Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 évesen tablettát nem tudja...

3 évesen tablettát nem tudja lenyelni (összerágja). Ha összetöröm és egy kanál mézzel adom, az jó lehet?

Figyelt kérdés

Közömbösíti, esetleg mással kéne, erre gondolok.

Libexin

ma 09:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

most elolvastam mi ez a gyógyszer és a leírásban ez van :" A tablettát egészben kell lenyelni, mert szétrágása, porítása a száj nyálkahártyáján múló zsibbadást, érzéketlenséget válthat ki."

közömbösíteni nem fogja semmi a hatóanyagát.. szirup nincs otthon , amit adhatnál ehelyett?

ma 09:27
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Vannak köhögéscsillapító szirupok, amik pont ilyen hatásosak, mnint a Libexin.
ma 09:31
 3/12 A kérdező kommentje:

#1 azt nem is olvastam, csak az adagolást, köszi.

Szirupok nem váltak be, másik gyereknek 2 nap alatt. Sem felszakadni, sem csillapítani nem tudtuk.

ma 09:35
 4/12 anonim ***** válasza:
91%

Szirupok nem váltak be, másik gyereknek 2 nap alatt

A Libexin se fog két nap alatt csodát tenni.

ma 09:38
 5/12 anonim ***** válasza:
26%
száraz köhögésre ajánlanám a dunsztkötést... zsírozd be a mellkasát-hátát és egy törölközőt-textilpelenkát csavarj még köré-kösd rá.. lehet egész nap ebben.. én mindig ezt csinálom még a 10 évesemnél is ;) "1"
ma 09:56
 6/12 A kérdező kommentje:
#4 úgy értem, a másik gyereknek már 2 nap után jelentős a javulás. De neki még 5-6 nap után se.
ma 09:56
 7/12 anonim ***** válasza:
88%

Sem felszakadni, sem csillapítani nem tudtuk.

Oké, de most vagy az egyket akard, vagy a másikat. Ha fel kellene szakadnia, ne adj neki Libexint.

ma 10:03
 8/12 A kérdező kommentje:

Orvos azt mondta, inkább csillapítsam,mert nincs bedugulva az orra se, és a tüdőhangja is jó,ne akarjuk szaggatni, amit nem kell.

Más esetben volt, hogy a felszakítást ajánlotta, de az is nehéz, nem szakad fel, öklendezésig köhög.

Amióta ovis, 3 hetente jön ez az egész nap tartó ütemes dupla köhintés. Libexint ajánlották ere.

ma 10:09
 9/12 anonim ***** válasza:
81%

jó akkor visszamész az orvoshoz, vagy a patikushoz, leteszed elé a dobozt, és megmondod neki hogy ilyen hatóanyag kell szirupban vagy rágótablettában.

nem olyan nagy ördöngösség, csak egyszerűbb a gyereket hibáztatni meg hibásan adagolni a gyógyszerét, úgyis ő tehet róla.

ma 10:50
 10/12 A kérdező kommentje:
Az ötödik nem a kérdésre válaszoló, felesleges hozzászólásod. Kötekedni jöttél ide? Mehetsz is tovább.
ma 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!