Mit tegyek ha a gyermekem arra panaszkodik, hogy minden este rémálma van?
Az 5 éves fiam minden este fürdésnél megkérdezi, hogy mennyit kell aludni mire megint mehet oviba és pityeregve hozzáteszi, hogy ő nem akar sokat aludni mert mindig rémálma van. Ez mostmár pár napja minden este van.
Ezzel szemben viszont jól alszik, nem ébred fel éjszaka, reggel pedig amikor megkérdezem hogy aludt, akkor mindig mosolyogva azt mondja, hogy jól.
Nem ogazán értem, hogy mi lehet ez a dolog nála.
A képernyőidő is limitált nála és mindig ellenőrzöm miket néz, és nincs közte olyan tartalom ami szerintem egy 5 éves gyereknek felkavaró lenne.
Simán lehet, hogy csak fél egyedül maradni a sötétben vagy valami. Nem biztos, hogy valóban rémálma van.
Az enyém pl ha épp nincs más kifogása, azt mondja, hogy rosszat álmodott úgy, hogy még egy pillanatra se csukta be a szemét és kb 3 perce köszöntem el tőle. És amúgy ő teljesen meg is van róla győződve, hogy rosszat álmodott.
8 éves lányomnál volt ez pár hónapja.
Elmesélte az álmokat, megbeszéltük. Mostanra némiképp javult a helyzet.
Nem egyedül alszik, hanem a 2,5 éves öccsével.
Amikor kérdezem, hogy mit álmodott akkor olyanokat mesél amiket kb maga körül lát és arról mesél. Látszik, hogy akkor találja ki amikor éppen beszêl róla.
Csak az aggaszt, hogy este amikor sír emiatt, akkor tényleg el van keseredve.
De ahogy írtam is, éjjel nem kel fel, végig alussza az éjszakát és meseolvasás után egyedül alszanak el a tesóval.
Van éjjeli fény is.
Az a helyzet, hogy mikor olvasok neki, utána már rögtön mondja, hogy Jó éjt, szép álmokat stb.
Nem ùgy tűnik mint aki fél elaludni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!