 anonim válasza:
Ez a beszéd is olyan mint a mozgás.
A fiam mindennel késett beszéd, járás.
A beszédet jó későn de egy pillanat alatt behozta, későn kezdett el járni nem tekert nem futobicikizett és 4,5 évesen 2 hónap futobicikli után 24 óra alatt megtanult biciklizni pótkerèk nélkül,5 éves kora előtt a 20as biciklit is megtanulta kezelni egyedül
ma 07:56
17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos válaszokat! :) tudom nem egyformán fejlődnek a gyerekek csak nekem furcsa volt hogy még keveset kérdez,pedig a szókincse már meg lenne hozzá, de bízom benne hogy hamarosan beindulnak a kérdések is. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!