Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha a gyermekem...

Mit tegyek ha a gyermekem arra panaszkodik, hogy minden este rémálma van?

Figyelt kérdés

Az 5 éves fiam minden este fürdésnél megkérdezi, hogy mennyit kell aludni mire megint mehet oviba és pityeregve hozzáteszi, hogy ő nem akar sokat aludni mert mindig rémálma van. Ez mostmár pár napja minden este van.

Ezzel szemben viszont jól alszik, nem ébred fel éjszaka, reggel pedig amikor megkérdezem hogy aludt, akkor mindig mosolyogva azt mondja, hogy jól.

Nem ogazán értem, hogy mi lehet ez a dolog nála.

A képernyőidő is limitált nála és mindig ellenőrzöm miket néz, és nincs közte olyan tartalom ami szerintem egy 5 éves gyereknek felkavaró lenne.

ma 08:18
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Simán lehet, hogy csak fél egyedül maradni a sötétben vagy valami. Nem biztos, hogy valóban rémálma van.

Az enyém pl ha épp nincs más kifogása, azt mondja, hogy rosszat álmodott úgy, hogy még egy pillanatra se csukta be a szemét és kb 3 perce köszöntem el tőle. És amúgy ő teljesen meg is van róla győződve, hogy rosszat álmodott.

ma 08:56
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

8 éves lányomnál volt ez pár hónapja.

Elmesélte az álmokat, megbeszéltük. Mostanra némiképp javult a helyzet.

ma 09:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Emlékszik arra, hogy mi volt az a rossz álom vagy azt? Nem fél a sötétben? Egyedül alszik el? Lehet elaludni nem szeret egyedül/sötétben és azért sír este. Ha eddig simán elaludt egyedül akkor is lehet, hogy ez a baj (előfordul, hogy amelyik simán elaludt eddig sötétben az egyszer csak nem akar. Aztán visszaáll). Ovistársak nem ijesztették meg valamivel? (Nem biztos, hogy szándékosan, de meséltek valamit, ami neki ijesztő).
ma 16:00
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem egyedül alszik, hanem a 2,5 éves öccsével.

Amikor kérdezem, hogy mit álmodott akkor olyanokat mesél amiket kb maga körül lát és arról mesél. Látszik, hogy akkor találja ki amikor éppen beszêl róla.

Csak az aggaszt, hogy este amikor sír emiatt, akkor tényleg el van keseredve.

De ahogy írtam is, éjjel nem kel fel, végig alussza az éjszakát és meseolvasás után egyedül alszanak el a tesóval.

ma 18:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Hármas vagyok. Ha odafekszel vagy odaülsz mellé amíg elalszik? Az nem segít? Lehet nem akar egyedül elaludni, a kistesó ebben "nem segítség" neki. Van kis éjjeli fénye? Mert kb ilyen korban szoktak elkezdeni félni a sötétben, hamár elalszanak nincs gond. Valószínűleg ő sem tudja megmondani, megfogalmazni, hogy mi is a baja.
ma 18:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Van éjjeli fény is.

Az a helyzet, hogy mikor olvasok neki, utána már rögtön mondja, hogy Jó éjt, szép álmokat stb.

Nem ùgy tűnik mint aki fél elaludni.

ma 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem csak figyelemre vágyik, vagy magától a rémálom gondolatától fél. Én elmesélném neki, hogy konkrétan mi az a rémálom, majd befújnám egy kis permetezővel, amire ráírom, hogy rémálom elleni spray(kis levendulaolaj mehet bele, vagy amit gondolsz), hogy megnyugodjon. Nyilván nincs rémálma, különben felriadna és sírna. Nekem régen volt olyan rémálmom, hogy az álom elmúlt, felkeltem, de nem tudtam megmozdulni, megszólalni, nem nagyon éreztem a lábam, testem, mintha megbénítana a félelem. Kis idő után elmúlt.. ha esetleg nem hazudik, lehet neki is ilyenje van, ezért nem hallod, hogy felkiált, felkel, sír, átjön a rémálom után. Jó nagy mázli, hogy "kinőttem", borzalmas volt lefagyni, még sokáig veszélyérzetem volt, mint az álomban. Mondjuk én mindig fantáziavilágokról álmodtam..
ma 19:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!