Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha másfél éves...

Mit tegyek ha másfél éves kislányom kezében csak dísz a kanál/ villa és kézzel eszik?

Figyelt kérdés
Mindent ,még a leveseket is kézzel eszi. Mindenbe belemarkol és beletömni a szájába. Nem érdekli a kanál pedig látja hogy mi eszünk,közben én kanállal etetem de ő csak kézzel csinálja.Pedig előtte már egész jól ment neki. Mi lesz ha úgy megtetszik ez így neki hogy nem is akar majd megtanulni kanállal enni? Még a krémtúrót is képes kézzel enni.
2020. márc. 17. 12:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Másfél évesen már lehet szabályozni ezt. Azaz, ha tésztát lop a tányérról az más, de ha a krémtúróba belenyúl ami nyilván kanalas dolog, akkor én elvenném tőle és kezemben tartanám, amíg a kanalat elé raknám és motiválnám, hogy használja. Bármennyire is szerettem a cuki másfél éves fiam, nem szerettem hagyni az ilyeneket. Ennyi idősen ha önállóan tud enni a kisgyerek, akkor a kanalas dolgokat igenis próbálni kell kanállal. Ha még etetik, az más kérdés.
2020. márc. 17. 12:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kanalat adsz neki? :)

Az én lányom is ugyanezt csinálta mire nagy nehezen rájöttem, hogy az a problémája hogy látta hogy mi nem olyan kanállal eszik mint mi 🤣 Adtam neki "nagy" kanalat azóta csak elvétve eszik kézzel.

2020. márc. 17. 12:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Az a baj azzal hogy elveszem tőle a kajcsit hogy nem igazán érdekli. Már volt már rá példa mert dobálta az ételt vagy tényleg nagyon csúnyán evett hogy elvettem,de semmi reakció. Akkor nem evett. Nem egy nagy étkű néha úgy gondolom levegővel táplálkozik.

Ezt a kanalas dolgot ma ki is próbálom,megkapja a mi kanalunkat,remélem bejön.

2020. márc. 17. 13:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét gyermekemet úgy tanítottam enni hogy ült az ölemben vagy én mellette fogtuk együtt a kanalat vagy villát és így irányítottam a kezét.
2020. márc. 17. 20:13
 5/5 anonim ***** válasza:
31%
“kajcsi”
2020. márc. 19. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!