Nem felháborító, hogy egyes szülők ilyenkor is az állatokat hibáztatják?
A gyerek kiprvokálja akár kutyából, macskából az aggressziót.
Húzza a szőrét, farkát, belekap, beleharap, hadonászik, aztán amikor megvan a baj, akkor a szülő mentesíti magát az összes felelősség alól, és az állat meg az állat gazdája a rossz.
Nincs se gyerekem, se túl idős nem vagyok, de azt még én is tudom hogy olyan korú gyereket nem hagyok egy percre sem egyedül olyan állattal, ami ártani tud neki.
Én arra tanítom a gyerekem hogy kutyát macskát kerülünk, nem simogathatja.
Erre a gazdik még rámszólnak!:"de nyugodtan megsimogathatja!szereti a gyerekeket!"
Ja, legkozelebb meg neki áll akkor simogatni olyat, ami meg odakap. Egy gyereket nem lehet ugy tanitani, hogy lehet is- meg nem is, vagy hol lehet egyiket -hol meg másikat nem, simogass -ne simogass kutyákat/macskákat.
Egyöntetüen tanitottam arra míg kicsi es mig megáll guggol minden bokornál csigánál kavicsnál hogy szembejövő kutyákat kerülünk!
És annyira gyűlölöm mikor masok akarják megmkndani hogyan neveljem a gyerekem! Higy márpedig az ö kutyáját simogathatja. Nem, nem engedem meg! A gyereket is tisztára összezavarják hogy anya A-t, mond a kutyás néni meg B-t akkor mi a f.sz van?
Es ott kéne vitatkoznom mert egy vadidegen ellenem pofazik.
21es ideggyenge.
A gazdi csak jófej akart lenni, mert azt hitte az ő érdekében nem engeded oda a gyereket az állathoz.
Én azt szoktam mondani, hogy kérdezd meg a gazdit, ha igent mond, akkor lehet. Guggolj le, nyújtsd előre a kezed lassan, várj, amíg megszagol a kutya, utána lehet a fejétől a farkáig, nagyon lassan, finoman.
Minden kutyás imád minket, az is, amelyik kutyáját nem szabadott simizni, mert pofavágás nélkül továbbmentünk, mikor normálisan mondta, hogy nem szabad. Szerintem át kell adni a gyereknek az állatok szeretetét, hogy klasszak, cukik és fontos, hogy sok pozitív visszajelzést kapjanak. Egyedül sosem engedem, akkor tilos, de ha ott vagyok, akkor el tudom kapni akár a kutyát, akár a gyereket, ha kell. Illetve csak pórázon lévő kutyát simizünk, a felelőtlen gazdák engedik el utcán a kutyát, abból nem kérünk.
"De miért hagyja az állat gazdája hogy provokálják az állatot?"
És a szülő miért hagyja? :D Ezért írtam a korábbi válaszomban, hogy igazából egy ilyen szituban mindkét fél hibás. A szülő azért, mert odaengedi a gyereket és nem szól rá, a gazdi meg azért, mert hagyja, hogy csesztessék az állatát. Pont a kutya meg a gyerek nem, de természetesen ők szívják meg leginkább.
22 meg a csoki meg a bolt esete is a kutyán felül.
Gyerekem probáltam leszoktatni arrol hogy boltban hisztiket verjen ki csoki vagy bármi miatt.
Ez igy ment hogy bementunk egy boltba ha neki állt hisztizni kosarat letettem es kimentünk. Aztán uton lenyugodotr megbeszéltük hogy nem jatek cukor csokiert megyunk be! Nincs minden nap minden boltbol csoki!
Aztan igy bementunk egy masikba. Szépen lassan le is szokott arrol lehetett normalisan már vele vásárolni.
Akkor is ez tett amugy be mint a kutyás eset hogy kicsiként még a néha fogalmát nem ertik!
Egyszer lehet másszor meg nem? Egyszer van csoki másszor meg nincs?
Mitöl függ? Miert kapok egysszer az egyik boltban maskor másikban meg nem?
Gyakoroltunk.(a kutyáknál persze maradt az egyöntetű nem és kész.)
Aztán mire végre leszokott szépen kezdett engem megkerulni. Ujabb trükkje hogy penztárnál kér csokit. Sorban allva mindenki előtt. Mondtam nem. Mégegyszer kéri. Könyörög. Na erre a mögöttünk levő meg vett neki egy csokit...
Máskor meg rámszolt egy nő amiért nemeket szórtam a gyereknek, hogy vegyen neki ő??(hogy milyen anya vagyok már aki 200 ft os csokit sajnál a gyerekétől)
Egyszeruen fel nem foghatom ma se mi a sz.rnak pofának bele mások nevelesbe? Bakker az ö gyereke veri földhöz aztán magát a boltban vagy az enyém ha megszpkja hogy neki márpedig kotelező csokit vennem??
Simán kijátszotta ellenem a gyerek kesőbb a közfigyelmet!
Hogy direkt akkor kezdi ha mellettünk áll vki!
Aztán kesobb mikor nagyobb volt ezt odáig is cifrázta hogy elesik direkt és elkezdi azt kamuzni hogy anya ellöktél!
Mindezt mert a gyerek látta hogy vitatkoznak velem vadidegen emberek es ne az legyen amit anya mond!
21: nagyon kevesett nézel ki a gyerekedből.
Nálunk 4 kutya van, full tudja a lányom hogyan kell bánni velük.
De tudja azt is, hogy nem megyünk oda minden kutyához az utcán, csak akkor simogathatjuk meg, ha megkérdeztük, illetve azt is megtanítottam neki, hogy hogyan simigatunk idegen kutyát.
Számomra mindig olyan szánni való látvány, amikor egy gyerek sikítva menekül a kutyám elöl, aki mellett ott van az 5 éves gyerekem is, tehát láthatóan nem eszik gyereket. Ezeknek a gyerekeknek a többségének soha nem volt rossz tapasztalata kutyával, csak volt egy olyan szülője mint a 21-es...
21 a fiam is minden kutyát simogatna, ezért meg lett neki tanítva, hogy kérdezze meg a gazdit előbb, hogy szabad e?
Lassan 6 éves és megtanulta csak akkor simogat ha kérdez.
A fiamnak még tanítom, hogyan kell bánni az állatokkal, s igen, van hogy a mi macskánkat megkergeti, vagy túlzottan akarja szeretgetni, vagy éppen, hogy lábbal tessékeli arrébb. Az én dolgom, hogy ezt kontrolláljam, hogy megmutassam hogyan bánunk egy állattal.
Sokan le fognak pontozni, de volt olyan alkalom egyszer, mikor megtépte a macskát, mert én éppen nem voltam elég figyelmes, a macska megkarmolta a kezét. Nem a macskát hibáztattam érte, de a gyerekem sem. Az én dolgom ilyen pici gyereknél odafigyelni. Ez egyszerre a gyerekes, állatos (vagy mindkettő) ember felelőssége.
Plusz: valahogy zsigerből tudja, hogy idegen kutyákat nem megyünk oda símogatni. Van benne egy egészséges óvakodás és én ennek nagyon örülök, mert vannak barátságos kedves kutyák persze, de vannak munkakutyák, vannak stresszes kutyák, traumatizált kutyák és ő még sokáig nem tud különbséget tenni közöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!