Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem felháborító, hogy egyes...

Nem felháborító, hogy egyes szülők ilyenkor is az állatokat hibáztatják?

Figyelt kérdés

A gyerek kiprvokálja akár kutyából, macskából az aggressziót.

Húzza a szőrét, farkát, belekap, beleharap, hadonászik, aztán amikor megvan a baj, akkor a szülő mentesíti magát az összes felelősség alól, és az állat meg az állat gazdája a rossz.

Nincs se gyerekem, se túl idős nem vagyok, de azt még én is tudom hogy olyan korú gyereket nem hagyok egy percre sem egyedül olyan állattal, ami ártani tud neki.

jan. 27. 16:20
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
89%
A szülő felelőssége a gyerekre vigyázni. Figyelmeztetni, hogy az állat veszélyes lehet. Ugyanakkor ez igaz az állattartóra is, hogy féken tartsa az állatot.
jan. 27. 16:29
 2/30 A kérdező kommentje:
Egy állatot sem lehet hibáztatni, hogy veszélyhelyzetben megvédi magát.
jan. 27. 16:33
 3/30 anonim ***** válasza:
77%
Az állatot nem. A gazdát viszont igen, ha az agresszióra hajlamos állatra nem vigyáz. Sajnos tudnék erre több példát mondani.
jan. 27. 16:35
 4/30 A kérdező kommentje:
Ha hajlamos rá, akkor nem hagyjuk egyedül a gyerekkel.
jan. 27. 16:52
 5/30 anonim ***** válasza:
70%
Ha hajlamos rá akkor esetleg elzárjuk a gyerektol a kutyát, legalábbis normális esetben a gazdi ezt csinálja.
jan. 27. 16:55
 6/30 anonim ***** válasza:
88%

Gyerekem is van, kutyaim meg macskam is. Az lesz az elso, hogy megtanitom a lanyomnak (most 5 honapos), hogy kell szepen banni az allatokkal. Nem huzni a fuluket, farkukat, nem belejuk csimpaszkodni.

Az utcaban volt par kisgyerek, aki benyult a kapunkon, szoltam a szuloknek, hogy nem haraposak a kutyaink, de nem szeretnek balhet, ha esetleg megis odakapnanak, szoval lesznek szivesek nem benyulkalni a gyerekek. Tovabbi felelosseget nem tudok vallalni.

Ferjem fia volt par eve ilyen ertetlen, a szomszed kutyait hergelte, aztan amikor az egyiknek csak a foga csattant, de nem akarta megharapni, akkor meg bogott. Vannak gyerekek, akik egyszeruen nem tudnak viselkedni.

jan. 27. 17:05
 7/30 anonim ***** válasza:
61%

Olyan nincs,hogy a kutya "hajlamos rá" 🤣🤣🤣🤣

MINDEN kutya odakap,ha eleget csesztetik, ijesztgetik, ütik, bántják a gyerekek. Az összes.

Ez NEM a kutya hibája. Egyáltalán.

Annyiban a gazda hibája, hogy olyan gyereket enged a kutyája közelébe,aki a kutyát bántani fogja.

Ez a legnagyobb hiba.

Ne felejtsétek,nem a gyereket kell félteni a kutyától,hanem a kutyát a gyerektől!.

A gyereket nem fenyegeti "altatásveszély" egy szemnyomás, fültépés, farokhúzás miatt.

Viszont a kutya konkrétan életveszélyben van a gyerek viselkedése, és a szülő nemtörődömsége miatt! Ha a szülő idióta, és a gyereke minden hibáját elnézi és semmibe veszi, ott a kutya konkrétan életveszélyben van!!

Ezt sosem szabad elfelejteni a kutyás gazdiknak, és óvakodni a gyerekektől. És a szüleiktől főleg!

jan. 27. 17:36
 8/30 anonim ***** válasza:
52%

7es vagyok.

30 éve kutyázok. Domináns ivaros kanokkal. Nőként. Nekem senki ne magyarázza be, hogy a kutya hajlamos rá. Ez nettó marhaság.

A kutyának lehetnek nevelésbeli hiányosságai. De az a gazda hibája, nem a kutyáé!

jan. 27. 17:38
 9/30 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező!

Akik ilyenkor a kutyát hibáztatják, azokkal baj van a toronyban, és soha, de soha ne fogják felfogni, hogy az ő hibájuk!

Mert az ő szuperokosmindenkinéljobb gyereke nem lehet hibás. Sosem.

Nem szabad ilyeneket állattal megközelíteni. 100 méterre sem. Az állat érdekében!

jan. 27. 17:44
 10/30 anonim ***** válasza:
71%
De sajnos vannak olyan kutyák, amelyek hajlamosak az agresszióra, mert például rossz bánásmódot kap, vagy idegrendszeri problémája van. Ilyen esetben semmiképpen nem ajánlott gyerek mellé. Amúgy az esetek többségében a szülő a hibás, hogy a gyerek bántja az állatot akár abból kifolyólag, mert még kicsi, vagy mert nem tud rendesen b8srlkefni. Szóval hibás lehet a szülő vagy az állat gazdája is.
jan. 27. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!